Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Razno (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=86)
-   -   Online strajk protiv cenzure / copyrighta!! SOPA (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=40238)

Haxli 12-02-2012 06:20 PM

Re: Online strajk protiv cenzure / copyrighta!! SOPA

Mislish da ce to da ti dozvole? xe xe tj hoce, hoce, hoce... al samo na neko vreme ;)
a shta cesh kada ti internet "proglase za moranje" kao i lichnu kartu ?!
To sa mobilnim je super, poshto onda ne samo da znaju shta radish nego zanju i gde si
trenutno ako im "zatrebash" za "solo na klaviru" ;)

Nije poenta da nema zarade... Ako nema ljudi da kaznjavaju ili da troshe pare
onda sve ovo nema smisla... zar ne? Zashto se uopshte i bore da kontrolishu neshto?
(zato shto znaju da ce biti ljudi i para od reklama uvek, ako nishta drugo..
a bolje "oni" da kotrolishu nego da pojedinici mogu da rade shta hoce...)

Pa chak i da svi "stanemo" to opet nishta ne znachi... iskaznjavace nas retroaktivno
a sve novo ce kontrolisati...

Generalno u tome i jeste poenta sprechiti ovo sad!!!

Mika Technika 12-02-2012 08:10 PM

Quote:

Originally Posted by Haxli (Post 322735)
Mislish da ce to da ti dozvole? xe xe tj hoce, hoce, hoce... al samo na neko vreme ;)
To sa mobilnim je super, poshto onda ne samo da znaju shta radish nego zanju i gde si
trenutno ako im "zatrebash" za "solo na klaviru" ;)

Nije poenta da nema zarade... Ako nema ljudi da kaznjavaju ili da troshe pare
onda sve ovo nema smisla... zar ne? Zashto se uopshte i bore da kontrolishu neshto?
(zato shto znaju da ce biti ljudi i para od reklama uvek, ako nishta drugo..
a bolje "oni" da kotrolishu nego da pojedinici mogu da rade shta hoce...)

Pa chak i da svi "stanemo" to opet nishta ne znachi... iskaznjavace nas retroaktivno
a sve novo ce kontrolisati...

Generalno u tome i jeste poenta sprechiti ovo sad!!!

cekaj cekaj, stani malo, da se razumemo, ako odjavim postpaid karticu, i uzmem na trafici bilo koji broj(prepaid karticu), mogu da me povuku za ***** :)

mogu da vide gde je fon, al ne znaju ciji je :)

a sto se neta tice, ako urade to sto nameravaju, nece mi biti zao da ga nemam vise :) a i uvek mozes uhakovati neki net :) ako mi bude nesto jako bitno da vidim.

da ne bude da sirim pirateriju, al sam prestao da kupujem mjuz i ostale stvari sa neta, u inat njihovim zakonima, inace sam redovno sve sto valja, od ploca do mp3 uzimao redovno. sad skidam i ono sto mi ne treba.

a ploce i dalje narucujem, ali manje, ipak su to underground ljudi, a oni nisu krivi za ovo stanje.

AudioStorm 12-02-2012 08:40 PM

Quote:

Quote:

iskaznjavace nas retroaktivno

Kako to mislis?Aj nam objasni na sta si tacno mislio?Mislis da ce donijeti zakon prema kojem moramo biti obavezni korisnici interneta i da ce ga svako morati imati?Nesto slicno kao biometrijska dokumenta,jesi na to ciljao?

Kako ce nas kazniti?

Quote:

Originally Posted by Mika Technika (Post 322737)
cekaj cekaj, stani malo, da se razumemo, ako odjavim postpaid karticu, i uzmem na trafici bilo koji broj(prepaid karticu), mogu da me povuku za ***** :)

mogu da vide gde je fon, al ne znaju ciji je :)

Kako,kako pa zar kod vas jos nisu uveli obavezno mijenjanje (i pripejd i pospejd) SIM kartica uz ostavljanje kompletnih podataka vlasnika broja??Od 1-og januara ove godine u Crnoj Gori su prestale da vaze sve SIM kartice koje nisu zamijenjene za nove i uredno ostavljeni podaci.
Mislim Miko,ako nisu jos uveli takvu praksu,mislim da je pitanje dana kada ce.
Tako da vise nema nepoznatih brojeva,to je iskljuceno.Nabili su sebi jednu malu medvedju uslugu a to je da ce sad morati odgovarati javnosti zasto nije povecan broj uhapsenih koji se bave sumnjivim rabotama a za to su koristili usluge mobilnih operatera a sa druge strane dobili potpuno legalnu kontrolu stanovnistva.

E sto se te strane tice,ponovio bih opet svoju nedoumicu oko sigurnosti e-poste i ostalih naloga a to je da ako sam mogao da formiram e-mail sa neke nezavisne tacke (tipa free wi-fi ili pripejd interneta na smartphonovima) a da nisam isao preko svog kucnog naloga koji ima jedinstvenu ip ne mogu da znaju ko je formirao mail,tj da li se to uopste ikako moze saznati?

To mi je nejasno,a logika mi govori da ne moze...ako ja dodjem sad u neki od velikih soping molova (primjera radi) koji posjecuje dnevno na hiljade ljudi,narucim espreso,i konektujem sa sa fona/tableta/lap-topa na free wi-fi i na Google-u formiram e-mail sa podacima u imenu i prezimenu i adresom - Robin Hood iz Shervudske sume ko moze saznati da sam ja ustvari Petar Petrovic??:confused:
Niko.

Neka me neko ispravi ako grijesim.

P.S.Sto se tice pripejd & postpaid neta,ne znam kako ga koristis ili vam vjerovatno VIP,Telenor i M-ts daju dobre pakete posto ovi nasi dusmani kolju koliko su skupi!Kod vas je to puno povoljnije ...

boggy 12-02-2012 08:53 PM

Quote:

Originally Posted by AudioStorm (Post 322738)
..........

Kako,kako pa zar kod vas jos nisu uveli obavezno mijenjanje (i pripejd i pospejd) SIM kartica uz ostavljanje kompletnih podataka vlasnika broja??Od 1-og januara ove godine u Crnoj Gori su prestale da vaze sve SIM kartice koje nisu zamijenjene za nove i uredno ostavljeni podaci.
Tako da vise nema nepoznatih brojeva,to je iskljuceno.Nabili su sebi jednu malu medvedju uslugu a to je da ce sad morati odgovarati javnosti zasto nije povecan broj uhapsenih koji se bave sumnjivim rabotama a za to su koristili usluge mobilnih operatera a sa druge strane dobili potpuno legalnu kontrolu stanovnistva.

To sam nekako i ocekivao...
Quote:

E sto se te strane tice,ponovio bih opet svoju nedoumicu oko sigurnosti e-poste i ostalih naloga a to je da ako sam mogao da formiram e-mail sa neke nezavisne tacke (tipa free wi-fi ili pripejd interneta na smartphonovima) a da nisam isao preko svog kucnog naloga koji ima jedinstvenu ip ne mogu da znaju ko je formirao mail,tj da li se to uopste ikako moze saznati?

Zna tvoj outgoing mail server... nece svaki slati postu gde je posiljalac tvoja adresa (to je staro pravilo)
Ako si na web mailu.... onda ce znati webmail outgoing server (koji god).
Quote:

To mi je nejasno,a logika mi govori da ne moze...ako ja dodjem sad u neki od velikih soping molova (primjera radi) koji posjecuje dnevno na hiljade ljudi,narucim espreso,i konektujem sa sa fona/tableta/lap-topa na free wi-fi i na Google-u formiram e-mail sa podacima u imenu i prezimenu i adresom - Robin Hood iz Shervudske sume ko moze saznati da sam ja ustvari Petar Petrovic??:confused:

Facebook, Google.... itd.

Mika Technika 12-02-2012 08:54 PM

Quote:

pravo da ti kazem, ja ne znam dal je to ovde uvedeno, mislim da nije, al me nemoj drzati za rec.

Quote:

Niko.

Neka me neko ispravi ako grijesim.

tako je, ne moze te skontati, ali google uvodi polako i pravilo da uneses i mobilni broj, za sada nije obaveza, al ce mozda biti.

Quote:

P.S.Sto se tice pripejd & postpaid neta,ne znam kako ga koristis ili vam vjerovatno VIP,Telenor i M-ts daju dobre pakete posto ovi nasi dusmani kolju koliko su skupi!Kod vas je to puno povoljnije ...

pa ja koristim telenor prenesi i surfuj 1000, znaci imam 1gb neta na najvecoj brzini hsdpa, a kada tih 1gb istrosim, imam neograniceno ali edge, sto je bruka sporo, ali bolje i to nego da mi naplacuju bruka puno :)

AudioStorm 12-02-2012 09:34 PM

Quote:

Originally Posted by boggy (Post 322739)
To sam nekako i ocekivao...

Znaci nisu jos?Mislio sam da su i kod vas ...brzo ce.

Quote:

Originally Posted by boggy (Post 322739)

Facebook, Google.... itd.

Kako??Kako je to moguce?

Quote:

Originally Posted by Mika Technika (Post 322740)

tako je, ne moze te skontati, ali google uvodi polako i pravilo da uneses i mobilni broj, za sada nije obaveza, al ce mozda biti.

Dobro,za nove korisnike,a sta sa nama koji imamo stare naloge,visegodisnje,kad nije bio uslov mob?Mislis i da ce i to uvesti,neka redefinicija odnosa izmedju nas i "njih"?:D

Quote:

Originally Posted by Mika Technika (Post 322740)

pa ja koristim telenor prenesi i surfuj 1000, znaci imam 1gb neta na najvecoj brzini hsdpa, a kada tih 1gb istrosim, imam neograniceno ali edge, sto je bruka sporo, ali bolje i to nego da mi naplacuju bruka puno :)

Ma to je super,sto da ti kazem,to je u odnose na nase lopove iz Telenora,HUMANO ;)

Ja koristim (takodje u Telenoru) prenesi 250 sa toliko minuta i sms-ova bez interneta!!!!!Naravno to zadovoljstvo kosta 25 evra mjesecno!

Nigdje ne koristim net sem kuci na svom wi-fi i naravno gdje je free po gradu ...

boggy 12-02-2012 09:37 PM

Quote:

Originally Posted by AudioStorm (Post 322744)
...
Kako??Kako je to moguce?
.....

ako se ulogujes, znaju da si ti.
Tesko da ista mozes aktivno raditi na internetu bez neke autorizacije .... nekada...

AudioStorm 12-02-2012 10:34 PM

Cika Bogi,imamo nesporazum (u pretpostavci) i ja sam kriv za njega.

Ovako,zelim da imam odredjeni "sigurni" mail.Siguran u smislu da ne postoji nikakav trag da sam ga ja,AudioStorm napravio.Imam,primjera radi 3 klasicna maila,na tri najpoznatije adrese,Google,Yahoo i Hotmail sa svojim podacima,ime Audio,prezime Storm,itd...
E sad,hocu da imam jedan alternativni da koristim za neke stvari.Formiram mail na nacin na koji sam maloprije rekao,znaci u nekom od free wi-fi zona bilo gdje u gradu (i bilo kom gradu,ajde da uzmemo za primjer Podgoricu i Beograd) nakacim se i formiram mail,takodje na Google-u (znaci ne logujem se na svoj mail audiostorm@gmail.com) otvorim Google,udjem u sign-up i kreiram new mail,evo npr robinhood@gmail.com.Unesem lazne podatke naravno,zatvorim stranicu,popijem kafu i tivra se kuci.

Taj mail sa vremena na vrijeme provjeravam,(postu) i takodje odgovaram,naglasavam sa istog ili razlicitog free wi-fi pristupa po gradu.Saljem tebi na neki od tvojih mailova,neke podatke,nebitno.Ti ih uredno dobijas i odgovaras meni,sve normalno.Treca osoba koja treba meni da odgovori na taj mail nesto,a koja ne smije znati ko stoji iza tog maila,ona meni salje odgovore ali se i na sve sile trudi da sazna ko je iza tog maila robinhood@gmail.com.

E sad,ja kazem da ne moze ni drzavna bezbjednost znati ko je formirao taj mail tog dana u tom shoping molu jer je to bilo ko od hiljada ljudi mogao da uradi tog dana jel tako,bez ikakvih tragova.To je ona prica sto Moritz kaze napravljen je LOG,jeste ali u ovom slucaju je bez tragova.Da li ta treca osoba moze da sazna,sa sve svojim vezama kod internet provajdera,ajde da kazemo i vezama u policiji, ko stoji iza maila, (tj ko ga koristi) robinhood@gmail.com ?

Nadam se da sam ti sad razjasnio :)

P.S.Izvinjenje za oftopic,mada moze biti korisno...

Mika Technika 12-02-2012 10:45 PM

Quote:

Originally Posted by AudioStorm (Post 322748)

Ovako,zelim da imam odredjeni "sigurni" mail.Siguran u smislu da ne postoji nikakav trag da sam ga ja,AudioStorm napravio.Imam,primjera radi 3 klasicna maila,na tri najpoznatije adrese,Google,Yahoo i Hotmail sa svojim podacima,ime Audio,prezime Storm,itd...
E sad,hocu da imam jedan alternativni da koristim za neke stvari.Formiram mail na nacin na koji sam maloprije rekao,znaci u nekom od free wi-fi zona bilo gdje u gradu (i bilo kom gradu,ajde da uzmemo za primjer Podgoricu i Beograd) nakacim se i formiram mail,takodje na Google-u (znaci ne logujem se na svoj mail audiostorm@gmail.com) otvorim Google,udjem u sign-up i kreiram new mail,evo npr robinhood@gmail.com.Unesem lazne podatke naravno,zatvorim stranicu,popijem kafu i tivra se kuci.

Taj mail sa vremena na vrijeme provjeravam,(postu) i takodje odgovaram,naglasavam sa istog ili razlicitog free wi-fi pristupa po gradu.Saljem tebi na neki od tvojih mailova,neke podatke,nebitno.Ti ih uredno dobijas i odgovaras meni,sve normalno.Treca osoba koja treba meni da odgovori na taj mail nesto,a koja ne smije znati ko stoji iza tog maila,ona meni salje odgovore ali se i na sve sile trudi da sazna ko je iza tog maila robinhood@gmail.com.

E sad,ja kazem da ne moze ni drzavna bezbjednost znati ko je formirao taj mail tog dana u tom shoping molu jer je to bilo ko od hiljada ljudi mogao da uradi tog dana jel tako,bez ikakvih tragova.To je ona prica sto Moritz kaze napravljen je LOG,jeste ali u ovom slucaju je bez tragova.Da li ta treca osoba moze da sazna,sa sve svojim vezama kod internet provajdera,ajde da kazemo i vezama u policiji, ko stoji iza maila, (tj ko ga koristi) robinhood@gmail.com ?

Ja ću da ti objasnim :) niste se vi razumeli :)

Bogi ti objašnjava da će te skontati preko facebooka ili g+ naloga, znači negde ćeš ostaviti podatke, i sa tim mailom na koji se registruješ vezivati i ostale aktivnosti.

A ako nemaš facebook i ostale "društvene mreže", onda nema brige :) udri mejl +free wifi ili hack wifi i to je to :)

Sent from my Desire HD using Tapatalk

boggy 12-02-2012 10:48 PM

Quote:

Originally Posted by AudioStorm (Post 322748)

Mislim da ne mogu tako da te "ulove" pod uslovom da ne pravis greske.
Onog momenta kada tvoj mail bude interesantan, jedan login sa ip adrese koja se vezuje za tvoje licne podatke te otkriva. Takodje,... bilo kad da pogledas taj mail sa bilo koje fiksne adrese (provajder koji duzi korisnika sa imenom i prezimenom, ulicom i brojem, za tu adresu) ce otkriti gde si potencijalno bio, pa mogu njega da pitaju.... itd.

Potencijalno cookie moze da te "oda" ako je kreiran sa tvog normalnog naloga, a ne obrises ga pre nego sto kreiras novi, na istom racunaru/telefonu.

All times are GMT +1. The time now is 05:05 PM.