Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Monitoring (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=136)
-   -   Adam a7x port noise (zapravo cijela AX serija) (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=36905)

bornaa 13-05-2011 12:02 PM

Re: Adam a7x port noise (zapravo cijela AX serija)

odi do lokalong adam distributera i pitaj tamo sve. i suludo ti je sad uzimat ove stare prdeće i slat nazad posto su ovi novi vec tvornicki sredjeni u prodaji.

anap25 14-05-2011 11:42 AM

Dajte prestanite s tim kako je Adam super i fer i ima super support.

I bolje im je da sve srede za djabe. Sta mislite zasto nikad nismo vidjeli nekakav "official" statement na njihovom websiteu a? Samo po forumima se Adamovi zaposlenici javljaju i tako to.

Pa jasno. Da je Adam na svojim stranicama priznao gresku onda bi i masa ljudi koji i nemaju pojma sto je port noise i koji ga cak ni ne cuju iako je port noise tamo (ima i takvih) pocela vracat zvucnike, vjerujem da bi nekolicnia cak i tuzbu uredila protiv njih i slicne nestasne stvari. Pa tu je onda trosak odvoza i ponovljene dostave. Brdo papira za carinske kontrole. Da ne pricamo o gubitku integriteta, sramote, manjak prodaje, pad vrijednosti dionica, trzisnog udjela i tako dalje i tako dalje.

Ovako su prvo probali uvjerut ljude da je to kao "normalno" jer kao zrak se giba pa eto mora kutija prdit, al dok se ljudi nisu dali nasamarit onda su im fino rekli preko kojekakvih foruma nek se sve lijepo sredi i nek se preko lokalnih distributera to posalje nazad na "retrofiting". Retrofitin...super..pitam se kako zvuce nakon toga. Siguran sam da vise nemaju isti freq. opseg.

Mene najvise uznemiruje cinjenica gdje iz Adama u promo materijalu navode kako su to vrhunski monitori koji su prije "sluzbene" prodaje prosli mnoge sate kriticnog testiranja i preslusavanja sve dok se nije dosegnula poznata Adam kvaliteta. Je my ass kvaliteta..

Toliko o tome. Lesson learned. Umalo da kupim te monitore al dok sam vidio da i skuplja serija (SX) od par tisuca eura ima tu gresku rekoh zbogom adamu iako ga nikad nisam ni cuo. Ne zalim ni najmanje.

:banghead:

boggy 14-05-2011 11:57 AM

Quote:

Originally Posted by anap25 (Post 305986)
........
Mene najvise uznemiruje cinjenica gdje iz Adama u promo materijalu navode kako su to vrhunski monitori koji su prije "sluzbene" prodaje prosli mnoge sate kriticnog testiranja i preslusavanja sve dok se nije dosegnula poznata Adam kvaliteta. Je my ass kvaliteta..
.........

Oni mogu da pisu sta god zele ali ne treba preterivati u ocekivanjima, testiranje koje spominjes bi kostalo vise nego sto placas spomenute zvucnike... cak ni daleko, daleko skuplji monitori se NE testiraju pre prodaje, jer, ako promene zvuk znacajno u prvih mesec dana razradjivanja, posto su novi kupljeni, znaci da NIKADA nisu radili duze od petnaestak minuta u svom "zivotu"... eventualno su provereni da nemaju neki veliki problem i to je to... niko se nece baviti merenjem/slusanjem svakog para monitora pre prodaje cak i ako pricamo o skupim zvucnicima, a kamo li jeftinim.

pozdrav

bogi

bornaa 14-05-2011 12:31 PM

@anap

imas i visestruko skupljih high end monitora drugih firmi s port nise problemom di i nedaju nikakvu opciju za retrofiting. a iskreno ko ne cuje port noise onda nema problema s adamom jer ce mu oni sredit to vec ima problema s u?ima. a kome ne smeta - ne smeta.

boggy 14-05-2011 03:37 PM

Quote:

Originally Posted by bornaa (Post 305989)
@anap

imas i visestruko skupljih high end monitora drugih firmi s port noise problemom .........

Mozes li da navedes neki primer?

pozdrav

bogi

bornaa 14-05-2011 07:07 PM

e jebi me ak se tocno sjecam al mislim da je neko tu na forumu neko pred par mjeseci prico za neke pmc monitore gdje mu je proizvodjac rekao da je port noise naprosto uracunat u dizajn.

boggy 14-05-2011 07:24 PM

Quote:

Originally Posted by bornaa (Post 306004)
e jebi me ak se tocno sjecam al mislim da je neko tu na forumu neko pred par mjeseci prico za neke pmc monitore gdje mu je proizvodjac rekao da je port noise naprosto uracunat u dizajn.

Ne znam ni za jedan da ima toliko izrazen kao kod Adama... oni jos pogotovo imaju sundjerasti filter na izlazu (open cell) koji smanjuje i mid frekvencije iz kutije a i (eventualni) port noise... tako da to nije slucaj kod njih.

Napomenuo sam da se high-end monitori takodje kvare kao i svi drugi, ali ih poprave i onda opet sviraju dobro.
Port noise kod ADAM-a je dizajnerska brljotina.

pozdrav

bogi

bornaa 15-05-2011 09:50 AM

pardon krivo sam se sjetio, nisu pmc vec focal... meex je na pocetku ovog threada napiso

"Potpuno ista stvar je i sa monitorima marke FOCAL, serije CMS...zvuce fantasticno (u studijskom smislu) ali imaju port noise na preko 60% volume-a, naravno na niskim frekvencijama...
Kada sam ih dobio , mislio sam da su fabricki neispravni, ali nisu, sve je "kako treba"..
vi bar mozete da se nadate da ce neki dodatak (filter) da odradi svoje, a nama ostaje da se pomirimo sa situacijom...Aj bas me zanima sta su smislili iz Adam-a da bi resili problem.."

boggy 15-05-2011 10:02 AM

Focal CMS serija nije skupa. Mozda je proizvodjac (Focal) postovan zbog drugih (mnogo skupljih) zvucnika, slicno kao sto je bio i ADAM... ali s obzirom na cenu, CMS serijom verovatno zele da zarade vise novca, kroz vecu prodaju, uz neke kompromise, koje, mozda, nisu ranije imali.

http://www.amazon.com/Focal-CMS-40-C.../dp/B0046EAGH8

To definitivno nisu high-end monitori.

pozdrav

bogi

bornaa 15-05-2011 10:16 AM

kod nas bar par focal cms 65 dodje skoro duplo skuplje neg a7x...malo sam ispalio ovo "high end" jer se sjecam da sam ih gledo davno a cinili su mi se skupi.. samo velim da je to npr jedan od prijmera za koji ja znam a ziher sam da ih ima jos, s time da te firme nit ne pomisljaju ulagat u neki redizajn o svom trosku

All times are GMT +1. The time now is 08:49 AM.