![]() |
Re: Ko je ko na Rumskom
Quote:
|
Koliko ja znam, forum ne dozvoljava vise od par smajlija, a pogledaj onu gomilu ovih smajlija -> :p . Ne verujem da bi stojalo namerno... :confused: Ili mozda samo ja to vidim? :shock:
|
bogme, opet si sam birao pecurke po sumi a? pa sam ti lepo reko prosli puta :twisted:
|
Quote:
:rotfl: :rotfl: :rotfl: Daaaaj i men i maaallooooo :D :D :D Pozdrav |
Eto da se malo i ja umesam. Moja malenkost" Bojan Borisavljevic" od svoje 8 godine pocinje da se interesuje za sintisajzere , samouk u svemu od sviranja preko kompjutera pa do produkcije . Svirao u mnogim Rock bendovima ,snimio album za PGP davnih 1995 god. A produkcijom pocunje da se zanimam kada sam kupio svoj prvi racunar Amigu 500 davnih 1995 . I dan danas ucim pa sve do smrti , dosta mi je Rumski pomogo u napredovanju mada jos nisam zadovoljan sa sobom . Tako da se zahvaljujem na ovom prekrasnom sajtu .
Pozdrav:da: |
Hahahaha, e svasta je moguce, ko zna sta sve oni trpaju u menzi... :rolleyes:
http://www.sendspace.com/file/ji26py @Francuz Dobrodosao... :) |
Zahvaljujem na dobrodoslici , mada sam prisutan duze vreme kao DUH........8-) . Posmatram sta se desava na sajtu mada ne plasim nikoga .
POz |
Da li bi i ja trebalo da nesto napisem...
kako ono kazu u narodnim pesmama "Moj je zivot tuzna prica".... Rodjen pocetkom druge polovine 20-og veka, skole niza, srednja, cak i poceta (tadasnja) muzicka akademija odsek kompozicije kod dragog mi i nazalost pokojnog Prof. Obradovica - zabatalio ubrzo, tacka interesa mi se nije poklapala sa Muz. akademijom - bar tada... Poceo kao korepetitor baleta u pozoristu (Terazije) zatim u orkestru pozorista, kasnije presao u Radio kao klavijaturista u revijskom, pa zatim i u Big Band, preko 10 godina stalni clan, naputovao se, nasvirao, naaranzirao (hvala sto mi dadose priliku da pocnem, i cujem na "zivo" kako mi arr. zvuce, prvih 50-ak katastrofalno, oko 100-tog korektno,zatim bogami dobro, narocito za veeeelike bendove, za sta sam dobio i vise medjunarodnih priznanja, nazalost, poceo da radim sa pevacima, da bih preziveo, mladost ostavih u "petici", "sestici" i slicnim depresivnim cumezima, ali sam snimao i u Nemackoj, i u Italiji, a i u Svajcarskoj. Broj aranzmana: cetvorocifren, ali veliki cetvorocifren, broj instrumentalnih kompozicija - veliki trocifren, broj nagrada za aranzman - oko 50 broj nagrada za produkciju (Radenci) 5 ili 6, ne secam se, na Taktons-u 2, sa Radetom Ercegovcem i Bobanom Petrovicem (ton majstori) Poceo sa sintesajzerima odavno, verovatno suvise rano da bih naisao na razumevanje, kompjuteri postojali samo u bankama i korporacijama. prvi poceo sa hardverskim sekvencerima, (nazalost) prvi krenuo sa ozbiljnim (tada) kompjuterima ATARI, pa Falcon, pa P.C. pa na srecu MACINTOSH, otkrio Logic dok se jos zvao NOTATOR, od verzije 1.1x, sve programe za SEQ i DAW posteno platio (ali ne bas sve pomocne programe i semplove - priznajem) Radio SVE festivale u bivsoj Jugi, sem kajkavskih popevki, i to po vise puta, aranzirao za oko 85-90% tadasnjih popularnih pevaca (muke moje nevidjene) Nikada nisam zaradio ozbiljniji novac, zahvaljujuci koristoljublju, prevarama i gramzivosti mojih tadasnjih kolega, a i diskografskih kuca. Nije mi zbog toga narocito zao, al' mi je zao sto izgubih silno vreme radeci stvari koje bas i nisam obozavao, u nadi da ce "biti bolje" Celog zivota voleo instrumentalnu muziku, a 90% radio sa pevacima, pa sad vidite moje psihicko stanje. I pored toga sto sam nekim ljudima bukvalno omogucio karijeru (uglavnom veoma poznati kompozitori filmske, pozorisne, i slicne muzike) od njih NIKADA nisam dobio ni priblizno zasluzeno priznanje, sem neku crkavicu, i poplavelo rame od tapsanja: "dobar si, mnogo si dobar". Kada bi narucioci posla znali ko im je uradio 90% muzike umesto onih od kojih su je narucili, verovatno bi bio veliki skandal, ali sta je tu je...Jos uvek radim, ne toliko, ali prilicno, za sebe najmanje, ali se nadam da kada budem poslednji put uzdahnuo, da cu moci makar sebi da kazem "uuuuuh, bilo je dobro"... Pozdrav svima, i sve najbolje! P.S. ne bih da smaram sa listom snimaka, ploca, CDova i slicno, zaista bi bilo preterano, a i ne secam se sigurno polovine od onoga sto sam radio, mada mi je tek 50-ak + godinica... |
P.S. da ne zaboravim, a i red je, VRAC je bio takodje medju pionirima sintova i sekvencera, tu negde zajedno sa mnom, mozda za nijansu kasnije, ali je ispao pametniji, jer je otisao u London, i tamo radio na "izvoru" - trebalo je imati hrabrosti za to, narocito u to vreme...
|
Pozdrav Slowstar !!!
|
All times are GMT +1. The time now is 06:46 AM. |