![]() |
Re: Slike va?ih studio-setup-ova
1 Attachment(s)
Evo da i ja stavim sliku od svog radnog stola.
Pozzz... |
Quote:
Hvala :) pozdrav |
Quote:
http://www.tascam.com/products/if-fw_dmmkii.html ugrađene fire-wire karte tako da ima 32 audio in i 32 out do 24/96 khz. S obzirom na velik broj audio ulaza i izlaza trebas imati dosta mocan komp, ali mozes birati na samom mikseru 16 ili 32 in i 16 ili 32 out, zavisi od potreba (ja koristim 16 in 32 out) . 24/96 khz ne znam kako radi jer nisam probao. Radim na 24/44.1 i Asio latencija je super. Tece, klizi... i ispod 5ms. Radim u Nuendu. Registriran je kao 3 X Mackie controler. I kao kontroler radi skoro pa savrseno. Spojen je na PC preko USB kabla preko kojeg salje sve midi kontrole od transporta pa do MTC-a. Sve osnovne kontrole i editiranja rade bez ikakvih problema + imas 8 tipaka kojima mozes dodijeliti funkcije. Dok se malo priviknes, zaboravis na shortcute i tastaturu. Mis je jos uvijek u nekim situacijama potreban. Automatizacija radi u milisekundu tocno. Mozda da spomenem i routing koji je jednostavan,a sve mogucnosti su izvedive. Imam jos i ugradjenu i ovu 8 ch AES/EBU ekspanziju. http://www.tascam.com/products/if-ae_dm;9,29,83,19.html Eto, nadam se da sam ti barem djelomicno odgovorio na tvoja pitanja. :grin: Pozz.... |
isto cu si i ja uzet, samo dm3200 sa firewire karticom, i cubase 4.. jer mi je 12.000kn za nuendo malo preskupo, a cubase dodje oko 5.000kn a za pc cu uzet ruDAW ONE:grin: pa ako budem imo koja pitanja imam koga pitat:rotfl:
|
Ma bolje cubase... Nuendo ionako sad ima nekih nedostataka (drum programming npr..).
|
Quote:
U principu zanimalo me kako se ponasa kao kontroler. Ako radi u Nuendu, trebalo bi da radi i u Cubase :-) S tim sto meni treba kontroler i za PT LE.. Kazi mi jos, koliko koristis njegov interni EQ i kompresor? TC Works? Da li si zadovoljan zvukom? pozdrav... |
Quote:
EQ je precizan , osjetljiv, pregledan na ekranu, lako se podesava, mozes spremiti presete, ne iskrivljuje zvuk. Iskoristiv je u svakom slucaju. Compressor je dosta brz, transparentan, dobar je i za instrumente i za vokale (naravno, ako nemas bolji!), uglavnom nije neka plasticna digitalija. Iskoristiv je. Sto se tice efekata, ima dva procesora. Jedan je Tascam, drugi TC. Tascam je u potpunosti orijentiran za instrumente i ima dosta fx efekata, dok TC ima dosta halova i platova za vokal. Svi parametri se mogu zasebno podesavati i efekti kombinirati zajedno, ali nema neke velike koristi od toga. Za live svirku mozda efekt jos i prolazi, ali za studio sigurno ne. Pogotovo ne za vokale. Zaboravi na njega,vadi ga jedino u slucaju rata. Bolje ista nego nista:) ! Pozz..... |
Molim za pomoć!
U stanu sviramo klavir (polukoncertni). S obzirom na to da imamo i susjede, poku?ali smo smisliti kako da im ?to manje smetamo. Zasad imamo staklenu vunu (obučenu) iza polica za knjige. Mo?ete li mi dati neke praktične savjete kako ubla?iti buku, a da opet čovjek sebe čuje kkoliko toliko kvalitetno dok svira? Dakle, radi se o prostoriji u stanu a ne o studiju... ?to bi bilo pametno staviti ispod nogu klavira - pluto, gumu, tepih...? A na zidove? Znam da pitanja tzvuče laički i da je svako ovakvo rje?enje amatersko, ali sve ?to imalo ubla?ava jačinu zvuka, pomoći će. Hvala!!! |
Iskreno receno pomaze samo da ne svirate polukoncertni klavir u stanu :wink: .
Ne postoji nista sto bi dovoljno smanjilo nivo buke a da opet imas neki dozivljaj dok sviras klavir, jedino da bacite cebe na zice i da zaklopite poklopac...samo sto ce tada da zvuci :banghead:.....Elektricni klavir, nema druge . |
:cry:
Quote:
|
Re: Slike vaših studio-setup-ova
1 Attachment(s)
moje skromno cjose...
|
Koji su ovo zvucnici iznad Yamahe ?
|
Verovatno Behringer :) Zasto su ti Yamahe zhute :confused:
|
pa vidish da mu je i zid zut? boze svashta...
:D poz |
Quote:
|
Al su BAS zute:)
|
Quote:
Priznaj..ofarbao si ih :D |
to su vintage yamahe!
|
Quote:
pa da mi se slazu uza zid. Al to je specijalna ravnofrekventna boja za ns10ke. S tom bojom i KRKove farbaju (al samo Expose E8B). I dodaje malo u sabovima :rolleyes: Sta ja sad imam jedini ovako matore yamahe? :rotfl: |
kako te sluzi ova line 6ova karta? kakve su emulacije pojachala na njoj? kakvi su joj ulazi? valja li nechemu?
|
Quote:
Na kraju ipak sve snimim spreko procesora (digitech, dok ne stigne vox :wink: ) ili kada me ne mrzi preko marshalla. Ima nesto u tim simulacijama (kada su u pitanju dist. gitare) sto me iritira i ne mogu tu sebi pomoci nikako :D Ali ipak radi za sve pare s obzirom da nije nesto extra skupa. Klinovi su kao i kod vecine simulacija vrlo upotrebljivi. |
koju gitaru imash? poshto sam chuo dosta zalbi na rachun amp simulacija i distorzija.. isto tako sam i ja mislio, jer sam stalno ubadao squiera u komp.. al kad sam ubo gibson les paula (onaj bb kingov, ne znam tachnu oznaku), raspametio sam se.. jer chak i distorzije zvuche prilichno fino.. al jbg, evo trenutno imam mesa bugija mark 3 u studiju i gibsona, i iskreno, mrzi me da nameshtam mikrofone na mesu.. ubodem u komp i to je to.. doro.. aj nije bash da me mrzi, al uglavnom jako kasno uhvatim gitaru (kao sat sam u 3 am se 'vatam za gitaru) i iako imam gluvu sobu, ne zelim da odvrcem mesu.. pa se lepo bocnem.. u komp.. :) i uvek dobijem zvuk kakav sam pozeleo.. i to koristim neke stare ni guitar amp simulacije..
|
Quote:
Mada sigurno zavisi i od toga kakve ti gitare trebaju. Kapiram da ako je ne guras u prvi plan i ako ti nije glavni instrument u pesmi onda bi mogao lepo da posluzi i line6. Ja sam radio neki gospel hor gde ima hi gain gitara u pozadini i ispalo je skroz ok, ali kada snimam neki punk ili hc onda jednostavno ne mogu dobiti zeljeni rezultat. Mada to je verovatno do mene jer sam cuo neke pristojne hc/punk snimke radjene sa line6. Mada sigurno i druge stvari u lancu uticu na krajnji usnimak. A meni je ipak ovo samo hobi (: |
ne kazem da je mesa losha, savrshena je.. ali me mrzi da je koristim.. pogotovo shto nije moja.. :)
aj videcu da probam nedje ovog line sixa.. |
Quote:
|
na koju verziju mislish tone laba? se? 300 dolara.. :? nije neshto skupo, jbg..
|
Quote:
|
evo za sad je ovako cekam dizajn stola da odradim i da skupim finansije pa ce to izgledati kako treba znam da je ko na djubristu ovako al' ... , jx8p je na popravci (uskoro ko nov :) weeeeeeeeeeee weeeeeeeeeee weeeeeeeeeeee weeeeeeeeeeee )
http://img213.imageshack.us/img213/6360/dscf5053bk7.jpg http://img165.imageshack.us/img165/255/dscf5075xg8.jpg |
Makni te prazne boce od Coca-Cole. Kvare ti ugled! :wink:
(sala mala, naravno) |
:]]]] jedva cetkam da sredim taj sto da pa da se zavalim na isti :]]]]
|
Quote:
i opet sam u fazonu da snimamo direkt.. :) hahahah.. al jbg, aj kao oni su vishe u fazonu zive svirke.. :D |
Quote:
Pozdrav |
pa realno.. za ono shto ni sviraju (neki punk/dnb fazon), moze komotno sve da bude itb.. chak i poshto je bassista uglavnom neuvezban (jer je na shljaci 24/7 - rts i prenosna tehnika jbg) lakshe je warpovati ako ti je suv signal.. :) al jbg, aj kao trudimo se i ovako.. ne bunim se.. :)
|
Quote:
Pricam za gitaru , jer sam stekao uslovni strah od tih simulatora .... tj verovatno ja nemam blage veze , jer to uvek ispadne slaba tacka u onome sto radim ..... ( kad su simulatori ) Ali ako Off nadje kombinaciju za onaj line 6 gold ....... dacu pare , pa cu da se ozbiljnije pozabavim spravicom ;) Pozdrav |
znam za to sa zicama, i to uglavnom ostavim basistu jako blizu geminija (koji uglavnom hvata sobu) da se chuje tandrkanje..
btw, shto se tiche simulatora, kazem ti.. evo poslushaj ove pesme hsto sam kachio dole na promociji radova, na jednoj je gibson les paul na drugoj je neka signature gitara.. uhh.. nikako da jbno zapamtim kako se zove gitara.. :? elem, obe gitare su paprene, i zvuk kroz line in im je takav. propustio sam ih kroz ni-ovu simulaciju comboa i dobio fin zvuk.. chak i sa distorzijom.. tj overdriveom.. a clean je tek smrzavanje.. onda sam ubo mog squiera i krenula mi suza.. jbg, razmazio me gibson.. :? jbt, kako se lako svira.. uhh... probaj, majke ti, sa boljom gitarom.. mozesh sigurno izvuci fin zvuk.. pogotovo shto si to ti, jbg... poz |
Quote:
Nisam nikada ni probao sa losom ..... nema oko mene losih gitara ....:) , a ni losih gitarista ..... osim mene , naravno :wink: Pozdrav |
pa onda ne znam.. onda sam ili ja gluv il mi sluchajno pashe samo zvuk ove dve gitare.. mada, voleo bih da probam i telecastera da uporedim.. :? :)
btw, onaj vasilov disk.. :? gde je nashao george carlina? zaljubio sam se.. :? nashao sam srodnu dushu, napokon.. .:) |
Quote:
Aaaaa , kod tebe su diskovi ??? He he he he .... YOu tube .... chudo :) Pozdrav |
Quote:
|
Quote:
|
All times are GMT +1. The time now is 04:46 AM. |