![]() |
Re: uad2 KONACNO
Verovatno se nesto desava sa stereo slikom i samom percepcijom dubine kad se koriste pluginovi, mada se to moze izbeci analognim sumiranjem.
Ne znam da li UAD plugovi "deluju" na smanjenje 3D zvuka i voleo bi da cujem od dugogodisnjih korisnika neke utiske. Duende nisam imao prilike da cujem mada kazu da je maltene nebo/zemlja u odnosu na Waves - i to bas u smislu 3D |
Da, sumiranje....ali kvalitetno analogno sumiranje dosta ko?ta. Postoje na netu testovi različitih sumacijskih kutija gdje se vidi (čuje?) da tek one najskuplje kutije opravdavaju kupnju. Ali opet...nije isto sumira? li prethodno 'ugu?eni' mix ili ne...
UAD testove mo?e? skinuti i na Gearsluz forumu pa sam zaključi jesu li dovolnjo dobri za tebe. Nekome ne smeta taj 2D efekt. Meni da! |
Ma ti testovi mi nista ne znace - na digidesign testu je tip (Mike Shipley) odradio analog/digital i zvuci isto (7/13 pogodaka imam:D) - ko zna zna..:)
Kao i na GS neki test sa URS CSP - razlika u opremi $80 000, a mixevi zvuce tako da nema sanse da cujes razliku Voleo bih da cujem sta kazu ljudi koji imaju UAD dugo - Max, idekius? |
Quote:
Ali kao što kažeš cjenovna je razlika još očitija pa zato ja ni nisam uspoređivao plug-in vs hardware nego Duende vs sve ostale pluginove uključujući i UAD. Zašto, jer se Duende očito razlikuje od ostalih u manjoj 2d karakteristici od ostalih pluginova. To je sve! |
Quote:
Quote:
Pozdrav |
Quote:
N Quote:
Pozdrav |
Quote:
|
Quote:
|
Hoces da kazes da nema razlike ITB/OTB - ili da je jako mala sto se tice utiska dubine, prostornosti?
Moje iskustvo je suprotno... |
1 Attachment(s)
Inace,uad2 je zvucno isto sto i uad1 .. pluginovi rade identicno bez razlike .. u samom panelu uada mozes podesiti koji plugin hoces da koristis na uad1 ili uad2 .. nije reseno da se automatski karte spoje kao jedna,tj.nisu ravnomerno podeljene dsp snage .. znaci moras ti u samom panelu da podelis koji ce plugin da se dize sa koje kartice .
Evo kako je to reseno |
All times are GMT +1. The time now is 02:34 AM. |