![]() |
Re: podnozje za zvucnike
Meni osobno je ovo budget re?enje interesantno: direktno ispod povr?ine zvučnika neoprenske podlo?ke (ili naravna guma) a ispod 4-5cm te?ka kamena vuna i onda ploča od stalka.
Stalak napunjen kvarcnim pijeskom. Stalak postavljen na ?iljce koji imaju unutra več ugrađenu gumu tako da nema direktnog kontakta (potra?it ču gdje imaju takve na i-netu ali nisu ba? jeftini). Par puta smo eksperimentisali da smo sve to jo? dali na opet neoprenske podlo?ke (ili guma) i opet tvrda kamena vuna. Rezultati su bili dobri. |
Quote:
|
Quote:
pozdrav bogi |
Quote:
Ali za sisteme koji su preko 25kg (po kanalu :D) to ne radi posao... pozdrav bogi |
Quote:
Trudio sam se u ovom threadu da stvari razjasnim sto sam bolje umeo i mogao... a sagovornici su bili i ovakvi i onakvi... te ne bi ponovo da se gnjavim oko stvari koje pisu u SVAKOM udzbeniku koji se bavi vibracijama, samo ih treba prouciti i nauciti. Hvala unapred! pozdrav bogi |
Cekaj Boggy, po tvom misljenju mislis da je najbolje ispod monitora staviti itison pa onda ide stalak napunjen peskom i dole na kraju guma koja naleze na parket right ?
Uplasio si me malo kad si rekao ZALJULJA (ne znam na sta si pod tim mislio) jer nikako ne zelim da mi se zaljulja ESI N8 za koje sam jedva skrpio pare :(:(:( |
Quote:
Nisam rekao itison... NLP je spominjao kamenu vunu, ja sam kod grade spominjao azmafon... ali NE itison. I za lagane zvucnike ne mora tako da se ljulja, jer su .. jel'te... lagani pozdrav bogi |
Quote:
|
Quote:
Kamena vuna je bila 140kg/m3. A za velike main zvučnike od 60kg plus svakako da bi se drugačije pristupilo. |
Quote:
Quote:
pozdrav bogi |
All times are GMT +1. The time now is 12:55 AM. |