![]() |
Re: "moderna muzika" i muzika za pare
Quote:
|
Quote:
|
misli za elektroniku ne za standardnu klasicnu muziku
|
ipak sam mislio na klasicnu muziku, jer je ona nekad bila najzastupljenija, sto se sada moze reci za elektronsku. znaci, moja konstatacija stoji.
|
znaci po tvome (da se malo apstraktno izrazim) grafikon koji pokazuje kvalitet muzike je prije 300 godina bio na cifri od recimo 100 dok je danas na 10, sto znaci da smo degradirali... ispravi me ako grijesim...
|
ne, govorim samo za gornje izvodjace koje, ako ih pazljivije poslusas, mozes uporediti sa klasicnom muzikom u novom ruhu.
jedino je problem ako tu muziku ne slusas. |
da budem iskren nisam ih preslusao. uvijek sam voljan cuti nesto novo, apsolutno. ali ako si spomenuo da je rijec o minimalu mislim opet da necu cuti nista novo sto nisam dosad cuo u tom pravcu a cuo sam ga. preslusacu svakako pa cemo nastaviti :) ali opet klasika je klasika... mada razumijem termin koji si iskoristio i kontekstu u kom si ga primjenio. mislis kao standard za danas kao sto je nekad bila Sopenova romansa ili Bahov preludijum?
|
recimo da ovi izvodjaci prave muziku za razliku od drugih koji su u minimalu okrenuti ritmu i uvrnutim zvucima.
preslusavajuci ostalu elektronsku muziku, ova mi je najslicnija necemu sto zovemo klasicnom muzikom, ali u danasnjim okvirima. |
Quote:
|
Quote:
|
All times are GMT +1. The time now is 07:42 PM. |