Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Dragan Ivanović (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=113)
-   -   "moderna muzika" i muzika za pare (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=15709)

yoloko 23-11-2006 11:22 PM

Re: "moderna muzika" i muzika za pare

Quote:

Originally Posted by alavuk
jel gdi je onaj artefakt ? :]

ljudi gledajte pm :p

Danny Lou 24-11-2006 09:45 AM

Quote:

Originally Posted by lesha
danasnji electro-minimal (barem njegovi kvalitetniji izvodjaci pored vec pomenutih - alex smoke, alex under, villalobos, matthew dear, booka shade, vonstroke, eulberg, ananda, ozgur can, hemmann & kaden, mathew jonson itd..) je po meni klasicna muzika danasnjice.

soory lesha ali but jebi ga... :confused: :confused: prije bih rekao da je klasicna muzika danjasnjice ipak nesto drugo... neo klasika. imas classic fm tv pa pregledaj.... ali se ne slazem sa tvojom konstatacijom.

alavuk 24-11-2006 09:52 AM

misli za elektroniku ne za standardnu klasicnu muziku

lesha 24-11-2006 10:09 AM

ipak sam mislio na klasicnu muziku, jer je ona nekad bila najzastupljenija, sto se sada moze reci za elektronsku. znaci, moja konstatacija stoji.

Danny Lou 24-11-2006 10:14 AM

znaci po tvome (da se malo apstraktno izrazim) grafikon koji pokazuje kvalitet muzike je prije 300 godina bio na cifri od recimo 100 dok je danas na 10, sto znaci da smo degradirali... ispravi me ako grijesim...

lesha 24-11-2006 10:19 AM

ne, govorim samo za gornje izvodjace koje, ako ih pazljivije poslusas, mozes uporediti sa klasicnom muzikom u novom ruhu.
jedino je problem ako tu muziku ne slusas.

Danny Lou 24-11-2006 10:35 AM

da budem iskren nisam ih preslusao. uvijek sam voljan cuti nesto novo, apsolutno. ali ako si spomenuo da je rijec o minimalu mislim opet da necu cuti nista novo sto nisam dosad cuo u tom pravcu a cuo sam ga. preslusacu svakako pa cemo nastaviti :) ali opet klasika je klasika... mada razumijem termin koji si iskoristio i kontekstu u kom si ga primjenio. mislis kao standard za danas kao sto je nekad bila Sopenova romansa ili Bahov preludijum?

lesha 24-11-2006 11:00 AM

recimo da ovi izvodjaci prave muziku za razliku od drugih koji su u minimalu okrenuti ritmu i uvrnutim zvucima.
preslusavajuci ostalu elektronsku muziku, ova mi je najslicnija necemu sto zovemo klasicnom muzikom, ali u danasnjim okvirima.

bassystem 24-11-2006 12:33 PM

Quote:

Originally Posted by nESbo
I ja sam ovo trebao da ukapiram iz naslova? :P Izvinte, znate, ja sam malo glup... : )))

naravno da ne i ne....nego iz mojih prvih par postova (vrati se na prve strane), mo?da sam ipak malo nezgrapno objasnio na ?ta mislim...

SHIVA 24-11-2006 12:37 PM

Quote:

Originally Posted by Arthur
auu shiva, sad sam već u velikom problemu.. ?ta se na kraju desilo sa ivanom antićem? Postao sve?tenik, izvr?io samoubistvo, ili je osvojio milion dolara?

Ne razumijem pitanje. Ali razumijem da se ovdje neki postovi brishu a neki sele u druge topike tako da apsolutno nema smisla da se o ovome diskutira.

All times are GMT +1. The time now is 07:42 PM.