Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Dizajn i konstrukcija studija (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=93)
-   -   AKUSTICKI TRETMAN MOJE SOBE -Home theatre (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=36057)

sRce 09-12-2010 10:39 PM

Re: AKUSTICKI TRETMAN MOJE SOBE -Home theatre

Quote:

Originally Posted by Bitch (Post 293323)
kako kome :wink:

nadam se da ovim nisam nikog uvredio

Ma sta ces da me uvredis... ne palim se ja na te stvari samo bih zeleo da se konkretno prica o cemu se prica... Crno i belo...

awacs 09-12-2010 10:52 PM

Quote:

Originally Posted by sRce (Post 293325)
samo bih zeleo da se konkretno prica o cemu se prica... Crno i belo...

A o čemu se zapravo priča? O akustičkom tretmanu Zokijevog kućnog bioskopa? Super je, njemu se sviđa. Znači - belo. A kad pusti film biće ?areno.

Pozdrav,

Vasa

Braca 09-12-2010 10:58 PM

Analog prijatelju,
U nauci su sve stvari merljive, inace ne bi bila nauka. To o cemu ti pises je nesto drugo, razvoj tehnoloskih resenja ( za oblast muzicke produkcije) ne znaci i bolje uredjaje, tako da se tu slazem sa tobom oko operacionih pojacivaca koji su samo jedan deo uredjaja (mislim vazan je ceo dizajn nekog uredjaja). To se odnosi na muzikalnost koju odredjeni alat pruza i za koju postoji misljnje kod vecine dobrih producenata i to je potpuno u redu, pa je tako La 2A jedan od najboljih kompresora a posle njega izasla gomila dobrih kompresora i tehnoloski naprednijih.
NS10 poznata prica, ali nikako jedini zvucnik na kome treba slusati, jer kako ces da cujes sve ispod 80hz kod te kutije, ali ako se na njoj nesto dobro cuje to je onda to, vecina tako misli i to je u redu.
Nemam nista protiv difuzora, napravicu 4 komada i staviti ih na mestu slusanja sa strane, i naravno napraviti merenja, pa tek kasnije razmisljati o subjektivnom osecaju :)

analog 09-12-2010 11:11 PM

Ko je pominjao nauku? Upravo sam pričao o tome kako neke stvari zvuče bolje iako su lošije na papiru/nauci/merenjima. I zbog toga se ne treba voditi akustičkim merenjima kao prvim [ili jedinim] parametrom da li je jedan studio bolji od drugog (u akustičkom domenu)

P.S. A NS10 nema samo problem ispod 80Hz. Ali i pored lošeg frekvencijskog merenja i dalje je popularan i poželjan zvučnik.
http://www.soundonsound.com/sos/sep0...ns10fig4_l.jpg

DeMa 10-12-2010 12:30 AM

Quote:

Originally Posted by analog (Post 293329)
Ko je pominjao nauku? Upravo sam pričao o tome kako neke stvari zvuče bolje iako su lo?ije na papiru/nauci/merenjima. I zbog toga se ne treba voditi akustičkim merenjima kao prvim [ili jedinim] parametrom da li je jedan studio bolji od drugog (u akustičkom domenu)

P.S. A NS10 nema samo problem ispod 80Hz. Ali i pored lo?eg frekvencijskog merenja i dalje je popularan i po?eljan zvučnik.
http://www.soundonsound.com/sos/sep0...ns10fig4_l.jpg

Nemoj me krivo svatiti. Ali i to se moze na osnovi fizike i covjeka zaparvo nauka o njemu. Sta ljudskom uhu godi.

Morat cu potrazitij jer imam negdje specifikacije. Sta mora rezija ispuniti naprimjer rt60. Da bi isposovala uvjete da bi glasio studio.

Barem u njemackoj je to obican posao koji se uci i radi. Isto tako ima zakona koji zahtjevaju normu. Da bi bilo usporedivo sa drugin projektima.

Ima razlike u zvuku to je istina ali je to subjektivno osjecanje. Mrtva soba sa pre puno vune nije meni prijatno za uho. Jer fali u visinama.
Ali to je samo moj osjecaj prema tome.

Pozz denis

quake2 10-12-2010 12:50 AM

A sto su vam prednji i zadnji zid u tom vasem home theatre-u tako skarabudjeni?Kada se vec trose neke pare i kada se propagira "neko" znanje i posvecenost,onda se valjda mogu zrtvovati jedna terasna vrata.Ne mos ti sad i da zveras u komsinice sa terase, i da budes kao neki audiofil.Ajd lepo to zazidajte,dobicete bolja merenja:wink:.Pozzzz

awacs 10-12-2010 01:12 AM

Quote:

Originally Posted by DeMa (Post 293339)
Svako radi da napravi naj bolje. Di pocima diy a di prestaje.

DIY počinje sa lepim ?eljama, a prestaje kad izvođač DIY radova izgubi početni entuzijazam i odluči da mu je dosta zajebancije pa konačno počne da koristi prostor koji je kako-tako organizovao. U tom smislu i Zokiju od srca ?elim da konačno počne da gleda filmove u svom DIY bioskopu.

Pozdrav,

Vasa

dvuckovic 10-12-2010 01:25 AM

Quote:

Originally Posted by Zoki (Post 293321)

E Boggy pa ti ovde tvrdis da nije cilj da imamo ravan frekventni odziv sobe?

Braco ja ne razumem a ti?

Pa normalno da ima

Bravo to je tacno.

Plitko i maliciozno.

dvuckovic 10-12-2010 01:26 AM

Quote:

Originally Posted by DeMa (Post 293337)
Barem u njemackoj je to obican posao koji se uci i radi. Isto tako ima zakona koji zahtjevaju normu. Da bi bilo usporedivo sa drugin projektima.

Pozz denis

A gdje si tacno ti to naucio? Koja skola?

quake2 10-12-2010 02:59 AM

Quote:

Originally Posted by awacs (Post 293342)
DIY po?inje sa lepim ?eljama, a prestaje kad izvo?a? DIY radova izgubi po?etni entuzijazam i odlu?i da mu je dosta zajebancije pa kona?no po?ne da koristi prostor koji je kako-tako organizovao. U tom smislu i Zokiju od srca ?elim da kona?no po?ne da gleda filmove u svom DIY bioskopu.

Pozdrav,

Vasa

:rotfl::rotfl::rotfl::rotfl::rotfl:

All times are GMT +1. The time now is 11:30 AM.