![]() |
Re: PT vs. Steinberg \samo konstruktivno/
Hvala za info Milose...A polako i pochinjem da se drzhim onog- dobar snimak je najbitniji...
|
nemoj me shvatiti pogrešno, namera mi je samo da skrenem pažnju na to da se ljudi previše bave tom mitologijom, i pitanjima dal je nešto bolje ili lošije, a da se u realnom radu to ne oseća u toj meri da zaslužuje toliku buku. Znači paranoišu se ljudi da će sabirnica da im zgužva mix, koji bi inače bio kao od toni maseratija. Činjenica je da su te razlike do te mere suptilne i nečujne za većinu korisnika, a naročito publike, da se svode na pitanje ukusa. Ja sam nekoliko puta radio mythbusting sabirnica, i dolazio upravo do tog zaključka. Razlika ako i postoji, nije postavljena u poziciji - ovo je bolje, ovo je lošije. Samo je drugačije. A ja ni u jednom slučaju nisam uspeo da odlučim koja mi se više sviđa. Koliko se ja sećam Nuendo i Logic daju kontrafaznu tišinu, odnosno šum na -132dB (što je verovatno dithering). Nuendo i PT M-Powered daju kontrafazno daju neku razliku, po centralnoj osi, ostane nešto tranzijenata, za koje nemam pojma odakle su (na uvo nisam uspeo da ocenim koja verzija je tranzijentnija). I opet mi nije bilo očigledno da je neka sabirnica bolja. Tako da, bez ljutnje, ali manite se ćorava posla, radite gde vam se više sviđa flow rada, jer ćete tako lakše doći do onog što vi želite da čujete od svojeg mixa, pa ako to bude samo za 0.1% lošije od Andy Wallaceovog mixa neke pesme, onda budite srećni što ste carevi i to uradili na oko 100 puta jeftinijoj opremi.
|
Quote:
I jo? ne?to (u skladu sa Milosevom primedbom) - (analog) mixing desk je tata i mama dobrog miksa, i to ne zbog analogne sabirnice. Fora je da ti jedan pogled na radnu povr?inu d? uvid u to ?ta si gde uradio, i da mo?e? da utiče? na EQ, send, routing, ?tagod bez da ?ibicari? mi?em po stolu ili da assignuje? dugmiće na digitalnom mikseru. Jedino tako čovek mo?e da se koncentri?e na ukupnu zvučnu sliku a da nakon par sati ne izgubi svaki kriterijum. Pa onda - 'ajde ispočetka :banghead: |
da li je frutijeva sabirnica stvarno toliko losa kao sto vladaju mitovi?
|
Quote:
Osim kad je PT HD u pitanju! :rotfl: p.s. Videcju da uploadujem neshto uskoro... |
ne vidim zašto taj HD držiš ko svetu kravu al dobro. a argumentacija ostaje ista.
|
Ne znam...Slushajuci tudja mishljenja stekao sam taj utisak...
Probacu uskoro jednostavno da smiksam neshto sa identichnom postavkom na tri platforme.Nuendo i FF400, Logic i FF 400 i PT HD ako ga se dokopam u skorije vreme...Ne verujem ni ja da cu chuti neku bitnu razliku,ali chisto da razbijem predrasude... Btw,evo nekog primera http://www.sendspace.com/file/mv2ub4 Sugestije su,naravno,uvek dobrodoshle... |
poslušaj još jedno tuđe mišljenje - nemoj više slušati tuđa mišljenja ako ti ona bude isprazne zablude da će ti oprema promeniti kvalitet tvojeg umeća. HD nije svetinja, već jedan lep i nadasve skupo upakovan sistem, sa dosta podrške od strane 3ćih proizvođača, gde on sija u punom sjaju. Ne čini da ti bolje radiš.
|
Ma daleko bilo da sam toliko ogranichen da mislim da cju ja bolje raditi ako imam HD... :banghead: Samo me zanimalo da li je opravdana njegova cena i da li mozhe dovesti do nekog poboljshanja u kvalitetu finalnog proizvoda.Ikako...
|
cena mu svakako nije opravdana, sa obzirom na ponudu na tržištu. Više je posledica monopolizma koji Avid uspešno ovih dana zavodi do krajnjih granica legalnosti.
|
All times are GMT +1. The time now is 08:26 PM. |