Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Dizajn i konstrukcija studija (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=93)
-   -   Slike vaših studio-setup-ova (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=12770)

RNT 10-04-2008 06:23 PM

Re: Slike va?ih studio-setup-ova

1 Attachment(s)
Evo da i ja stavim sliku od svog radnog stola.
Pozzz...

Color 11-04-2008 08:13 AM

Quote:

Originally Posted by RNT (Post 199323)
Evo da i ja stavim sliku od svog radnog stola.
Pozzz...

RNT, kako si zadovoljan sa Tascamom? Kako ga imas povezanog sa kompom? U kom programu radis? Kako se ponasa kao kontroler?

Hvala :)

pozdrav

RNT 11-04-2008 01:02 PM

Quote:

Originally Posted by Color (Post 199447)
RNT, kako si zadovoljan sa Tascamom? Kako ga imas povezanog sa kompom? U kom programu radis? Kako se ponasa kao kontroler?

Hvala :)

pozdrav

Pa u globalu sam zadovoljan . Do sada nije bilo nekih vecih ispada. S kompom je povezan preko ove
http://www.tascam.com/products/if-fw_dmmkii.html
ugrađene fire-wire karte tako da ima 32 audio in i 32 out do 24/96 khz. S obzirom na velik broj audio ulaza i izlaza trebas imati dosta mocan komp, ali mozes birati na samom mikseru 16 ili 32 in i 16 ili 32 out, zavisi od potreba (ja koristim 16 in 32 out) . 24/96 khz ne znam kako radi jer nisam probao. Radim na 24/44.1 i Asio latencija je super. Tece, klizi... i ispod 5ms.
Radim u Nuendu. Registriran je kao 3 X Mackie controler. I kao kontroler radi skoro pa savrseno. Spojen je na PC preko USB kabla preko kojeg salje sve midi kontrole od transporta pa do MTC-a. Sve osnovne kontrole i editiranja rade bez ikakvih problema + imas 8 tipaka kojima mozes dodijeliti funkcije. Dok se malo priviknes, zaboravis na shortcute i tastaturu. Mis je jos uvijek u nekim situacijama potreban. Automatizacija radi u milisekundu tocno. Mozda da spomenem i routing koji je jednostavan,a sve mogucnosti su izvedive.
Imam jos i ugradjenu i ovu 8 ch AES/EBU ekspanziju.
http://www.tascam.com/products/if-ae_dm;9,29,83,19.html

Eto, nadam se da sam ti barem djelomicno odgovorio na tvoja pitanja. :grin:

Pozz....

Theory 11-04-2008 08:20 PM

isto cu si i ja uzet, samo dm3200 sa firewire karticom, i cubase 4.. jer mi je 12.000kn za nuendo malo preskupo, a cubase dodje oko 5.000kn a za pc cu uzet ruDAW ONE:grin: pa ako budem imo koja pitanja imam koga pitat:rotfl:

Tomislav 11-04-2008 09:15 PM

Ma bolje cubase... Nuendo ionako sad ima nekih nedostataka (drum programming npr..).

Color 12-04-2008 07:50 AM

Quote:

Originally Posted by RNT (Post 199477)
Pa u globalu sam zadovoljan . Do sada nije bilo nekih vecih ispada. S kompom je povezan preko ove
http://www.tascam.com/products/if-fw_dmmkii.html
ugrađene fire-wire karte tako da ima 32 audio in i 32 out do 24/96 khz. S obzirom na velik broj audio ulaza i izlaza trebas imati dosta mocan komp, ali mozes birati na samom mikseru 16 ili 32 in i 16 ili 32 out, zavisi od potreba (ja koristim 16 in 32 out) . 24/96 khz ne znam kako radi jer nisam probao. Radim na 24/44.1 i Asio latencija je super. Tece, klizi... i ispod 5ms.
Radim u Nuendu. Registriran je kao 3 X Mackie controler. I kao kontroler radi skoro pa savrseno. Spojen je na PC preko USB kabla preko kojeg salje sve midi kontrole od transporta pa do MTC-a. Sve osnovne kontrole i editiranja rade bez ikakvih problema + imas 8 tipaka kojima mozes dodijeliti funkcije. Dok se malo priviknes, zaboravis na shortcute i tastaturu. Mis je jos uvijek u nekim situacijama potreban. Automatizacija radi u milisekundu tocno. Mozda da spomenem i routing koji je jednostavan,a sve mogucnosti su izvedive.
Imam jos i ugradjenu i ovu 8 ch AES/EBU ekspanziju.
http://www.tascam.com/products/if-ae_dm;9,29,83,19.html

Eto, nadam se da sam ti barem djelomicno odgovorio na tvoja pitanja. :grin:

Pozz....

RNT hvala na odgovorima... :)

U principu zanimalo me kako se ponasa kao kontroler. Ako radi u Nuendu, trebalo bi da radi i u Cubase :-) S tim sto meni treba kontroler i za PT LE..

Kazi mi jos, koliko koristis njegov interni EQ i kompresor? TC Works? Da li si zadovoljan zvukom?

pozdrav...

RNT 12-04-2008 08:54 AM

Quote:

Originally Posted by Color (Post 199544)
RNT hvala na odgovorima... :)

U principu zanimalo me kako se ponasa kao kontroler. Ako radi u Nuendu, trebalo bi da radi i u Cubase :-) S tim sto meni treba kontroler i za PT LE..

Kazi mi jos, koliko koristis njegov interni EQ i kompresor? TC Works? Da li si zadovoljan zvukom?

pozdrav...

Naravno da radi u Cubaseu i u PTu, koristi emulaciju Mackie Controla i trebas ih prijaviti kao tri komada zbog 24 fadera i ima sve funkcije i radi u svim programima kao i 3 Mackie kontrolera (da kupis 3 Mackie kontrolera platis vec skoro kao polovinu miksera).

EQ je precizan , osjetljiv, pregledan na ekranu, lako se podesava, mozes spremiti presete, ne iskrivljuje zvuk. Iskoristiv je u svakom slucaju.

Compressor je dosta brz, transparentan, dobar je i za instrumente i za vokale (naravno, ako nemas bolji!), uglavnom nije neka plasticna digitalija. Iskoristiv je.

Sto se tice efekata, ima dva procesora. Jedan je Tascam, drugi TC.
Tascam je u potpunosti orijentiran za instrumente i ima dosta fx efekata, dok TC ima dosta halova i platova za vokal. Svi parametri se mogu zasebno podesavati i efekti kombinirati zajedno, ali nema neke velike koristi od toga. Za live svirku mozda efekt jos i prolazi, ali za studio sigurno ne. Pogotovo ne za vokale. Zaboravi na njega,vadi ga jedino u slucaju rata. Bolje ista nego nista:) !

Pozz.....

bessy 13-04-2008 08:27 PM

Molim za pomoć!

U stanu sviramo klavir (polukoncertni). S obzirom na to da imamo i susjede, poku?ali smo smisliti kako da im ?to manje smetamo. Zasad imamo staklenu vunu (obučenu) iza polica za knjige.
Mo?ete li mi dati neke praktične savjete kako ubla?iti buku, a da opet čovjek sebe čuje kkoliko toliko kvalitetno dok svira?

Dakle, radi se o prostoriji u stanu a ne o studiju... ?to bi bilo pametno staviti ispod nogu klavira - pluto, gumu, tepih...?

A na zidove?

Znam da pitanja tzvuče laički i da je svako ovakvo rje?enje amatersko, ali sve ?to imalo ubla?ava jačinu zvuka, pomoći će. Hvala!!!

Moritz 13-04-2008 11:22 PM

Iskreno receno pomaze samo da ne svirate polukoncertni klavir u stanu :wink: .

Ne postoji nista sto bi dovoljno smanjilo nivo buke a da opet imas neki dozivljaj dok sviras klavir, jedino da bacite cebe na zice i da zaklopite poklopac...samo sto ce tada da zvuci :banghead:.....Elektricni klavir, nema druge .

redwater 14-04-2008 12:21 AM

:cry:
Quote:

Originally Posted by Thrillseeker (Post 104299)
Pozdrav svima!

Ovdje sam novi pa mi nemojte zamjeriti ako je ovo već bilo postavljeno pitanje.

Zanima me kako izgledaju va?i setup-ovi:)

Hvala!

dawid 25-05-2008 11:05 PM

Re: Slike vaših studio-setup-ova

1 Attachment(s)
moje skromno cjose...

66musicman 26-05-2008 01:16 AM

Koji su ovo zvucnici iznad Yamahe ?

Dexxy 26-05-2008 01:29 AM

Verovatno Behringer :) Zasto su ti Yamahe zhute :confused:

HeatMan 26-05-2008 05:09 AM

pa vidish da mu je i zid zut? boze svashta...

:D

poz

dawid 26-05-2008 05:29 AM

Quote:

Originally Posted by Dexxy (Post 205685)
Verovatno Behringer :) Zasto su ti Yamahe zhute :confused:

zato sto su jako stare pa su membrane pozutele. Retro (:

Rhino 26-05-2008 09:03 AM

Al su BAS zute:)

Dexxy 26-05-2008 02:37 PM

Quote:

Originally Posted by dawid (Post 205708)
zato sto su jako stare pa su membrane pozutele. Retro (:

Priznaj..ofarbao si ih :D

lesha 26-05-2008 03:54 PM

to su vintage yamahe!

dawid 26-05-2008 04:00 PM

Quote:

Originally Posted by Dexxy (Post 205777)
Priznaj..ofarbao si ih :D

:rotfl:
pa da mi se slazu uza zid. Al to je specijalna ravnofrekventna boja za ns10ke. S tom bojom i KRKove farbaju (al samo Expose E8B). I dodaje malo u sabovima :rolleyes:
Sta ja sad imam jedini ovako matore yamahe? :rotfl:

HeatMan 26-05-2008 07:43 PM

kako te sluzi ova line 6ova karta? kakve su emulacije pojachala na njoj? kakvi su joj ulazi? valja li nechemu?

dawid 26-05-2008 08:02 PM

Quote:

Originally Posted by HeatMan (Post 205830)
kako te sluzi ova line 6ova karta? kakve su emulacije pojachala na njoj? kakvi su joj ulazi? valja li nechemu?

Pa nisam nesto raspamecen. U svakom slucaju je bolje nego ostale simulacije.
Na kraju ipak sve snimim spreko procesora (digitech, dok ne stigne vox :wink: ) ili kada me ne mrzi preko marshalla. Ima nesto u tim simulacijama (kada su u pitanju dist. gitare) sto me iritira i ne mogu tu sebi pomoci nikako :D
Ali ipak radi za sve pare s obzirom da nije nesto extra skupa. Klinovi su kao i kod vecine simulacija vrlo upotrebljivi.

HeatMan 26-05-2008 11:19 PM

koju gitaru imash? poshto sam chuo dosta zalbi na rachun amp simulacija i distorzija.. isto tako sam i ja mislio, jer sam stalno ubadao squiera u komp.. al kad sam ubo gibson les paula (onaj bb kingov, ne znam tachnu oznaku), raspametio sam se.. jer chak i distorzije zvuche prilichno fino.. al jbg, evo trenutno imam mesa bugija mark 3 u studiju i gibsona, i iskreno, mrzi me da nameshtam mikrofone na mesu.. ubodem u komp i to je to.. doro.. aj nije bash da me mrzi, al uglavnom jako kasno uhvatim gitaru (kao sat sam u 3 am se 'vatam za gitaru) i iako imam gluvu sobu, ne zelim da odvrcem mesu.. pa se lepo bocnem.. u komp.. :) i uvek dobijem zvuk kakav sam pozeleo.. i to koristim neke stare ni guitar amp simulacije..

dawid 26-05-2008 11:37 PM

Quote:

Originally Posted by HeatMan (Post 205850)
koju gitaru imash? poshto sam chuo dosta zalbi na rachun amp simulacija i distorzija.. isto tako sam i ja mislio, jer sam stalno ubadao squiera u komp.. al kad sam ubo gibson les paula (onaj bb kingov, ne znam tachnu oznaku), raspametio sam se.. jer chak i distorzije zvuche prilichno fino.. al jbg, evo trenutno imam mesa bugija mark 3 u studiju i gibsona, i iskreno, mrzi me da nameshtam mikrofone na mesu.. ubodem u komp i to je to.. doro.. aj nije bash da me mrzi, al uglavnom jako kasno uhvatim gitaru (kao sat sam u 3 am se 'vatam za gitaru) i iako imam gluvu sobu, ne zelim da odvrcem mesu.. pa se lepo bocnem.. u komp.. :) i uvek dobijem zvuk kakav sam pozeleo.. i to koristim neke stare ni guitar amp simulacije..

epiphone LP studio ali imam na usluzi i gibsona LP Studio, a probao sam sa raznim gitarama da snimam i nije mi to to. E da imam mesu mrzelo bi me da je ugasim :)
Mada sigurno zavisi i od toga kakve ti gitare trebaju. Kapiram da ako je ne guras u prvi plan i ako ti nije glavni instrument u pesmi onda bi mogao lepo da posluzi i line6. Ja sam radio neki gospel hor gde ima hi gain gitara u pozadini i ispalo je skroz ok, ali kada snimam neki punk ili hc onda jednostavno ne mogu dobiti zeljeni rezultat. Mada to je verovatno do mene jer sam cuo neke pristojne hc/punk snimke radjene sa line6. Mada sigurno i druge stvari u lancu uticu na krajnji usnimak. A meni je ipak ovo samo hobi (:

HeatMan 26-05-2008 11:45 PM

ne kazem da je mesa losha, savrshena je.. ali me mrzi da je koristim.. pogotovo shto nije moja.. :)

aj videcu da probam nedje ovog line sixa..

dawid 26-05-2008 11:53 PM

Quote:

Originally Posted by HeatMan (Post 205856)
ne kazem da je mesa losha, savrshena je.. ali me mrzi da je koristim.. pogotovo shto nije moja.. :)

aj videcu da probam nedje ovog line sixa..

jbg da si blize dao bih ti ga ja na koju nedelju pa da vidis da li ti odgovara tako nesto. Mada mislim da bi ti mnogo bolje radio vox tone lab i da bi ti bio trajno resenje za studio. Samo cena...

HeatMan 27-05-2008 12:32 AM

na koju verziju mislish tone laba? se? 300 dolara.. :? nije neshto skupo, jbg..

Arthur 27-05-2008 11:12 AM

Quote:

Originally Posted by HeatMan (Post 205850)

ti si bre bolestan mladic :banghead: ajd ako ti je visak, doteraj tu Mesu do mene u Underground, skloniste je, moze do jutra da se svira glasno, cisto da ti ne skuplja prasinu :twisted:

alavuk 27-05-2008 11:36 AM

evo za sad je ovako cekam dizajn stola da odradim i da skupim finansije pa ce to izgledati kako treba znam da je ko na djubristu ovako al' ... , jx8p je na popravci (uskoro ko nov :) weeeeeeeeeeee weeeeeeeeeee weeeeeeeeeeee weeeeeeeeeeee )

http://img213.imageshack.us/img213/6360/dscf5053bk7.jpg

http://img165.imageshack.us/img165/255/dscf5075xg8.jpg

RNT 27-05-2008 12:08 PM

Makni te prazne boce od Coca-Cole. Kvare ti ugled! :wink:

(sala mala, naravno)

alavuk 27-05-2008 12:13 PM

:]]]] jedva cetkam da sredim taj sto da pa da se zavalim na isti :]]]]

HeatMan 27-05-2008 12:55 PM

Quote:

Originally Posted by Arthur (Post 205945)
ti si bre bolestan mladic :banghead: ajd ako ti je visak, doteraj tu Mesu do mene u Underground, skloniste je, moze do jutra da se svira glasno, cisto da ti ne skuplja prasinu :twisted:

hahah.. aj videcu sa ortakom da ga doguramo do tebe.. a ako ne, dodji svrati da chujesh kako svira.. doneli su i redenta (neko ogromno opasno pojachalo za koje ne znam da li je regent ili redent) :? i marshall bassmana.. :)

i opet sam u fazonu da snimamo direkt.. :) hahahah.. al jbg, aj kao oni su vishe u fazonu zive svirke.. :D

Max 27-05-2008 01:01 PM

Quote:

Originally Posted by HeatMan (Post 205969)
hahah.. aj videcu sa ortakom da ga doguramo do tebe.. a ako ne, dodji svrati da chujesh kako svira.. doneli su i redenta (neko ogromno opasno pojachalo za koje ne znam da li je regent ili redent) :? i marshall bassmana.. :)

i opet sam u fazonu da snimamo direkt.. :) hahahah.. al jbg, aj kao oni su vishe u fazonu zive svirke.. :D

Sta ti je mlada generacija :D

Pozdrav

HeatMan 27-05-2008 01:25 PM

pa realno.. za ono shto ni sviraju (neki punk/dnb fazon), moze komotno sve da bude itb.. chak i poshto je bassista uglavnom neuvezban (jer je na shljaci 24/7 - rts i prenosna tehnika jbg) lakshe je warpovati ako ti je suv signal.. :) al jbg, aj kao trudimo se i ovako.. ne bunim se.. :)

Max 27-05-2008 01:46 PM

Quote:

Originally Posted by HeatMan (Post 205972)
pa realno.. za ono shto ni sviraju (neki punk/dnb fazon), moze komotno sve da bude itb.. chak i poshto je bassista uglavnom neuvezban (jer je na shljaci 24/7 - rts i prenosna tehnika jbg) lakshe je warpovati ako ti je suv signal.. :) al jbg, aj kao trudimo se i ovako.. ne bunim se.. :)

Ma za bas si potpuno u pravu , ja ga uvek snimam pravo u DI pa u kartu , jer bas mozes uvek da reampujes ..... mada ( osim u nekim slucajevima ) najbolje i prolazi kao line ....... jos jedan trik koji sam cuo od Bassystema ..... neki akg 451 ili nesto slicno na zice , da pokupi tandrkanje :) ........ do jaja :)

Pricam za gitaru , jer sam stekao uslovni strah od tih simulatora .... tj verovatno ja nemam blage veze , jer to uvek ispadne slaba tacka u onome sto radim ..... ( kad su simulatori )

Ali ako Off nadje kombinaciju za onaj line 6 gold ....... dacu pare , pa cu da se ozbiljnije pozabavim spravicom ;)

Pozdrav

HeatMan 27-05-2008 02:12 PM

znam za to sa zicama, i to uglavnom ostavim basistu jako blizu geminija (koji uglavnom hvata sobu) da se chuje tandrkanje..

btw, shto se tiche simulatora, kazem ti.. evo poslushaj ove pesme hsto sam kachio dole na promociji radova, na jednoj je gibson les paul na drugoj je neka signature gitara.. uhh.. nikako da jbno zapamtim kako se zove gitara.. :? elem, obe gitare su paprene, i zvuk kroz line in im je takav. propustio sam ih kroz ni-ovu simulaciju comboa i dobio fin zvuk.. chak i sa distorzijom.. tj overdriveom.. a clean je tek smrzavanje.. onda sam ubo mog squiera i krenula mi suza.. jbg, razmazio me gibson.. :? jbt, kako se lako svira.. uhh...

probaj, majke ti, sa boljom gitarom.. mozesh sigurno izvuci fin zvuk.. pogotovo shto si to ti, jbg...

poz

Max 27-05-2008 02:18 PM

Quote:

Originally Posted by HeatMan (Post 205980)
probaj, majke ti, sa boljom gitarom.. mozesh sigurno izvuci fin zvuk.. pogotovo shto si to ti, jbg...

poz

Nisam nikada ni probao sa losom ..... nema oko mene losih gitara ....:) , a ni losih gitarista ..... osim mene , naravno :wink:

Pozdrav

HeatMan 27-05-2008 02:25 PM

pa onda ne znam.. onda sam ili ja gluv il mi sluchajno pashe samo zvuk ove dve gitare.. mada, voleo bih da probam i telecastera da uporedim.. :? :)

btw, onaj vasilov disk.. :? gde je nashao george carlina? zaljubio sam se.. :? nashao sam srodnu dushu, napokon.. .:)

Max 27-05-2008 02:34 PM

Quote:

Originally Posted by HeatMan (Post 205985)
pa onda ne znam.. onda sam ili ja gluv il mi sluchajno pashe samo zvuk ove dve gitare.. mada, voleo bih da probam i telecastera da uporedim.. :? :)

btw, onaj vasilov disk.. :? gde je nashao george carlina? zaljubio sam se.. :? nashao sam srodnu dushu, napokon.. .:)

Nisi gluv .... samo zavisi sta zelis da postignes .... aj ne mogu daa postignem ono sto zelim da cujem .....

Aaaaa , kod tebe su diskovi ??? He he he he .... YOu tube .... chudo :)

Pozdrav

HeatMan 27-05-2008 03:16 PM

Quote:

Originally Posted by Max (Post 205986)
Nisi gluv .... samo zavisi sta zelis da postignes .... aj ne mogu daa postignem ono sto zelim da cujem .....

Aaaaa , kod tebe su diskovi ??? He he he he .... YOu tube .... chudo :)

Pozdrav

pa jbg onda.. btw, imam za vas dvojcu hrpe i hrpe comedy centralovih emisija i stand upova i gluposti.. od carlos mencie do eddie murphy-a.. :)

dawid 27-05-2008 04:04 PM

Quote:

Originally Posted by HeatMan (Post 205865)
na koju verziju mislish tone laba? se? 300 dolara.. :? nije neshto skupo, jbg..

Tone lab LE. Neces se prevariti. Ne moras se cackati sa pojacalima (sto te ocigledno mrzi (((: ), a dobijes jako dobar zvuk. I lampa je lampa :D

All times are GMT +1. The time now is 04:46 AM.