![]() |
Re: AKUSTICKI TRETMAN MOJE SOBE -Home theatre
Quote:
Isto ko drugi akusticari. Knjige i puno rada, za tim i po koje doskolovavanje. Ima jako ljepi seminara u njemackoj. Ljudi nisu Sting u akustici ali su pretezno Doktori svog zanata. Stim da si opet uzeo jednu rjecenicu iz konteksta. ali ok ;) Pozz Denis |
Quote:
to pogadja pa recimo 99,9 % na forumu jer neznam koji akusticar uzima cekic u ruku. njegovoje je koncept. a sada je pitanje dali ces nekoga plati ili ces sam raditi. jedno i drugo ti je fizicki rad. ja se nebi osudio tome dati vrjednost. Sto si skeptican, covjek ima volju. i gore navedeno. Ako sam krivo svatio sorry. Pozz Denis |
awacs
Quote:
|
Hajde i tebi da odgovorim :).
Quote:
Neka ti Boggy odgovori zasto je bolje da se ne sazidaju balkonska vrata i prozor. |
Quote:
Pozzz Zoki |
Quote:
onda je jako bitno da kutije budu ravne(frek-opseg) inace ne modu da cujem sta si ti ili Braca ili ...."proizveli".Utom slucaju cu na primer ako mi zvucnik ili soba lazu (nije ravan odziv-obojen zvuk) pomisliti da si ti recimo malo podigao nivo od 1000-3700 hz i samim tim cu da cujem obojen zvuk a ne ono sto si ti hteo da bude. Mada tvrdim da ako se malo poradi na NS10 i malo se poravna grafikon da ce da zvuci puno bolje(izbalansira odziv svih frekvencija). |
Quote:
|
Quote:
Distorzirana zvučna slika zbog interferencija zvučnih valova pouzroča više frekventno neravnu sliku. |
Quote:
Kod troslojne konstrukcije je pomaknjeno jo? na ni?e frekvencije da jo? cure van. Masivnija je stena, vi?i TL i vi?e se zvuk reflektira natrag. |
Zakljucavam temu posto se prepucavanje nastavlja
Pobrisani su postovi koji nemaju bas nikakve veze sa akustikom... pozdrav bogi EDIT: Deo postova je otisao u sledece teme: 1. "RT60 u kontrolnim sobama" Kako budem stizao premestacu off topic postove... za sad ovoliko |
All times are GMT +1. The time now is 05:00 PM. |