![]() |
Re: Test mix - kanali za vezbanje...
Quote:
dosta je i dark sound:) na gitarama si neki dodatni dist stavljao? |
Blagi reamp-ing, nista strasno... :)
|
Thanks,za kanale... Vec mi je polako postalo muka od raznih komentara i izgovora za ne znanje...
Kad preslusam onda cu da pricam o mixu, vidim da Awacs kaze da valja....! poz' |
Quote:
?to se Awacsovog mi?ljenja tiče, izneo ga je pri početku teme - svaki miks je dobar jerbo je koristan i onome ko je miksao i onome ko ga slu?a. ?to se kanala tiče - sve je to OK za live take. Awacsu su muzičari koji se ponekad raspadnu u svirci uvek bili dra?i od bilo koje MIDI varijante koja se trudi da zvuči "?ivo". Haug, Awacs |
Pardon, DaBear, greska, pijani stampar zamenio plocice...
E, drugarice i drugovi,evo jedan pravi mix,kako se to radi kad se zna znanje! Dakle Kravadinaka ga je zamesio fantasticno! Za moj ukus jaca kompresija, ali je zdravo i snimak ne gori! Rekao bih da su ovo ili jako dobro upotrebljeni i kvalitetni vst, a pre mi lici na nesto ozbiljnjije...neki dsp... Vokal sirok,lepo spakovan,velik ko kuca! Efekti su stvar ukusa (i mirisa) i licno mi ne smetaju,odlicno su uradjeni... Muzika gruva odlicno,sve izlazi bas onda kad treba da izadje... Jedina mala zamerkica (mali pleonazmici...) je dobos! Malo su virblovi preglasni,tj oseti se da malo krvari kompresor... Kravadine, matori, probaj onaj fazon sa dva kanala dobosa,duplicate i onda ovaj koji si uradio gejtuj samo na udare,a drugi sa mnogo manje kompresije ili jos bolje bez iste, podvuci tako da lagano izadju virblevi i snar... Posle ce da ih "sazvace" bus kompresor i sve super svira...! BRAVO, 5 plus....! Ljudi slusajte i ucite... ...a ja bi mogao da se nakanim za koji dan da ,raspirim masinu,dizel hard,potpalim UAD-a ,ocistim dimnjake na Mackie i da nadrobim jedan mix...he,he... Aj 'leba ti matori daj bar osnovne generalije mixa... Koji plugovi, koji program,sta...? |
Sto se tice sviranja i samih traka, nisu savrsene slazem se, ali takodje daleko od neupotrebljivih, rekoh gore sa vise rada moze se napraviti snimak za koji se nece cuti da je LIVE...
Cak se i ovde cuje samo na pojedinim mestima, radjeno je vrlo kratko i tretirano najosnovnije, pa hat-ovi iskacu, kick progutan ponegde, dobos nedovoljno tretiran dinamicki, ima tu jos mnogo sta treba da se radi... Pro Tools LE Waves RComp, MCDSP Analog Channel 1 - 2, Nomad Factory EQP-4, Bomb Factory Fairchild 660 - 670, EA Equiem, Digidesign Compressor-Limiter... Info, ova zvucna imena poput Fairchild-a su na jednoj traci, mozda dve maksimalno, osnova je Digidesign Comp-Lim, EQP-4 i Equiem... Nema DSP-a, sve native... |
Nesto bih otkomentarisao , ali bi Tools-o-mrsci kenjkavili pa necu...! :grin:
Ponavljam, ceo snimak je njihov demo , eto da daju nekoj pevacici, ne znam sad kome (mislim da su pominjali Dapcevicku...), ali nije ni bitno, radilo se na brzinu, platilo se malo... Ali je dobar tejk...! Nema, sta, matori to je to,odlicno si uradio..! |
Nema sta ko da kenjkavi, pojedini plug-ovi su samo za tu platformu, moze li im se naci neka zamena u VST formatu nisam siguran...
UAD, Power Core, Liquid Mix i slicno je sve ok, ali ne neophodno za ozbiljan rad, imam gomilu renomiranih plug-ova pa ih ne koristim, dok se baziram na nekim smesnim stvarima koje imam vec skoro desetak godina... Pitanje je afiniteta i samog poimanja zvuka i produkcije, a to je cini mi se i sustina ove price, vecina snimaka okacenih ovde je preostra bez neke potrebe, potpuno nesredjena od 50 do 250 hz, pojedini kazu da im je bas to bila namera, verujem da je tu problem neslusanje muzike u globalu, ili slusanje samo jednog odredjenog pravca... Ali ipak ono najgore je nedostatak karaktera koji se ustalio u domacoj muzici i produkciji, nigde da se nesto desi, sve sirovo i sterilno, sto je najgore vecina to smatra normalnim i to gura kao svoj manir... U sustini da ne preterujem sa ocenjivanjem, vrlo je nezahvalno, hteo sam samo da napomenem da se preteruje sa busanjem raznim karticama, opremom i necim sto jedni cuju, a drugi ne cuju, razlikama u mikrofonima i preampima koje se mere promilima... Big Bockie daj jos nesto za nas sa viskom slobodnog vremena... :wink: Mada bi mogao i da nam priznas da si snimao ovo za neke smesne pare pa te mrzelo da mixas, pa si zato dao nama da odaberes neki dobar i stavis na CD... :D |
Quote:
O?tro, preo?tro... to ni?ta ne znači. Imam kod kuće Dnevnik jedne ljubavi Josipe Lisac (Remastered CD, oficijelno reizdanje), izdanje koje je neslu?ljivo koliko je o?tro. Verovatno će neko za par godina uraditi re-reizdanje, bar se nadam... Ideja o "dobrom zvuku" se menja svako malo, zajedno sa konceptima sistema za slu?anje. U celoj ovoj priči je to nebitno, bitno je samo da ljudi umesto da se frljaju ?iframa opreme koju sanjaju sednu i malo rade na opremi koju imaju. Kao nekakav razgovor koji se ne vodi slovima nego zvukom. Ni?ta vi?e od toga. U svakom miksu koji sam čuo postoji ne?to ?to je dobro (makar na nivou ideje) i gomila propusta. I svaki miks bi verovatno bio "bolji" kada bi neko sedeo i dahtao miksad?iji za vratom. Ali to bi zahtevalo malo vi?e vremena, odgovornosti i para u opticaju. I ni?ta nije preo?tro, i nigde nema vi?ka 250Hz. Svaki Hz je gratis :) Super :) Pozdrav, Vasa |
Ne slazem se... Sve sto si rekao nema smisla i zvuci ostrasceno, pa necu argumentovati nista...
|
All times are GMT +1. The time now is 03:20 AM. |