Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Audio Software (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=84)
-   -   PT vs. Steinberg \samo konstruktivno/ (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=26663)

Elf 19-05-2009 11:32 PM

Re: PT vs. Steinberg \samo konstruktivno/

Poslushaj primer ako mosh btw... :)

Arthur 19-05-2009 11:57 PM

lepo zvuči.. malko tamno za moj ukus, al mega punchy. odličan posao ;) ja sam više fan živih bubnjeva na ovakvoj svirci.

Elf 20-05-2009 12:15 AM

Hvala,hvala! :grin:
A znam za bubnjeve,i ja sam uvek za zhiv bubanj,ali sam snimao na faxu pa nismo imali vremena da radimo bubanj,poshto nije samo jedna pesma u pitanju...Ali uskoro krecjemo da radimo album pa cje tu biti zhiv...

Elf 20-05-2009 12:18 AM

I da...da ne odemo u off mnogo,mislim da je najbolji odgovor na pitanje: "od svega po malo"... :D Mislim da cju ipak da isprobam LE pa ga mozhda i zadrzhim a mozhda i prodam...Ne mogu da se oslanjam vishe na rekla-kazala...:wink:

chelos 26-07-2009 01:52 AM

MOJ PRVI POST!!! XEXE

Drugari, godinama sam rabio onaj Nuendo TRAJ BIFOR JU BAJ 3.2.0 Build 1128
i to je za mene bio avion (do tada IMPULSE TRACKER:rotfl:) jednog dana kod drugara koji me je zamolio da mu napravim komp za atelje iz zezanja uzmem 20ak wavova neke pesme koji su bili negde na hardu, ubacim ih u nuendo i pljunem stereo wav, ributujem drugi windows, udjem u pt 7,5 le, pljunem stereo wav, pustim jedan, pustim drugi, ugasim komp, odem i kupim mbox2.
PROBAJTE LJUBI VAS BRAT...
I dan danas bitove lomim na pentijim tri dos mashini koja tera IMPULSE TRACKER, Midi sviruckam u Nuendu, a miksam u PT8 LE. Sve to ima smisla...

Everbeatz 26-07-2009 02:48 AM

Quote:

Originally Posted by chelos (Post 251317)
MOJ PRVI POST!!! XEXE

i to je za mene bio avion (do tada IMPULSE TRACKER:rotfl:) jednog dana kod drugara koji me je zamolio da mu napravim komp za atelje iz zezanja uzmem 20ak wavova neke pesme koji su bili negde na hardu, ubacim ih u nuendo i pljunem stereo wav, ributujem drugi windows, udjem u pt 7,5 le, pljunem stereo wav, pustim jedan, pustim drugi, ugasim komp, odem i kupim mbox2.
I dan danas bitove lomim na pentijim tri dos mashini koja tera IMPULSE TRACKER, Midi sviruckam u Nuendu, a miksam u PT8 LE. Sve to ima smisla...

ma sta kazes!! aj, bas cu probam

Fala, buraz

Everbeatz 26-07-2009 02:52 AM

Quote:

Originally Posted by Big Bockie (Post 246274)
Mislim da se veoma isplati! Znam da ce me mozda ljudi napljuvati,ali, svestan rizika, tvrdim da LE ima brutalnu farbu i da je bolja od Nuenda 3 (barem one crack verzije) i to se znacajno oseti u mix-u!

Bockie sta reci nego da imas uho sokolovo:):):)

Aj probaj ponovo, ali ovog puta bez gledanja:D

Dexxy 26-07-2009 03:50 AM

Quote:

Originally Posted by chelos (Post 251317)
MOJ PRVI POST!!! XEXE

A kad si to pljuvao jel si radio neki mix, jel ti bilo sve isto podeseno i na nuendo i na pt???

Arthur 26-07-2009 07:50 AM

kontrafazno poništavanje.
Next please.

Bockie 26-07-2009 01:52 PM

Eh...

Mene u sustini aplikacije jako smaraju i ide mi na zivce svako kliktanje,jer sam ovo sve ucio na MCI + Studer A80...
Nisam posebno zaljubljen ili ogorcen ni na jednog proizvodjaca softwarea i potpuno me briga kako se ko zove,niti tvrdim da sam samo ja iskljucivo u pravu...

Dakle,MENI zvuci bolje,kada pustim negde drugo zvuci onako kako sam ga kuci uradio a ne plasticno i tanko i uopste drugacije,oni najusraniji osnovni plagovi u LE rade MENI lepse,pocev od EQ pa na dalje...

Jedino sam na UAD plugovima primetio da izuzetno slicno rade i u PT i u nintendu. E sad, da bi nintendo imao onaj "musicality" kao i PT (opet MOJE misljenje), trebalo bi 'iljade ewara za UADe pa na svaki kanal po plug da bi to bilo to.

BTW, i dan danas ipak drzim nintendo na masini, koristim ga za visekanalno usnimavanje i taj deo price obavlja fantasticno! Mix je druga prica...

Ipak treba probati i jedno i drugo,raditi i u jednom i u drugom...!

Novi kukubase i novi nintendo su, cujem, potpuno druga prica,a i sami korisnici tvrde da IMA BOLJU farbu od predhodnih! Dakle IMA BOLJU farbu (sound) I to sam cuo od zakletih steinbergovaca...

Dakle prica o farbama nije bezveze....

Aj, sad pljujte...

All times are GMT +1. The time now is 08:10 PM.