Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Audio Produkcija - Tehnike (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=95)
-   -   Test mix - kanali za vezbanje... (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=28658)

awacs 13-08-2009 08:21 PM

Re: Test mix - kanali za vezbanje...

Quote:

Originally Posted by kravadinka (Post 252931)
Ne slazem se... Sve sto si rekao nema smisla i zvuci ostrasceno, pa necu argumentovati nista...

Izvini, ali ne znam na kakvu ostra?ćenost misli?. Jedina (i pritom pozitivna) strast koju osećam je usmerena ka ljudima koji su ovo odsvirali, otpevali, snimili i smiksali. I ti spada? među njih. To sam hteo da ka?em, i bio sam siguran da sam to i rekao dok me nisi zbunio svojim komentarom...

Nije prvi (a verovatno ni poslednji) put da budem pogre?no shvaćen. To svakako ima veze sa mojim načinom izra?avanja, a mo?da i sa tvojim načinom čitanja. Nema nikakve strasti u tome ?to sam dao primedbe na par tvojih komentara. Jednostavno, nemamo isti pogled na smisao ovog threada. I to je sve.

Pozdrav,

Vasa

Bockie 13-08-2009 11:53 PM

Quote:

Big Bockie daj jos nesto za nas sa viskom slobodnog vremena... :wink:
Mada bi mogao i da nam priznas da si snimao ovo za neke smesne pare pa te mrzelo da mixas, pa si zato dao nama da odaberes neki dobar i stavis na CD... :D
Eheheh,dobra ideja,mada sam temeljan u tome, dakle radim ili ne radim u opste! Ovakve usnimke na zalost nemaju ni pojedini studiji i kada se u obzir uzme cak i prvobitna verzija (a okacio sam drugu koja je vrlo slicna,ali je ipak PT), to je odlicno zvucalo i momci su bili vise nego odusevljeni kada sam im predao snimak. Nisu verovali.... kasnije sam cuo da te snimke neki likovi vrte i po kolima na raznim mestima od Subotice do Nisa...

Bice jos, naravno,samo moram jos da vidim sta je dovoljno malo da se da uploadovati ,a da smem da okacim...

Hwalla na postovima,dajte jos mixeva,pa za koji dan novi kanali, a moze i jos ko da okaci neke kanale, necu da se bunim uopste...!:D

Everbeatz 14-08-2009 03:24 PM

Light My Fire mix

http://www.sendspace.com/file/49pbvb
:)

MUzzY 14-08-2009 09:16 PM

Quote:

Originally Posted by kravadinka (Post 252815)
Odlicne trake, identicno snimljene, a potpuno manirski razlicite, skolski primeri za mixanje, Big Bockie svaka cast...

Maniac u stilu osamdesetih otvara mnogo mesta za eksperimentisanje i igranje sa efektima...

Light my fire, old school, sa mnogo cega, a treba da zvuci da je kao bez icega...

Uz visesatni rad, automatiku i svu potrebnu hirurgiju i experimentisanje moze ovo da zvuci mnogo bolje, pa je svako prebacivanje krivice na svirace, pevace i snimatelja neosnovano, prva matrica je produkt oko dva sata, a druga nesto oko sat vremena rada...

E... svaka cast. :shock:

Sta si uradio od manijaka, strava! Jedino sto kod mene bubnjevi nekako "prze" kao da su prekompresovani ali toliko si mu dodao energije i "slepio" sve da je nebitno.
Delay mi se svidja :)

DaBear 14-08-2009 09:59 PM

da se nadovezem na Awacsa (Vasu)...

sto je jednome dobro - drugome je onako !! Na svu srecu, uvek je tu neko od izdavaca (ili ko vec placa) da stavi zadnju rec!

Nije ni poenta ko je na cemu radio, jer daj svima istu opremu - niko nece uraditi isto.

Ja sam se skoro zapanjio (i razocarao) oko jedne pesme...Pussycat Dolls - Jai Ho! (prepev indijske pesme iz filma Slumdog Millionares).
Cuo na radiju....vidim obecava, pazarim CD, "da se razvalim" od produkcije, dodjem u studio, pustim i vilica na pod! Ostro, tanko, tanko..nigde basa na kiku itd...sve zvuci plastika! Ajde..ok, skontam, izudarali su na brzinu ITB..

Posle metar dana izadje Sound On Sound i clanak kako su miksali pesmu:shock:
Tip se napricao, pa jos malo , pa ovo , pa ono...miksano na SSL9000, tona i po outboarda, pa plugovi, pa jos outboarda...i sve zvuci ko kara!!!!

Jeste bizzi aranzman, ali moze to mnogo bolje...mnooogo bolje!

Ali, sta se desilo..? jer to pokvarilo da pesma pocepa? NARAVNO DA NIJE !!

pa ti vidi.....

Bockie 14-08-2009 10:40 PM

Trenutno... ah... ...bez kompa sam,kucam na mob,pa mogu samo na poslu da preslusam, a sutra idem, pa cu poslusati everlasta i jos ako ima ko,sorry,ne merem stici...

Hvala za postove...!

kravadinka 14-08-2009 11:21 PM

To da li ce neka pesma proci u komercijalnom smislu ne treba mesati sa produkcijom, aranzmanom, izvodjacem, zapravo sa bilo cim vezanim za kvalitet kompozicije, to je vec neka grana psihologije, filozofije, sociologije, a ponekad i psihijatrije kad je Balkan u pitanju, time se bave neki drugi strucnjaci, ne muzicari...

Sa druge strane, zaboravlja se osnova miksanja, a to je napraviti psiho-akusticki ugodjaj, prostim recima otkloniti sta smeta i napraviti sve tako da bude ugodno i lepo za slusanje, sve ostalo eksperimentisanje i moda, stilovi i maniri moraju se tome podrediti, sto i jeste slucaj u svakoj kompoziciji koju smatramo dobro isproduciranom, bilo to nesto iz pedesetih, pa sve na ovamo, dobro je dobro, lose je lose i to su stvari oko kojih se svi moraju sloziti, bez ikakvog mesanja licnih stavova, afiniteta i predrasuda...

Upravo se tu pravi najveca greska i zloupotreba one cuvene "svako ima prava na svoje misljenje" pa se podmece na kvarno kako je sve dobro, u zavisnosti od toga ko slusa i isto tako se narusavaju norme koje je drustvo i civilizacija sama sebi postavila, sta je dobro, a sta nije, generalno govoreci, izuzimajuci pritom svako licno misljenje o tome...

Kad se malo udaljimo od nasih radova i posmatramo muziku sa visine, potpuno iskljuceni od svoje sujete, ubedjen sam da cemo se svi sloziti kao jedan sta je dobro, a sta nije bez obzira svidja nam se to privatno, ili ne... Ovako, svako od nas je ponesen svojim licnim iskustvima, frustracijama moze li nesto, ili ne, pa su i stavovi cesto pomuceni, cesto trazimo izgovor, a ne nacin da nesto resimo, pa se obicno tada izgovaraju te cuvene recenice "ma sta uopste znaci dobro" ili recimo "sve je dobro, zavisi ko slusa" i slicno...
To se prosto zove napredovanje i nazadovanje, a jasno je sta je sta od ova dva...

kravadinka 14-08-2009 11:37 PM

Quote:

Originally Posted by MUzzY (Post 253036)
E... svaka cast. :shock:

Sta si uradio od manijaka, strava! Jedino sto kod mene bubnjevi nekako "prze" kao da su prekompresovani ali toliko si mu dodao energije i "slepio" sve da je nebitno.
Delay mi se svidja :)

Nisu prekompresovani, kad su prljaviji zvuce agresivnije i vece... :)

Ovaj modulirani delay mi je bio must have na ovakav vokal i nacin pevanja, mnogo mesta gde se moze dodati automatizacijom da bude jos agresivnije...
Pored toga i zvuci dosta Whitesnake eighties... :)

http://shinymedia.blogs.com/photos/u...d/eighties.jpg

Bockie 15-08-2009 12:00 AM

Whitesnake...a?

Vidis...

Imam kanale od Is this love od Piano cardinals-a... ...raspadaju se za koji dan, pa cu sacekati da to bude exclusive materijal...:grin:

kravadinka 15-08-2009 12:10 AM

Pazi... :wink: Ako to uploadujes... :D
Bice to skolski primer za rad... Hajde potrudi se...:wink:

All times are GMT +1. The time now is 10:36 PM.