Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Audio Produkcija - Tehnike (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=95)
-   -   MASTERING TAKMICENJE (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=11200)

Gianfranco 02-05-2005 03:45 PM

Zvincicu kod tebe ima problema u 1k-20k... Mozda preterano koriscenje exciter-a? Cuje se kao neka distorzija visokih... Post reverb mozda ima preveliki decay za ovakvu vrstu muzike !?
Inace EQ balans i snaga su mi ok.

zvincic 02-05-2005 03:50 PM

Quote:

Originally Posted by Gianfranco
Zvincicu kod tebe ima problema u 1k-20k... Mozda preterano koriscenje exciter-a? Cuje se kao neka distorzija visokih... Post reverb mozda ima preveliki decay za ovakvu vrstu muzike !?
Inace EQ balans i snaga su mi ok.

nisam uopce koristio exciter ;)

glavna kombinacija je bio waves c4 multiband i voxengo gliss eq...i L2 (vjerovatno je on krivac)

sto se reverba tice, da, malo ga vise ima....mix je bio na 7%

Gianfranco 02-05-2005 04:07 PM

onda verovatno nije l2 nego Multi-band + Gliss EQ...
Nije problem u 7% reverb-a vec decay... znaci trajanje reverba je predugacko... ako ga vec stavljas probaj sa nekim jako kratkim,koji bi se vise osecao,nego sto bi se cuo...

zvincic 02-05-2005 04:15 PM

Quote:

Originally Posted by Gianfranco
onda verovatno nije l2 nego Multi-band + Gliss EQ...

ne znam, prije bi okrivio L2 posto se on i prije dokazao sa malo tvrdjim zvukom, pogotovo u visokima.

Quote:

Nije problem u 7% reverb-a vec decay... znaci trajanje reverba je predugacko... ako ga vec stavljas probaj sa nekim jako kratkim,koji bi se vise osecao,nego sto bi se cuo...
nije decay toliko dug vec je pjesma takva da se svaka trunkica reverba osjeti. kasnije sam se igrao sa manjim mixom. na 3% zvuci puno bolje, jedva ga osjetis...a opet, snimka nije suha kao sahara.

Eon 02-05-2005 07:27 PM

Ja sam stavljao post reverb na ovaj mix pa ga niko nije primetio ali ga ima i napravi pesmu kompaktnijom :) i sredi stereo sliku :wink:

Gianfranco 03-05-2005 07:39 AM

Nisam mogao da spavam zbog ovoga... Sinoc ukapiram da sam totalno zaboravio da koristim MD3 Brickwall Limiter... kakav mentol? :banghead:

Evo sada sam poslao GianfrancoFinalMaster2.wav

jedina razlika je sto je sada koriscen MD3 Brickwall Limiter,a na prethodnim
verzijama Waves L3 Maximizer.
Razlika je mala,ali se cuje. Sa MD3 je pitko kao sveta vodica :andeo:

Ostavicu obe verzije,jer nekome moze da koristi kao uporedni test ova 2 limitera.

Gianfranco 03-05-2005 09:35 AM

Evo povecali su kapacitet inbox-a sa 250 MB na 1 GB na yahoo-u !!! :lol:

Gianfranco 03-05-2005 02:53 PM

U narednih nekoliko minuta (najkasnije do 17h) svima koji su poslali svoje verzije mastera,bice poslat na e-mail BradBlackwoodMaster.wav... Ako nekome nije stiglo slucajno,neka me obavesti.

Gianfranco 03-05-2005 03:33 PM

Fajl je poslat i na rumski2005.

Ocekujemo komentare... :wink:

Gianfranco 03-05-2005 04:17 PM

Napomena:

Brad-ov master je jako slabo limitiran,te predlazem da ga slobodno dodatno limitirate sa recimo Waves L3 Maximizer-om (stavite threshold na -3), snimite novi wav... i onda ga uporedjujte.

Takodje moram da napomenem da sam dobio 128 kbit mp3 fajl (celu pesmu) i onda odsecak konvertovao u wav da ne bi bilo dodatnog gubitka kvaliteta.
Inace probao sam sada da konvertujem svoju verziju mastera u 128 kbit mp3 i razlika izmedju wav-a i mp3-a je jako jako zanemarljiva!

All times are GMT +1. The time now is 06:19 PM.