![]() |
Re: Novi prostor, akustika?
Quote:
pozdrav bogi |
Pa nadam se da ima opciju da se podesi i da to sam zna da je logično:)
Ako ima opciju velikih brzina/obrtaja+solidno oruđe mo?e se i sa mek?im drvetom da se urade lepe rupe. |
Quote:
pozdrav bogi |
Meni ovo izgleda da je medijapan...bar ove poslednje dve slike
|
Quote:
Cisto drvo je u pitanju, nije medijapan. 99% je Lipa, provericu. Bosch-ilica :D heheheh... Aaaa, sto se velike brzine tice, mislim da se ne slazemo... Poenta je kako sam ja naucen od iskusnijih drvodeljaca da brzina i ne bude velika jer kad je brzina velika, brzo se ugreje testera i samim tim se brzo "zapali" drvo i onda nista nisi uradio. Treba busilica da bude jaka i da ima snage na manjim obrtajima da bi ovo secenje islo glatko. Testera je takodje bitna, da bude onako "cela", "sholja" (bas za drvo) a ne oni limcici sto se natacinju na glavu sa burgijom, te limene testere puknu posle 5 rupa i ne seku pravilne rupe u drvetu, uvek se prosiruju ka unutra. Zavrsio sam busenje za ovih 6 komada. KONACNO. Danas idem da uzmem vunu za tih 6 panela (mozda mozete da me ispravite oko toga) jer planiram da uzmem 6 panela 75kg/m3 kamene vune. Ili bi ipak trebalo da se isprsim za 120 kg/m3? :confused: Pozdrav ljudi :) |
znao sam ja da brzina nije vrlina... :da:
:) pozdrav bogi |
1 Attachment(s)
Mozda bi trebalo da ponovim da ove apsorbere posebno sad pravim jer sad imam vremena za to, i da hocu da ih postavim u prostoriju na kako sam zamislio prve refleksije (mozda nisam idealno nacrtao jer nisam jos ni prolazio sa ogledalom da vidim gde je to tacno) da bi mogao da "ZIVIM" u prostoriji jer ovako kako je sad ne mogu da radim dugo, bukvalno se umorim...
Pa zato pitam za ove apsorbere, jel bi bilo znacajno da ih napravim sa 120kg/m3 ili da stavim 75? Eto, mooozda imate neki savet koji bi dosao iz iskustva. Attachment 9659 |
Quote:
"Metod ogledala" bih koristio za difuzore, ne apsorbere. Apsorberi imaju zadatak da smire sobne modove u prostoriji.... a da pri tom NE UBIJAJU (apsorbuju) prve refleksije, nego da ih, po mogucstvu, difuzuju putem phase grating, amplitude grating, ili kombinovanom metodom (nije svejedno koja je metoda, ali je sve to bolje od ciste apsorpcije ili ciste refleksije) Apsorbovanje prvih refleksija u reziji .. i uopste refleksija zvuka iznad 1kHz (u reziji), po mom iskustvu, je jedan od razloga koji vodi ka otezanoj translaciji miksa Koristim najcesce azmafon, koji ima gustinu 50-70kg/m3, tako da ne lupam glavu o gustini... i verovatno bi za apsorbere koristio 75kg/m3 kamenu vunu. Tezu vunu bih koristio za zvucnu izolaciju. Ali to sam samo ja. pozdrav bogi |
Quote:
Quote:
Quote:
Pozz :) |
Quote:
|
All times are GMT +1. The time now is 12:24 AM. |