![]() |
Re: PT vs. Steinberg \samo konstruktivno/
Quote:
|
hvala!!
to dugme sam trazio :) |
ne, nisam našao u PT spravu tipa eqium, ili ti rogernichols uniqelizer. Ne nisam našao reverb poput uadovog plate140. Niti eq tipa Pultec sa Uad-a. Teško da stoji da je PT sam po sebi dovoljan za mix. A ako već ideš na VST-RTAS bratiju, nisam siguran da jako opravdano rešenje favorizovanja PT-a kao superiornog. Ja se upravo kanim da pređem na PT za tracking, zbog elastic audia i beat-detective-a, a da ostanem u Nuendu na mixu.
|
Quote:
Znam da je osnovno to da chujem oba,isprobam,ali znachice mi i kompilacija razlichitih mishljenja i stavova.:) |
Quote:
RM |
Kad se obrnu faze ima razlike, ali je ona recimo neprepoznatljiva u A - B slusanju, bar do nekih 25-30 kanala, dok preko toga HD manje guzva snimak kao sto to obicno bude sa Nuednom, LE i ostalim floating point softverima. Ima specifikacija u pdf formatu na netu o HD sistemu i njegovom radu na 48 bita, evo ga ovde za download. E sad, nije da se i to cuje ne znam kako i koliko, ali je sve to jako sugestivno, pa je verovatno i ta razlika vise psihicka nego fizicka, pa sama predstavlja razlicitost u radu i mixanju, a ne samo razliku u A - B slusanju jednog istog mixa na dve platforme, verujem da najvise pruza kad se na HD mixa, a ne samo importuje projekat sa LE da bi se videla razlika.
Realno, razlika je tolika da je LE sa nekim bitnijim spravama kupljenim za taj ostatak novca do cene HD po meni zanimljivija opcija od samog HD, ali sve zavisi sa koliko se kanala radi, ja nekako volim minimalizam pa mi i ne smeta, sve stane na 40-ak kanala... |
Shta znam,ako cju izbecji guzhvu u stereo slici preko 20ak kanala,mozhda cje mi pomocji LE?
A Logic?Jel on isto funkcionishe sa floating pointom ili sa fixiranim? |
uz dužno poštovanje, mislim da je malo nas na forumu toliko vešto mixanju da bi mu gužvanje stereo slike digitalne sabirnice na određenom broju kanala u par procenata stvarno pokvarilo mix.
|
Ok,samo pokushavam da proverim mit...
Trebaju mi chinjenice a ne procena tudjih sposobnosti.Poenta je da proverim koliko je bolji ili nije na osnovu razlichitih mishljenja.Neshto mi nisi pomogao takvim stavom...A ovaj forum koliko kapiram sluzhi da se neshto sazna... Uzdravlje. |
Quote:
Ne znam sto se toliko opterecujete oko sabirnice... E sve prebaciti na mixing desk, pa to je vec nesto :) |
All times are GMT +1. The time now is 07:36 PM. |