Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Dizajn i konstrukcija studija (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=93)
-   -   Studio u kuci (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=25214)

OFF 14-04-2009 11:52 PM

Re: Studio u kuci

Jos nemam predstavu a ni predrasude:)

Sta bude moralo da se stavi, ce da stavimo.

Jesu, ucestvovali su i Boggy i NLP i jos mnogi, ali su takodje znacajnije ucestvovale okolnosti (materijalne + zatecen prostor:()

Verovatno ce zbog RT60 morati malo da se negde prigusi, jer ce imati doooosta drvenih povrsina

korenjak 14-04-2009 11:58 PM

off

super ako si ankerisao
to je jos jedannacin, svakako takodje dobar

jedno pitanje

cime ces meriti sobu - koji mic , koji zvucnici , koji softver

pozz

grada27 14-04-2009 11:58 PM

Quote:

Originally Posted by quake (Post 242632)
Meni nije bas najjasnije cemu lamperije preko azmafona?Nameravas posle da radis unutrasnju akustiku ili...?

Dobro pitanje i ja sam sebi postavljam isto,samo sto sam ja kamenom vunom prekrio sve zidove i prekrio je osb-e plocama tako da mi sada cela soba odjekuje kao kupatilo,pa ne znam cemu mi sluzi sada ta ista kamena vuna,kada bi isti efekat bio i bez nje,ali cu valjda naci neko resenje :banghead: koliko vidim ista je stvar i u ovom slucaju samo sto nije kamena vuna vec azmafon i lamperija.

Veliki pozz!

OFF 15-04-2009 12:05 AM

Quote:

Originally Posted by korenjak (Post 242641)
off

super ako si ankerisao
to je jos jedannacin, svakako takodje dobar

jedno pitanje

cime ces meriti sobu - koji mic , koji zvucnici , koji softver

pozz

Merim sa onim sto imam - Behringer merni mic:banghead:, Dynaudio bm15 i room EQ soft:)

@Grada -

Ja nemam za sad taj problem, pod i plafon su u drvetu, zidovi potpuno goli, cak jos imam i plocice (koje cu zatvoriti), ali nije gadno. Ima jeke, ali ne nesto drasticno i neobicno. Mene malo vadi povrsina (skoro 30m2), i pravilna simetrija sobe. Malo mi proporcije nisu perfektne, ali ok

korenjak 15-04-2009 12:15 AM

pogledaj ovde topic::wink: merenje akustickih osobina sobe

pa se ukljuci ako imas nesto da dodash

ili da procitas

pozz

p.s.

ima nekih mojih merenja obicne sobe sa istim softverom
ali sa adam a7 i rode nt2a

OFF 15-04-2009 12:17 AM

vazi:)

korenjak 15-04-2009 12:20 AM

grado cesto postupas po svojoj logici i suprotno od onoga sto te neko posavetuje....

postoje neka pravila....a ti si vecinu zaobisao...

po mom misljenju da bi mar malo povratio od te absorbcije koju si izgubio potpunim oklapanjem osb-om, potrebno je da perforiras osb ploce rupicama

ako gresim neka me isprave

ali tako ces dobiti delimicnu refleksiju i delimicnu absorbciju sto ce dati prijatniji ton tvojoj sobi

pozz

quake 15-04-2009 12:36 AM

Uhhhh,koliki threeeeead:) ali sam sve procitao i skroz je zanimljivo.Drzim palceve da sve bude super.Ja sam plafon resavao ipak apsorberima a doci ce i difuzori nazad i nije bilo nesto posebno skupo.http://www.rumski.com/forum/showthre...t=24716&page=7 pozdrav.

quake 15-04-2009 12:42 AM

Quote:

Originally Posted by korenjak (Post 242650)
grado cesto postupas po svojoj logici i suprotno od onoga sto te neko posavetuje....

postoje neka pravila....a ti si vecinu zaobisao...

po mom misljenju da bi mar malo povratio od te absorbcije koju si izgubio potpunim oklapanjem osb-om, potrebno je da perforiras osb ploce rupicama

ako gresim neka me isprave

ali tako ces dobiti delimicnu refleksiju i delimicnu absorbciju sto ce dati prijatniji ton tvojoj sobi

pozz

Bice mu sigurno prijatniji zvuk nego sada ali....ja to ne bih radio.Ima frekventna karakteristika sobe da mu bude ko raspored casova.To mu je sad izolacija od spoljasnjih zvukova a unutrasnju neka odradi ponovo,barem su refleksione povrsine o.k....

"7" 15-04-2009 06:39 AM

Quote:

Originally Posted by quake (Post 242655)
to mu je sad izolacija od spoljasnjih zvukova a unutrasnju neka odradi ponovo,barem su refleksione povrsine o.k....

+1

All times are GMT +1. The time now is 12:48 AM.