Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Audio Produkcija - Tehnike (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=95)
-   -   Test Sabiranja (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=18855)

Max 19-08-2007 09:40 PM

Re: Test Sabiranja

Quote:

Originally Posted by SHIVA (Post 166037)
@ Max: imam jedno pitanje. Je li na onom ITB mixu mozhda korishten PSP Mix Treble?

Ne .... Psp WV ..... jedino od PSP ....

Pozdrav

Max 19-08-2007 09:42 PM

Quote:

Originally Posted by google (Post 166081)
@perun, da li bi mogao, ako imas vremena da iste fajlove saberes u SSL, da cujemo kako to cudo radi, kolika je razlika?

To bi stvarno mnogo znacilo.

Pa zar nisam ja to isto uradio ..... Nuendo i SSL ....razlike zaista nisu specijalno velike

Pozdrav

Max 19-08-2007 09:57 PM

Quote:

Originally Posted by Bitch (Post 166020)
Nisam hteo da idem na to da su isti mixevi, pa da se onda vija sound, to je uradio kolega Max u svom primeru, tako da se ova dva testa odlicno nadopunjuju - ja sam radio flat - jedan te isti miks delegiran na razne sabirnice - dok je Max hteo da smiksa priblizno isto ITB i OTB primer.

Molim te da kad se vratis , procitas uvodni text pre testa ........ nije niko vijao sound , niti je iko hteo da smiksa priblizno .....

Upravo je bilo suprostno ...... isti su sirovi kanali .... jedan je mixan i sabiran kompletno software ski , a drugi je radjen i sabiran sa analognim spravama ..... znaci da bi razlika trebalo da bude mnogo veca od razlike u onome sto si ti radio .... a nije ....

Pozdrav

Steka 19-08-2007 11:46 PM

Quote:

Originally Posted by Max (Post 166173)
Ne .... Psp WV ..... jedino od PSP ....

Pozdrav

Mislis Vintage Warmer VW ;) hahah lol

---------------------------------------------------------------

Meni je za moj ukus se svideo AR1 za ovu pesmu, medjutim
moglo je da se predpostavi da je drugi miks bio analogni.

Na kraju ideje i sama pesma su bitne. Ako se ima potrositi
ogromnu kintu za neki album treba onda sve raditi sto skuplje
i traziti tu dlaku u jajetu itd. ali mislim za nase uslove da ona varijanta
sa kompom je vise izvodljivija za vecinu.

U sustini koliko para toliko muzike, ali pristojan rezultat kompjuterskim
putem. Takodje postoji sajt nemogu sada da se setim gde mogu sve
stvari da se posalju preko neta nekom mrak mikseru da izmiksuje i masteruje.
Cemu onda poenta kupovanju velikih analognih sprava, jedino ako to neko
moze da priusti ili finansijski moze da isprati i neko ko se ne uzda u tu osobu i zeli da je pritutan u celom procesu miksanja i masterovanja.

Naci cu taj sajt pa vam saljem.:D

boggy 20-08-2007 12:06 AM

Quote:

Originally Posted by SumAnuT (Post 166141)
.....
Mada, postaje mi sve to bez veze, jer sto rece neko, ako se reverb dobro ne sabira, ti ga pojacas pa opet dobijes isti rezultat ...

E ovo je poenta price... ;)
Sto se tice miksanja, tu su ushi, tu je ideja, tu je vestina... itd... sve to ako je konzistentno... covek ce da izvrti dugmice da bi to dobro napravio... prema svom ukusu, da ne zaboravimo...

Nadam se da ce ovi testovi pomoci da vam fokus ode u pravom smeru,.. odnosno da ni jedna sabirnica, niti jedan mikser, sami po sebi ne mogu nadomestiti, vestinu, ideju, ushi, i sve ostalo... to je samo sredstvo za rad i nista vise... a ponajmanje moze biti predmet polemike sta je "istije"... :banghead:
Nesto se razlikuje nesto ne... ali tu ste vi da se te razlike kompenzuju... na svu srecu!!!

pozdrav

bogi

Max 20-08-2007 12:48 PM

Quote:

Originally Posted by Steka (Post 166206)
Meni je za moj ukus se svideo AR1 za ovu pesmu, medjutim
moglo je da se predpostavi da je drugi miks bio analogni.

Sto se onda nisi javio na test ? Bio si prisutan nekoliko puta dok je test trajao , a nisi se oglasio , znaci , nemoj sad da se pravis pametan ;)

Quote:

Originally Posted by Steka (Post 166206)
Na kraju ideje i sama pesma su bitne. Ako se ima potrositi
ogromnu kintu za neki album treba onda sve raditi sto skuplje
i traziti tu dlaku u jajetu itd. ali mislim za nase uslove da ona varijanta
sa kompom je vise izvodljivija za vecinu.

Uopste se ne slazem sa tobom , mozes traziti dlaku u jajetu i analogno i digitalno ..... pri cemu ako saberes koliko kostaju waves i i jos nekoliko skupah bundle ova ..... nisam vise siguran sta je skupo , a sta jeftino !!!!

Pozdrav

SHIVA 20-08-2007 03:50 PM

@ Max: tnx... stvarno sam pomislio da "chujem" MixTrebel :D ... bilo bi to malo 2 much :D

Enivej, svaka chast na svemu skupa... svi imaju potrebu zaklinjat se u raznorazna chuda ali malo tko ima hrabrosti skochit u vatru. Za mene je ovo sasvim dovoljna potvrda da uz dovoljno znanja i truda razlike izmedju ITB i OTB gotovo pa i ne postoje. Da postoji bitna razlika vjerojatno bi vechina prisutnih profesionalaca odmah i jednoglasno uochila razliku. Ali ako profesionalci imaju problema razlikovati ih... chemu onda AD dilema uopche?! :D

hvala na trudu, vjerujem da si mnogima ushtedio i novaca i zhivaca ;)

Max 20-08-2007 05:25 PM

Quote:

Originally Posted by SHIVA (Post 166331)
@ Max: tnx... stvarno sam pomislio da "chujem" MixTrebel :D ... bilo bi to malo 2 much :D

Mislim da ne preterujes ..... PSP VW ima taj zvuk koji nosi i PSP treble .... zapravo svi PSP ovi .... tako da se ne cudim .....

Pozdrav

SHIVA 20-08-2007 08:12 PM

PSP je doista karakterna pojava u VST domeni. Znam da je smjeshno ali jedan od njihovih najdrazhih mi je Piano Verb :D

rale_ 21-08-2007 01:03 PM

Bitch, Max, veliko HVALA na ovim testovima...!!!:)

Svaka Cast!

Pozdrav

All times are GMT +1. The time now is 06:54 AM.