Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=109)
-   -   Korg M3 (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=22091)

tuomas 21-03-2010 04:52 PM

Re: Korg M3

Quote:

Originally Posted by nikolicdn (Post 274662)
ne, nemam sigurno, kao ni nekoliko kolega koji imaju motif es6 ili motif es rack, eventualno ako je es8 nesto drugaciji u odnosu na es6 pa ima jos i to...nisam upoznat da postoji disk sa S700 klavirom za motif es...

Trebao si dobiti uz njega cd sa S700,100%.....nema veze,mogu ti ja iskopirati...ako hoces poslacu ti br.telefona na pm.,pa dodjes do mene...

tuomas 21-03-2010 04:54 PM

Quote:

Originally Posted by tuomas (Post 274720)
Trebao si dobiti uz njega cd sa S700,100%.....nema veze,mogu ti ja iskopirati...ako hoces poslacu ti br.telefona na pm.,pa dodjes do mene...

motif es rack ne moze citati taj piano S700,zato jer nema sempler

tuomas 21-03-2010 04:55 PM

Quote:

Originally Posted by OFF (Post 274666)
Ima bre neki dobar sample na propratnom disko, ne znam sad koji, ali je bash dobar

to je S700

nikolicdn 21-03-2010 07:43 PM

Quote:

Originally Posted by tuomas (Post 274722)
to je S700

pa da , tako sam i mislio, sample da! Ali kao patch ne postoji, dakle nema ga u njegovom WaveROM-u za razliku od S90! Mozda zatreba, imam tvoj telefon obraticu se u tom sluchaju!

dacko 26-03-2010 10:58 AM

Evo jedno pitanje za one koji imaju M3 verziju sa 61 dirkom (mada mo?da je to problem i sa ostalim verzijama)...

Jel ste primetili da je nemoguće izvući 127 velocity level? Znači koliko god da jako udari? dirku, ili ja barem ne mogu jače :D, nema ?anse da odsvira 127 velocity...

U svirci na većini zvukova to i nije problem, ali kod programiranja bubnja je problem, jer su najbolji semplovi udarca tu pri vrhu uglavnom... 120~127...

Ima li neko re?enje za ovo? Probao sam i da menjam one velocity krive u pode?avanju... ali nije ni to re?enje, jer dinamika se pokvari.

darkstar 26-03-2010 01:03 PM

Quote:

Originally Posted by dacko (Post 275111)
Evo jedno pitanje za one koji imaju M3 verziju sa 61 dirkom (mada mo?da je to problem i sa ostalim verzijama)...

Jel ste primetili da je nemoguće izvući 127 velocity level? Znači koliko god da jako udari? dirku, ili ja barem ne mogu jače :D, nema ?anse da odsvira 127 velocity...

U svirci na većini zvukova to i nije problem, ali kod programiranja bubnja je problem, jer su najbolji semplovi udarca tu pri vrhu uglavnom... 120~127...

Ima li neko re?enje za ovo? Probao sam i da menjam one velocity krive u pode?avanju... ali nije ni to re?enje, jer dinamika se pokvari.

Nemam m3, ali mi pada drugo resenje na pamet... zasto ne nadjes semplove koji ti najvise odgovaraju, i napravis svoj drum-kit (user) , pa u njemu uradis sta ce kad da svira , po svom ukusu.

Krivulje , iliti velocity curve (prevod velositi kurve :) bi trebalo da pomognu, mada izgleda da ti to ne odgovara, fakat, gubi se dinamika. Pa opet, probaj da naucis da sviras tako, meni je uspevalo, doduse ne sa bubnjem,nego sa nekim el.klavirima...

Pozdrav !

darkstar 26-03-2010 01:06 PM

hm , sad mi pada jos jedna ideja na pamet, kapiram da najveci problem imas sa dobosem recimo, zasto ne nadjes koji sempl svira dobos, pa promenis velocity koji ga pokrece ? pa stavis da se taj sample trigeruje izmedju 100-127 umesto 120-127 ?

BaneB 26-03-2010 02:06 PM

Ovaj problem sam i ja primetio jednom prilikom kad sam povezao M3 modul na Yamahu MO8. Konkretno, svirao sam jednu boju na kojoj mi se wah otvarao samo na najjacem udarcu na dirku, i na M3 klavijaturi nikako mi nije uspevalo da taj wah otvorim do kraja a udarao sam najace sto sam mogao, dok na MO8 sam to uspevao bez problema. Posle sam to testirao na nekoliko boja i svaka mi je mnogo zdravije zvucala kad je sviram na MO8, tako da taj propust kod ovog Korga definitino postoji.
Mislim da je ovo sto je Darkstar napisao mozda cak i jedino resenje. Ja srecom na M3 koristim boje kod kojih mi uglavnom ne treba taj krajnji velocity, mada svakako bih voleo da imam svih 127 na raspolaganju...

dacko 26-03-2010 04:29 PM

Hm.. kada bi koristio recimo Kontakt i neke svoje semplove, verovatno da to ne bi bio problem... :)

Ali uglavnom koristim BFD ili Superior, kod kojih ba? i nema? mogućnost da remapira? semplove...
Uglavnom... sada nasviram bubanj, pa kad radim quantize , moram da radim i "quantize" dinamike, ?to je onako dosta smarajuće... posebno ?to dok sam koristio starog Rolanda XP30, kao master, nisam imao ovih problema.

Ali da, to je jedna od stvari koja me ba? nervira kod M3ja, pa htedoh to da podelim sa vama... kad već pričamo o tome. :da:

krle666 27-03-2010 01:45 AM

Pozdrav kolegama! Evo ja prije par dana slucajno probao yamahu motif xs7 i ....jbt ! Kao tenk i zvukom i hardverom A pored nje kurzweil k2661 Zasto mi sad m3 zvuci kao igracka ? :) Jel ima neko iskustva sa motifom xs ? Jer mislim da cu definitivno uzeti ove 2 klavijature :)

All times are GMT +1. The time now is 06:43 PM.