Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Monitoring (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=136)
-   -   Adam a7x port noise (zapravo cijela AX serija) (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=36905)

bornaa 11-05-2011 11:40 AM

Re: Adam a7x port noise (zapravo cijela AX serija)

mislim da im je taktika vrlo dobro prosla jer su izbjegli paniku i antireklamu koja bi se javila da su oficijalno priznali da postoji gre?ka. a adam je ulozio brdo para u taj projekt retrofitanja za musterije koje skuze problem tak da...izvukli su se. ja sam eto kupio a7x znajuci za gresku. za ulozene pare je zvuco bolje od sveg ostalog u cjenovnom rangu a reko ako ce me zezat port noise poslacu ih nazad. sad ih svakodnevno iscekujem da dodju s retrofitanja, vele ljudi da sada s ovim redizajnom zvuce jos i bolje. :shock:

na kraju krajeva, odgovornost je kupca istraziti sta kupuje a i dobro istestirati proizvod. a i ako se naknadno skuzi, adam o svom trosku sredjuje problem. dakle na kraju krajeva, pokazali su se kao velika firma s odlicnim supportom.

gfx 11-05-2011 12:33 PM

ako sam te dobro razumeo, to znaci...

meni, kome se recimo ZAISTA dopao zvuk Adama, sasvim normalno treba da izgleda ideja da odem, iskesiram ne bas malu kolicinu novca, kupim Adame i odmah po dolasku kuci ih saljem u Nemacku da mi ih retrofitaju i vrate posle ko zna koliko vremena (ovo je ipak zemlja Srbija), jer znam da su FELERICNI, pa se svesno kockam sa tim, umesto da je NORMALNO da se konacno pojave POTPUNO ISPRAVNE kutije na trzistu i napokon stavi tacka na tu sramotu?

u Adamu su trebali da izdaju zvanicno saopstenje, priznaju gresku u projektu i obestete i srede kutije SVIMA koji su ih uzeli a izraze zelju za prepravkom, a ne ovako, gde prodje proslo je, ko primeti lepo, ko ne primeti ko ga 'ebe... manje stete... a oni i dalje teraju i guraju FELERICNE kutije na trziste.

ja to zaista ne razumem...

Pozz

bornaa 11-05-2011 01:31 PM

svi zvucnici poslije nekog datuma (ima na gearslutzu post di je lik napiso poslije kojeg serijskog broja) su ispravljena verzija, pa je tačka stavljena. a adam je tu iso po toj logici da ako nekog do sad smeta da ce im se javit, ako ne - ne. cuo sam brdo koristika sta su i branili adam s sprehom da oni to uopce ne kuze i sta sam ih ja uopce kupio ako mi smeta da je to takav dizajn di se zrtvuje nest za nes drugo tralalala...e pa za takve iskreno - ko ih jebe.

slazem se da je adam odigrao tu neku polu pedericu i ja sam bio jedan od tih sta ih je najvise flejmo na njihovom facebook pageu radi toga zasto to nije javno deklarirano. prvo mi se cak ovaj lik iz adama pravio grbav da problema nema a vidio sam njegov post na gs od prije 6 mjeseci di veli da rade na rjesenju problema.

kad sam ja kupovao meni su iz adama rekli da oni uopce ne znaju kad ce izac sredjena verzija pa da mi je najbrza fora da kupim i saljem. a ti ako oces kupit trazi sredjeni par kod distributera, ako vec nemaju sigurno ti mogu narucit.

gfx 11-05-2011 01:57 PM

Quote:

Originally Posted by bornaa (Post 305753)
svi zvucnici poslije nekog datuma (ima na gearslutzu post di je lik napiso poslije kojeg serijskog broja) su ispravljena verzija, pa je tačka stavljena.

Tacka, po meni nije stavljena, taj lik je dao S/N SAMO za A7x... A5x i A8x se nigde ne pominju :(

Quote:

slazem se da je adam odigrao tu neku polu pedericu i ja sam bio jedan od tih sta ih je najvise flejmo na njihovom facebook pageu radi toga zasto to nije javno deklarirano. prvo mi se cak ovaj lik iz adama pravio grbav] da problema nema a vidio sam njegov post na gs od prije 6 mjeseci di veli da rade na rjesenju problema

Upravo o tome se radi... sve se svodi na neke neproverene informacije nekih no name likova... a, u sustini i dalje nemas zvanicnu informaciju iz Adama od kog serijskog broja, gledano za sve problematicne modele, se moze smatrati da su kutije potpuno korektne.

Quote:

kad sam ja kupovao meni su iz adama rekli da oni uopce ne znaju kad ce izac sredjena verzija pa da mi je najbrza fora da kupim i saljem. a ti ako oces kupit trazi sredjeni par kod distributera, ako vec nemaju sigurno ti mogu narucit.

prijatelju, ja ne znam gde si ti kupovao, ali tamo gde sam ja isao slusati Adame niko nije pomenuo mogucnost specijalne porudzbine... nisu cak pomenuli ni da postoji ikakav problem, pravili su se krajnje blesavi... prosto, "imamo ovaj par kutija na stanju, plati i nosi"

veruj mi da mi nece biti tesko da odem i obidjem ovih par BG radnji i pitam postoji li mogucnost specijalne pordzbine retofitovanih kutija, i koliko se dugo moraju cekati, jer ih zelim ispravne.

Pozz

bornaa 11-05-2011 02:29 PM

ni meni niko nije nis reko zato sam istrazio prije kupovine....tolko su mi se svidjeli naspram drugih ponudjenih u cjenovnom rangu da sam ih svejedno uzo. a na kraju ti je ono - o? ne? banglade?

Bota 11-05-2011 02:30 PM

Quote:

Originally Posted by bornaa (Post 305745)
mislim da im je taktika vrlo dobro prosla jer su izbjegli paniku i antireklamu koja bi se javila da su oficijalno priznali da postoji gre?ka. a adam je ulozio brdo para u taj projekt retrofitanja za musterije koje skuze problem tak da...izvukli su se. ja sam eto kupio a7x znajuci za gresku. za ulozene pare je zvuco bolje od sveg ostalog u cjenovnom rangu a reko ako ce me zezat port noise poslacu ih nazad. sad ih svakodnevno iscekujem da dodju s retrofitanja, vele ljudi da sada s ovim redizajnom zvuce jos i bolje. :shock:

na kraju krajeva, odgovornost je kupca istraziti sta kupuje a i dobro istestirati proizvod. a i ako se naknadno skuzi, adam o svom trosku sredjuje problem. dakle na kraju krajeva, pokazali su se kao velika firma s odlicnim supportom.

Kako si organizovao slanje monitora na retrofitovanje? Koliko se ceka?

Ja sam kupio A3X svjesno znajuci za port noise jer ne radim elektronsku muziku pa mi ne smeta ali ako postoji mogucnost da se srede, nije na odmet.

bornaa 11-05-2011 03:54 PM

kod nas u hrvatskoj se samo trebju vratit zvucnici u audiopro s naznakom da ih se posalje na retrofiting. oni sve ostalo srede

gfx 11-05-2011 07:11 PM

pa eto, i ja bih voleo da neko od nasih distributera Adama (mozda neko iz Artista) ovde javno napise sta ja kao kupac Adam monitora mogu ocekivati ukoliko se ispostavi da mi zvucnici "prde"?

da li cu ih moci vratiti njima da ih oni posalju na retrofitovanje i koliko bi ta operacija mogla vremenski da traje?

ili kao pametniju soluciju, mogu li ja za svoj novac naruciti od distributera da mi na licno moje ime (uplatio bih avans koliko je potrebno) dodju ISPRAVNE kutije bez ovog FELERA, da se ne bi dalje jebavao sa retrofitovanjem i prosao goglotu poput nekih kolega odavde sa foruma?

Pozz

Haxli 11-05-2011 07:45 PM

Ako prichitash celu temu mislm da cesh moci sam sebi da odgovorish bar na neka pitanja...

http://www.rumski.com/forum/showpost...5&postcount=97

gfx 13-05-2011 08:06 AM

Pa ja jesam pazljivo procitao celu temu, i recimo...

Quote:

Originally Posted by lesha (Post 299755)
Konacno je zajednicki odluceno ( tek danas, Ponedeljak 21.2.) da se Janovi zvucnici iz Srbije ( vjerovatno bi slican logisticki problem bio i iz Bosne ili Makedonije, dakle nije bas samo Srbija u pitanju) vrate u najblizi Artist i da se kupcu unapred privremeno isporuci jedan par novih modifikovanih zvucnika koji bi trebali da stignu u BG polovinom Marta . Njegov originalni par monitora bi isao sa normalnom servisnom posiljkom svih drugih uredjaja iz BG koji se nece popravljati lokalno, sa normalnom zbirnom spedicijom a ne kao pojedinacni paket i bio bi vracen ca 3-4 sedmice kasnije.

... sad me jako zanima, i zamolio bih da se i @Jan ponovo oglasi u ovoj temi, i kaze sta se desilo sa njegovim Adam monitorima od tog istorijskog 21.2. pa do danas?

Jesu li otisli na retrofitiranje?

Da li je dobio zamenski par kutija dok su njegove na servisu?

Da li je dobio svoje nazad, i kako zvuce sada, posle retrofitiranja?

Ah, da...

Quote:

Originally Posted by lesha (Post 299755)
Ako uzmete u obzir da skoro sve garancije vecine proizvodjaca ovog svijeta kazu da ce popraviti i vratiti uredjaj u garantnom roku koji im se dostavi u fabriku , ( znaci u jednom pravcu uvijek placa kupac a proizvodjac placa povratak!!! ) onda odluka Adama da snosi troskove u oba smjera samo potvrdjuje njihovu beskompromisnu rjesenost da stvar guraju do kraja ! Germans!

...i, taman da vidimo kako u praksi izgleda ta Germans! beskompromisnost u resenosti da se sve izgura do kraja.

Quote:

Originally Posted by Jan (Post 303003)
Na zalost, jos uvek nikako, ali ako procitas ovu temu od pocetka, ne znam na kojoj strani pise sve o tome.

Ja cekam nekog iz distribucije da se seti da me kontaktira, jer ja stvarno ne znam koga da kontaktiram za to.

Pozz

All times are GMT +1. The time now is 09:25 PM.