![]() |
Re: Vreme reverberacije (RT60) u kontrolnim sobama
Boggy predpostavimo da je RT60 veci od propisane tolerancije,koje su posledice?
|
Nisam Boggy ali eto:
Nema ih:) Ako ti se tako sviđa. Gledaj, to su neka cca. 50 godišnja (i nešto više) iskustva unesena u okvire nekog "standarda" odnosno preporučenja, ako se ne baviš sa zvučnom produkcijom ne trebaš je uzeti u obzir. |
Da, gledaj na to kao preporuku, a ne kao standard.
|
Pozdrav Nenade
Code:
ako se ne baviš sa zvučnom produkcijom ne trebaš je uzeti u obzir. |
Quote:
Pozdrav, Vasa |
Code:
Onda odabere? onu produkciju koja dobro zvuči u tvom prostoru. ukratko imas laznu zvucnu sliku svake produkcije. Pozdrav |
Quote:
Pozdrav, Vasa |
Code:
Pa, ovaj... UVEK imaš lažnu zvučnu sliku svake produkcije, zar ne? Ako se govori o kvalitetu sistema za audiofilsko slušanje sve se svodi na to koliko te prijatnije laže, a ne koliko je "istinit". Ili ja poslednjih trideset godina živim u zabludi... Ako hoces da uzivas u muzici moras da imas sistem koji ne laze(svaki sistem laze ako nema dobre uslove u kojim radi i bla bla bla....pa sam pomislio koliko toga promeni RT60(ako je on veci za 0.100ms od dozvoljenog-preporucenog) koji je samo jedan od faktor u prostoriji.. A tu imas pravo,poznajem dosta ljudi koji hoce da im svaka muzika pa i produkcija prija(odnosno zele da ih sistem laze)...ali ne biva:wink: |
Quote:
Evo, neki projekti mi se konačno izrenderova?e, pa do daljnjeg prekidam dru?enje... Pozdrav, Vasa |
Quote:
|
All times are GMT +1. The time now is 01:02 PM. |