Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Monitoring (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=136)
-   -   Adam a7x port noise (zapravo cijela AX serija) (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=36905)

Bota 03-06-2011 02:45 PM

Re: Adam a7x port noise (zapravo cijela AX serija)

@bornaa,

Ako je to rezultat retrofitiranja onda ja svoje ne trebam ni slati. Kod mene na A3X je situacija otprilike ta koju si ti opisao kad si dobio nazad zvucnike. Prdež se počne primjećivati tek preko 50 % snage na solo basu oko 60-70 Hz.

bornaa 06-06-2011 09:53 AM

iovako retrofitaju jedino od a7x na vece modele...dakle a3x i a5x ne

gfx 28-07-2011 01:07 PM

Quote:

Originally Posted by Bota (Post 307305)
@bornaa,

Ako je to rezultat retrofitiranja onda ja svoje ne trebam ni slati.

Quote:

Originally Posted by bornaa (Post 307301)
onda si ti svoju dilemu sta se tice adama riješio.

posle duzeg vremena i jesam i to na pravi nacin, kupovinom istih.

dakle, u Artistu (BG ekipa), po akcijskoj ceni, kutije iz nove serije (retrofitane), sa serijskim brojevima jedan za drugim...

posle skoro dvosatnog slusanja kvalitetne muzike sa ukljucenim svim mogucim kriticnim bas podrucjima (Dave Holland, Patricia Barber, The Chemical Brothers, Massive Attack, Trentemoller, Noisia, itd, itd...), ali i sine sweepom, mogu samo reci da kutije NEMAJU nikakvih problema sa port "prdezom"

dakle, na skoro-pa-punoj snazi, sa materijalom na kojem su do sada SVE koje sam slusao imale ozbiljnih problema (citaj "prdele"), ove kutije jednostavno RADE KAKO TREBA i ne "prde", niti 1%.

po meni, to je jedini PRAVI rezultat retrofitanja.

Pozz

BladeR 17-08-2011 01:09 AM

Dosa sam do 17. strane nemogu vise moram leci.Ma mislim se uzet nove monitore i to adame a7x,ali ova me tema izbacila iz takta.Čak sam obratio pažnju na krk 6vxt. Pa me zanima jesu li oni rijesili taj problem na novim serijama i da li ako tko zna u zagrebu u artista da li su vec nove verzije u opticaju.

:wink:

I s obzirom da radim bass heavy muziku kao tehno,psy i slicno. Da li ta verzija a7x ima više basa nego a7 ovi model?

Imam yamahe hs50,nemaju bas puno basa i prostorija mi je losa jos su oni uza zid,nikad nisam ima nijedne druge ali služili su me dobro,srednje se frkvencije čisto čuju,uživao sam ih slušat jedino šta nikad nisam uspio izvući malo više basa.
Došlo je novo doba,zaposlio sam se i sad je vrijeme za malo unaprijeđenje opreme.Mislim se uzet neku karticu ali to cu u drugoj temi pisat,ode me samo zanima mišljenja za taj a7x,jer je ishvaljen do boli,sline mi cure.
Čitao sam da a7 nije baš imao low freq. ali ova verzija koliko sam ja shvatio ima poboljšanja baš u tome?

Svačije mišljenje dobrodošlo...

boggy 17-08-2011 05:08 PM

Quote:

Originally Posted by BladeR (Post 311035)
Dosa sam do 17. strane nemogu vise moram leci.Ma mislim se uzet nove monitore i to adame a7x,ali ova me tema izbacila iz takta.Čak sam obratio pažnju na krk 6vxt. Pa me zanima jesu li oni rijesili taj problem na novim serijama i da li ako tko zna u zagrebu u artista da li su vec nove verzije u opticaju.

:wink:

I s obzirom da radim bass heavy muziku kao tehno,psy i slicno. Da li ta verzija a7x ima više basa nego a7 ovi model?

Imam yamahe hs50,nemaju bas puno basa i prostorija mi je losa jos su oni uza zid,nikad nisam ima nijedne druge ali služili su me dobro,srednje se frkvencije čisto čuju,uživao sam ih slušat jedino šta nikad nisam uspio izvući malo više basa.
Došlo je novo doba,zaposlio sam se i sad je vrijeme za malo unaprijeđenje opreme.Mislim se uzet neku karticu ali to cu u drugoj temi pisat,ode me samo zanima mišljenja za taj a7x,jer je ishvaljen do boli,sline mi cure.
Čitao sam da a7 nije baš imao low freq. ali ova verzija koliko sam ja shvatio ima poboljšanja baš u tome?

Svačije mišljenje dobrodošlo...

Prvo ustanovi zasto na Yamahama nemas bass pa onda kupuj nove monitore, posto najverovatnije neces imati ni na tim drugima bass (my 2c.)

BladeR 17-08-2011 06:51 PM

A dr?ao sam yamahe na razno raznim pozicijama kako sam se selio iz stana u stan.Količina čujnog basa se uvjek mijenjala.Otrprilike sam dobija lagani osječaj da se mora stavit malo dalje od zida,jer uza zid se slabo čuje bas.

Zato cu i napravit stalke.A isto tako čita sam da ovo serija adami ide malo vi?e doli u low,nego ova yamaha.A i veća je kutija,i sa stalcima ću sigurno (ja se bar nadam:)),dobiti puno bolju sliku u lowu nego sad.

Probat cu sobu jos malo srediti sa bas trapovima i mislio sam staviti spu?ve one piramidalne da ravne povrsine i tako malo po malo probat dobit maksimum a opet da mogu spavat u sobi xD

Ali nije ova investicija zato jer su yamahe lo?e.Kad se navikne?,onda napamet nauči? kako će zvučat.Čak nekad i znam otići u hodnik čuti subove :D,a i pogledam u pingvinu.

I pre?ao sam iz reasona koji me sluzija 7-8 godina,na cubase i vstove.Tako da se unaprijeđujem ?ta mi je i bija plan kad dobijem posao.

A neznam... savr?eno akustičnu sobu sigurno neću imam tako brzo,ali ću sigurno malo pomalo napravit je puno boljom nego sta je sad samo da plaća sidne.

Pa ja mislim da novi monitori,bolji,a i skuplji će pomoći.Ali razumijem te ja ?ta ?eli? reći. Da nebi kao mislija "sad će biti prejebeno i onda dođem doma spojim, i sku?im da nije to ?ta sam si ja u glavi zamislija". već si me jednom savjetova kad sam htio kupiti sub i reka si mi da nije sub problem nego prostorija i bolje da nisam uzea jer bi samo dobija hrpu nedefiniranog basa kao sta dobijem sa sistemom 5.1 kojeg imam.

poz :wink:

seba04 18-08-2011 04:29 PM

U zg u artistu imaju nove verzije. Ja sam ih uzeo pred sad već skoro mjesec dana. Stvarno su dosta uljudni i mo?e se preslu?at dosta materijala na raznim monitorima. Imaju 4-5 pari slo?eno. Kod mene je jedini problem nastal jer smo u pakiranju zamjenili nove i stare verzije pa sam tek kad sam dosal doma primjetil da imam dva različita i s time da je ovaj retrofirani stvarao neki prde?. Nakon tjedan dana stigli su mi novi i samo sam ih zamjenil i sada rade bazprijekorno. Nema nikakvih problema.

BladeR 25-08-2011 09:58 PM

Ok seba.Ali mozda malo odgodim uzimanje.Vidija sam da u gotovini daju i do 15 posto popusta pa mozda se bolje strpit koji misec pa uzet u ke?u,jer će dobit i do 1000kn a to je 140 eura negdi.

Kako si ti uzea i koliki si popust dobija?

Ako je samo 5 posto onda cak modza i necu cekat xD

seba04 27-08-2011 10:21 AM

Ma ja sam uzimal kod njih već dosta stvari tako da su me adami iza?li manje od 7000

gfx 27-08-2011 01:17 PM

Quote:

Originally Posted by seba04 (Post 311565)
Ma ja sam uzimal kod njih već dosta stvari tako da su me adami izašli manje od 7000

Pa, to i nije bas neka pohvalna cena (ako se ne varam to je oko 930 EUR) :(

Adam A7x odavno moze da se kupi u BG/NS Artistu za 860 EUR, dok je cenu po kojoj sam ih ja uzeo bolje da ne pominjem, a nit' sam stalna musterija niti iko njima bitan u celoj prici.

Pozz

All times are GMT +1. The time now is 04:57 PM.