Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Audio Produkcija - Tehnike (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=95)
-   -   Imam jedan problem (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=24676)

psionic 15-10-2008 09:10 PM

Re: Imam jedan problem

Moram odati divljenje gosn Estbamu... Citiracu Mozzarta: "...Uloga kompozitora je da sjedinjuje zvukove i glasove - sluzavki, godspodstva, imperatora i da ih tako ujedinjene pretvara u Boga..." Tako da - samo napred, podrzavam experimentisanje. Mozzart je u svoje vreme mnogo experimentisao i nije bio prihvacen od mnogih... Zato je danas MOZZART!

alfom 15-10-2008 09:11 PM

Quote:

Originally Posted by psionic (Post 220909)
Mozzart je u svoje vreme mnogo experimentisao i nije bio prihvacen od mnogih...
Zato je danas MOZZART!

Da! Ali mnogo bre murtav Mozzart :grin:
Dakle, dok je bio živ, mnogo se bre mučio jer je bio neprihvaćen.
Kada je UMRO, sve počasti je DOŽIVIO. :grin:

psionic 15-10-2008 09:13 PM

Moram da dodam da ja inace mnogo volim dobar ELEKTRO... Npr Bluetech.. I bila ovo zajebancija ili ne - to Estbamovo - je to u sustini...

psionic 15-10-2008 09:15 PM

Quote:

Originally Posted by alfom (Post 220910)
Da! Ali mnogo bre murtav Mozzart :grin:

...ali ideja i dalje zivi...

Maiv 15-10-2008 09:15 PM

Pa meni zapravo uopce nije lose to sto je on poslao, nije nest inventivno a nije ni razradjeno ali kao ideja nije smece...

Eeva_r&b 15-10-2008 09:49 PM

ajmo sad polako u dvadesetu stranicu ovog beskrajnog threada...

SumAnuT 15-10-2008 10:07 PM

Evo ti dva zvuka: zvuk1 zvuk2.

Nisam pravio svoje, ovo sam iskopao sa nekog sample cd-a.
Poprilicno su dobro odradjeni pa ne znam ni sta bi mogao da dodas, ako neko ima neke suve sintove neka nakaci neki delic necega ...

Estbam 15-10-2008 10:21 PM

Quote:

Originally Posted by Maiv (Post 220913)
Pa meni zapravo uopce nije lose to sto je on poslao, nije nest inventivno a nije ni razradjeno ali kao ideja nije smece...

Ma stvar je ukusa.
Zato se zanimam uglavnom za kvalitet zvuka. Rekao sam da su ona dva snimka totalno naklapanje da bi nešto probao; a za samu numeru potrebno je nešto mnogo više, pre svega, pesma treba da ima početak i kraj, a između toga neki život, tako da su ono ,,gluposti’’ što sam ovde postavio; ali nemam ništa bolje trenutno.

Evo još nešto, manjeg obima, pa koga zanima – nije lošije od onih prvih (nije konfuzno):

1. Download Link:
http://rapidshare.com/files/15438144...ent_1.wav.html

Estbam 15-10-2008 10:35 PM

Quote:

Originally Posted by SumAnuT (Post 220924)
Evo ti dva zvuka: zvuk1 zvuk2.

Nisam pravio svoje, ovo sam iskopao sa nekog sample cd-a.
Poprilicno su dobro odradjeni pa ne znam ni sta bi mogao da dodas, ako neko ima neke suve sintove neka nakaci neki delic necega ...

Prvi zvuk sam skinuo, drugi nešto neće, probaću kasnije.
Znaš kako: ovaj zvuk je vrlo dobar i ,,završen'' u stereu. I vidi sad ovu stvar: da bi taj zvuk bio dobro raspoređen i dobro se čuo, upotrebljen je, recimo, čorus, ili kratki deleji, podešen je stereo (panorama). I sada kada bi taj zvuk naknadno koristio u nekakvu obradu, što bi ja radio, prvo bi trebao da sav taj zvuk sabijem u jednu ,,mono'' tačku da bi ponovo radio to što je već odrađeno (lično bi pravio čorus, kratke deleje i panoramu). Pa se postavlja pitanje: zar nije bolje da nabavim sopstveni ,,suv'' (=ogoljen) zvuk i na njemu eksperimentišem?

Zato bi voleo da mi pošalješ neki tvoj najprostiji zvuk, ali opet, koji ti se sviđa i hteo bi da ga usavršiš, kao recimo ovaj što se čuje; a možda i mnogo bolje. :)

ps Skinuo sam drugi zvuk; takođe ista stvar u pitanju. Zvuk ima svoj delej, odbija se, ima neku punoću, svoju punoću; grehota bi bilo da od njega mutiram nešto svoje. Zato, daj nešto suvo da oživljavamo. :)

SumAnuT 15-10-2008 10:45 PM

Ajde dajte neki sint suv da vidimo sta covek moze.
Ako se ne javi niko do sutra instaliracu ja sta je vec potrebno, pa ...

All times are GMT +1. The time now is 05:06 PM.