![]() |
Re: Slike va?ih studio-setup-ova
Imas sjajnog asistenta :)
|
Re: Slike vaših studio-setup-ova
@ Tiki ..... ha ha ha ha , provalio te da ga ne cujes .....:D :D :D
Pozdrav |
Quote:
RM |
Jedino ONA želi da radi sa mnom! :D
|
|
Quote:
hehehe...imas potpuno istog fendera kao sto sam ja imao pre jedno 12god... :) Secam se kad sam ga kupio od nekog lika, neko me nalozio da je maknut bio...legnem u krevet, u sobi stoji fender, gledam ga....i grize me savest! hahaha :rotfl: |
ma nisu moja pojachala.. doneo neki bend kad smo snimali..
fender je od nekog poznatog bassiste.. zaboravih koji je.. kaze, ima ga tek 2 godine.. kupio u savrshenom stanju.. sad ko da je preziveo nuklearni rat.. ne komentarishesh messu? a ovaj regent.. jako chudan, al prijatan zvuk.. nisam mogao da uhvatim pojachalo.. iznesem stvar po stvar kad se snima.. :) |
ovaj Heatman-e...vrat mi se ukočio...šaljem ti račun za bolničke troškove...
|
I ja cu da mu posaljem racune za 4 telefona u protekla 2 meseca... Mislim, kad vec ide u banku... :)
|
hahhahhah ne spominji mi telefon...
video si kolko placam fiksni zbog neta.. poz |
evo da okachim i ja neke slike nasheg skromnog "drum" studia u trsteniku :)
http://a105.ac-images.myspacecdn.com...546f93db08.jpg http://c2.ac-images.myspacecdn.com/i...88fcd23901.jpg http://c4.ac-images.myspacecdn.com/i...84c574d89f.jpg http://c1.ac-images.myspacecdn.com/i...42e4db8a30.jpghttp://c1.ac-images.myspacecdn.com/i...1a3be13b6c.jpg |
Lepo, lepo :)...
@Perra: Koji su ovo monitori? evo i ja da okacim po nesto Onako, sve zajedno: http://img37.picoodle.com/img/img37/...0m_e7d47ef.jpgmalo old school (naso ga danas kod skole, Phillips 4308 iz '71, radi nekako... x) ):D: http://img33.picoodle.com/img/img33/...6m_35dee0d.jpg |
|
radi se radi :)
|
ufff.. kad bi znao koliko.. :/
:) pusa btw dobar ti avatar |
Neka, neka....samo radi ako se isplati. Zelim ti da padas s nogu od posla i da ne znas gdje ces sa parama.
Samo naprijed! |
pa ni ne znam gde cu sa parama, jer ih i nema neshto puno.. .:)
al hvala na lepim zeljama.. poz |
5 Attachment(s)
evo fotki sa jednog zanimljivog sessiona, gde je ceo bend sniman u istoj prostoriji (mojem novokrštenom gluvaću), sa dosta neke zanimljive opreme
|
3 Attachment(s)
i još malko
|
cool bilo je sigurno dobro.
pozz |
solidtube room ... :rolleyes: ... :D
|
pa ti imash prostora kolko hocesh brate..
shta se ti posle zalish nemam gde bubnjeve da snimam? vidish da mosh se snadjesh? tako cu i ja kevu da isteram iz dnevne da bih snimao bubnjeve hahahah |
pa od skora sam tek skontao da je ta soba u stvari veoma upotrebljiva za to i to bez velikih ulaganja.
@Bitch Naravno, kad je to jedini mikrofon koji mi je bio ostao na raspolaganju posto sam sve što sam imao pokačio na bend, istovremeno :) |
4 Attachment(s)
Deo opreme koji nestrpljivo ceka da bude ukljucen,nadam se vrlo brzo!:wink:Attachment 4600
Attachment 4601 Attachment 4602 Attachment 4603 |
kakav je to mikser?
|
auu API7600 ... rijetkost u nasim krajevima.
ufff mogao bih potrosit u jednom danu 10 soma eura na API-jeve proizvode, samo za one "osnovne" potrebe :shock::D |
3 Attachment(s)
evo da ne davim drugi tread, par slika sa trenutnog sešna ;)
|
ah,na ovo se drkica baca...:)
|
Hahahahah! "Marsh" :rotfl:
|
1 Attachment(s)
hey pozdrav svima...cool forum...puno korisnih informacija...set up mobilne rezhije...:confused:
|
mobilne=? Lepo izgleda :) Ovo na plafonu mi izgleda kao ona mreža za pokrivanje PVO raketa ;)
|
ufff.... vidim odma par millitary momenata :)) u svakom slucaju podrzavam :)
@arthur vidis da je sve u kejsovima i na tockicima, mixer u kejsu takodje :) sta znas, danas kriza, sutra rat :) da ga spremni docekamo :) hahah |
Hehe lepo lepo fino fino :grin:
|
1 Attachment(s)
hey hvala ljudi...yeah mobilni...u zadnje vreme mnogo mi je vishe intersantnije da snimam na razlichitim lokacijama...radje nego sedeti u studiju i chekati na bendove...a i prostorije za vezhbu se konstantno menjaju...posle par godina sedenja u studiju, poshto sam jedan od diehard frikova, shvatio sam da mi vodjenje studia oduzima svo slobono i neslobodno vreme...got no life but become a audiofile neard!!:rolleyes:...ovako, imam shansu da putujem mnogo vishe, improvizujem sa razlichitim prostorijama(acusticom microfonima i slichno)...he he prevariti naviku i ubiti rutinu...a i svaki album postaje mnogo vishe special...kolko za bend tolko i za mene...zavisno od; da li je to njihova prostorija za vezhbu, nechija vikendica, klubski prostor i slichno...vishe je dinamike, neizvesnosti i uzbudjenja ovako...mislim da je isto tako snimanje albuma na sasvim drugom nivou...mnogo je vishe entuzijazma, a i postiche mnogo vishe band team work..muzichari su mnogo vishe dedicated,mnogo manje svadja oko gluposti, vishe koncetracije, progresivnosti i imrovizacije...nepominjuchi da su mnogo vishe opushteniji jer postane njihov studio koji smo zajednichki zbudzhili, a samim tim produktivnost je vecha...josh kad snimka ispadne super, postaje jedan special album na koji su svi ponosni i sechanje na jedno divno druzhenje i ludu spontanu akciju...imam par pregradnih zidova, koje vuchem za sobom, da bih smanjio meshanje instrumenata u kanalima...
...yeah...kamuflazhna mrezha je instant 5 min decoration i chini sve mnogo vishe prijatnije nego sedeti u prototipe hladno sterilnoj office prostoriji, sa josh gorim poslovnim svetlima na plafonu...shto je primer na onoj slici...he he a i lepo je biti u DIY bazi protivodbrambene divizije against glamoure/dinasty/elite recording studios i komercialnog prenaduvanog/imaginarnog/bljak muzichkog buisnissa:mad:...:wink: ...Da Amek konzula ima svoj flighcase, koji je ogroman u .........rinu!@#$% ...morao sam da napravim specijalnu prikolicu sa specialnim roll & push vratima...Mixeta zajedno sa flighcasom kao da tezhi tonu i ima duzhinu oko 2.5 metra!!! ...hey Arthur...jedno pitanje...da li snimash gitare samo sa sm 57...?ok...razumem da je super za attack da gitare grizu, btw lichno preferiram md421 za tako neshto...ali chudno mi je da ne koristish neke extra kondezatore, pogotovo za brutalna lampashka pojachala...vidim messa boogie, predpostavljam heavy sound...sa dobrom acustichnom prostorijom napanjenim njakalom to the edge, tako da zvuchnici/kutija dodju do izrazhaja, koji kondezator mikrofone postavljen na pravom mestu prozrokuje meni mnogo vishe prihvatljiviji puniji mesniji(body) i prljaviji raw zvuk to work with...pogotvo condezator iza kutije...probaj...obichno mi u final mixu ispadne da je to uglavnom nosechi zvuk a 57/421 su tu on top za detalje...ovako neshto...obozhavam drvenu(box) acustiku sa malim shupljim stejdzhom za extra bottom rezonaciju...:rotfl: |
nemaju svi md421.. :)
meni su super rezultati sa sm57 re20 i geminijem.. btw, i dalje ne kapiram kako ti je to "pokretan" studio? :) pozdrav |
odličan ti je koncept, bravo!
Ne, zasad imam u ormaru samo 57icu, par akg451 koje evo svečano obećavam da ću početi da koristim u tu svrhu! Lična mi je želja da nabavim md441, mislim da je super zanimljiv kao neka 3ća fora. Dobrodošao na forum ;) |
3 Attachment(s)
|
opaa.. jes ti to menjao bubnjeve?
|
Zanimljivo, al ipak imam pitanje.....
Malo je oft.... Jesu li overi malo prenisko i zasto je mic na hh u ovakvom polozaju? Nisam do sad nikad ovako postavljao, pa me zanima kako je ispao snimak. Meni overi imaju poziciju tako da je snare otprilike u sredini kod slusanja kad okrenem jedan over lijevo a drugi desno(pan). Ovaj mic od hh kupi dosta snare-a a i zrak iz istog prestavlja opasnost. Po mom....mozda grijesim. |
ne bi trebalo da kupi dosta snarea jer ga sam hihat zaklanja. Overi su kontam tu jer tako čovek svira, meni je to pecanje uvek zavisno od stila sviranja i žanra muzike. Mene jedino buni što mi se čini da ima dosta denfera na bubnju, što ne obećava neki sound, osim ako nije roots-reggae u pitanju.
|
All times are GMT +1. The time now is 04:43 AM. |