![]() |
Re: difuzor panel
Ne znam kako si izračunao f min 171Hz (ja sam morao da utipkam ovdje http://www.mh-audio.nl/diffusor.asp#calcul teoretičku dubljinu od 70cm pa sam dobio f low 174Hz i najdu?u letvu od 40cm) ali nema veze.
Kad izračuna? f min i f max - difuzija ne prestaje tamo, nema nekog strmog cut offa, koeficient difuzije polako pada; recimo u praksi su efikasni pribli?no i do pola oktave (1/2) izpod f min. |
... više puta sam zapazio, da 1D dizajn treba više prostora (nego 2D) da razvije neko optimalno difuziono polje, možda je Boggy na to i mislio kad je rekao da izpod 1000Hz ne priporučuje u malim prostorijama...
|
Quote:
Ici sa difuzijom ispod 1kHz je jako lepo ako se moze... ali nije najneophodnije u zivotu. Usteda u materijalu moze biti znatna. pozdrav bogi |
1 Attachment(s)
Nisam jos nista uradio u vezi difuzora,ostavio sam to za pred sam kraj,a to je na moju veliku radost SADA.Bio sam vredan pa evo jos slika kako su tekli radovi.......jos okvira za apsorbere....
|
...jos kamene vune,opet tezine 120kg/m3.....sa ovim sam prekucao 50 pakovanja......
|
1 Attachment(s)
...
|
1 Attachment(s)
...ledja apsorbera smo heftalicom i strach jersey-em uradili ovako....
|
1 Attachment(s)
...punjenje vunom.....
|
1 Attachment(s)
...na dno je islo 9mm armaflexa (upakovano u strach) da ne bi bilo nezeljenih vibracija jer sve stoji na zemlji....
|
2 Attachment(s)
...pricvrstili smo ih za zid gipsarskim visilicama.Na delu koji je pricvrscen za apsorber takodje je ispod armaflex.....
|
All times are GMT +1. The time now is 04:18 PM. |