Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Audio Produkcija - Tehnike (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=95)
-   -   MASTERING TAKMICENJE (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=11200)

SandRob 17-05-2005 08:21 PM

nije napisa ni temparaturu, vlaznost i tlak zraka, ni je li se ujutro dignu na livu oli desnu nogu i sto je ima za marendu. :lol:

zvincic 17-05-2005 08:27 PM

Quote:

Originally Posted by SandRob
nije napisa ni temparaturu, vlaznost i tlak zraka, ni je li se ujutro dignu na livu oli desnu nogu i sto je ima za marendu. :lol:

pusti marendu....bitnije je ono sta dolazi posli marende....ummm.....knjige iz onog vica :D

jos pogotovo kad imas stampariju :lol: :lol: :lol:

a sumnjam da je milos procitao dosta knjiga cim je moj master pozitivno ocijenio :lol: :lol: :lol:

Gianfranco 17-05-2005 09:03 PM

Milos:
Quote:

KOMENTAR NA SVOJ I BRADOV MASTER NE?U NAVESTI . KOMENTARE SAM ZAPISAO STENOGRAMSKI .
Molim te... :lol:

Ne moras za svoj,ali daj bar za Brad-ov.

milosjeftic 17-05-2005 09:44 PM

Quote:

Originally Posted by Gianfranco
Nisi nam napomenuo kakva je izolacija u prostoriji...

Izolacija je solidna . Da ne pricam napamet , provericu pa cu napisati .

Gianfranco 17-05-2005 09:58 PM

Quote:

NE SVIDJA MI SE , PREKOMPRESOVAN , NIJE TAKO LO? - AVAX
Nije tako los ???

Nemam nista licno protiv Avax-a,ali njegov master je unisten kao Hirosima posle bombardovanja.
Ko ti je taj Baja koji moze za ovakav master da kaze da nije los???

Ovo me podsetilo na to kada je pre nekoliko godina moj prijatelj nosio pesmu u studio Sky ,tamo valjda imaju Dynaudio BM15 monitore.
Zna tamo ljude pa da cuje na vecim monitorima i da cuje misljenje.

Jedan od zaposlenih mu je rekao da nema nista ispod 300 HZ !

Evo da pogledamo:

http://www.geocities.com/gianfranco_bg/House.jpg

Da ne pricam u kakvim uslovima i na kakvim monitorima je radjen mix,pa opet zvuci odlicno u odnosu na gomilu domace produkcije...
ali reci da nema nista ispod 300 HZ je strasno!

milosjeftic 17-05-2005 10:21 PM

zvincic , nisam ocenjivao ja ; ja bih ocenio verovatno neke snimke drugacije . Namerno sam ostavio komentare bas onakvim kakvi jesu . Zato sto sam mislio da ce vam takva nepristrasna i spontana ocena biti najkorisnija . Mada znam - ne i prijatna . Nemojte se ljutiti . Preslusacu snimke i na jos dva tri druga ( razlicita ) sistema . Uporedicemo sa ovom ocenom . Na drugim , isto dobrim sistemima , slusace drugi muzicari koji vas takodje ne poznaju , a i ne znaju da ce njihovo misljenje citati na forumu - tako da ce biti 100% spontani i nepristrasni . Bice vrlo zanimljivo . Mozete imati poverenja u ocenu { sasvim dovoljno - sve su odlicni sluhisti i priznati ( i poznati ) muzicari } .

Uradite jos jednu verziju pa posaljite na yahoo .

zvincic da li si procitao vic o decaku koji prodaje loptu ? Taj je najbolji .

Smanjen bas , uvuceni srednji - Bradov master . Ne zvuci svetski . Za svoj master necu da dajem ocenu jer sam jedan od ucesnika . SandRob , ti parametri nisu imali uticaja na ocenu koju ste procitali da bih spomenuo i njih .

milosjeftic 17-05-2005 10:31 PM

Quote:

Originally Posted by Gianfranco
Quote:

NE SVIDJA MI SE , PREKOMPRESOVAN , NIJE TAKO LO? - AVAX
Nije tako los ???

Nemam nista licno protiv Avax-a,ali njegov master je unisten kao Hirosima posle bombardovanja.
Ko ti je taj Baja koji moze za ovakav master da kaze da nije los???

Ovo me podsetilo na to kada je pre nekoliko godina moj prijatelj nosio pesmu u studio Sky ,tamo valjda imaju Dynaudio BM15 monitore.
Zna tamo ljude pa da cuje na vecim monitorima i da cuje misljenje.

Jedan od zaposlenih mu je rekao da nema nista ispod 300 HZ !

Evo da pogledamo:

http://www.geocities.com/gianfranco_bg/House.jpg

Da ne pricam u kakvim uslovima i na kakvim monitorima je radjen mix,pa opet zvuci odlicno u odnosu na gomilu domace produkcije...
ali reci da nema nista ispod 300 HZ je strasno!

Nismo gledali , slusali smo . Mozda cemo preslusati jos jednom na istim spravama , ali u drugom sastavu . Inace Kef je nemilosrdan . Brutalno .
Uradis nesto , pun nade , pustis ...

Da cujemo jos jednom ?
- Nemoj molim te , zurim .

SandRob 17-05-2005 10:53 PM

moja generalna primjedba za vecinu mastera je bila na preveliku kompresiju, zbog koje je (po meni) stradala dinamika a i sama sonicka kvaliteta zvuka. razumin zahtjeve za sto vecom snagom, ali ako se ona ne moze dobit a da se ne sjebe zvuk, onda treba prikocit. i ja san moga jos koji decibel zbit sa multibandon i limiteron, ali jebes ti to kad se sjebe zvuk.

gianfranco, skoncetriraj se na dobos kod svoga i bradovega mastera, pa ces vidit da je zvuk toliko razlicit, da bi se reklo da su 2 razlicita dobosa!

na bradov master nisan ima primjedbu, a usporedjujuci sve mastere sa njegovin, mislin da je moj master najblizi njegovemu i po zvuku i po dinamici, iako je napravljen prije nego je bradov master uploadan. cak je moj 1 decibel jaci.
takodjer su svi moji komentari bili prije nego san cuo bradov master.

SandRob 17-05-2005 10:54 PM

milose, ja mislin da bi vi tu opremu trebali ponit na popravak. :lol:

Gianfranco 17-05-2005 11:10 PM

Quote:

gianfranco, skoncetriraj se na dobos kod svoga i bradovega mastera, pa ces vidit da je zvuk toliko razlicit, da bi se reklo da su 2 razlicita dobosa!
Cini mi se da si ti ranije rekao da si prestao da downloadujes mastere od odredjenog trenutka.Moj prvi master je zaista bio prekompresovan.
Ali zato ovaj poslednji mislim da je ok.

Quote:

na bradov master nisan ima primjedbu, a usporedjujuci sve mastere sa njegovin, mislin da je moj master najblizi njegovemu i po zvuku i po dinamici, iako je napravljen prije nego je bradov master uploadan. cak je moj 1 decibel jaci.
To sto je Brad radio,ne znaci da je to idealno.Meni se recimo njegov master ne svidja.Mnogo sam vise ocekivao! [/quote]

All times are GMT +1. The time now is 08:23 PM.