![]() |
Re: Test mix - kanali za vezbanje...
Hvala Bogu, da je i tvoje misljenje konacno postalo "skromno"...!:grin:
Cekam da cujem tvoje dorse, bas me zanima kako ces ih resiti,bez zeze... Pazi na dinamiku svirke,jako varira,sto su momci sjajno odprasili,pa zato oprez sa kompresijom...! Poz' |
|
Quote:
U tvom miksu ne valja to što nisi postigao da se ono o čemu govoriš ČUJE. Nisi me ubedio da Zoki peva pred 100 hiljada ljudi. A izgleda da nisi ubedio ni druge... Quote:
Quote:
Pozdrav, Vasa |
Quote:
Pozdrav, Vasa |
Citam svi se nesto zale da se tesko mixa, ne razumem sta znaci tesko...
http://www.filefactory.com/file/ah1a744/n/Maniac_mp3 |
Quote:
Publika je najmanje bitna. Da je pevac malo bio bolji, ne bih morao da se s time zezam. Quote:
Quote:
Quote:
Svejedno, uplodovacu jos jednu ili dve verzije mksa. Probao sam da vidim sta se uopste moze uraditi sa tim miksom. Ne moze mnogo... Videcu da uradim na drugim kutijama. Quote:
Quote:
Svejedno, 1.5 db se lako skine ili doda. Ne mogu da uradim miks, a da sve zvuci idealno. To se posle par dana sredi ili radi ponovo. Quote:
|
Quote:
Ocekivao sam da je visokih previse i da ce se na malim kutijama slabo cuti bas, jer se bas inace slabo cuje na malim kutijama. Isto tako sam ocekivao da ce miks biti 8 db slabiji od mikseva koji su prekompresovani i tehnicki neispravni. Meni je svjejedno za nadjacavanje... Quote:
REfreni su u Dorsim losi, neubedljivi. To se mora ili ponovo pevati, ili da peva neko ubedljiviji. Sve sto sam radio sa tim pevacem je "seci usi- krpi dupe" resenje... Ja bih te vokale snimio ponovo, a ima tu jos dosta toga sto bi se moralo ponovo snimati. Ovo je neki fazon, nije nesto. Ali nije nesto ni to sto sam pokrio... Quote:
|
Ajde brate izmasturbiraj malo pa se vrati, resi se napetosti...
Rad ti je besmislen, a mix los, nemas potrebe bilo sta da dokazujes... |
Odlicne trake, identicno snimljene, a potpuno manirski razlicite, skolski primeri za mixanje, Big Bockie svaka cast...
Maniac u stilu osamdesetih otvara mnogo mesta za eksperimentisanje i igranje sa efektima... Light my fire, old school, sa mnogo cega, a treba da zvuci da je kao bez icega... Uz visesatni rad, automatiku i svu potrebnu hirurgiju i experimentisanje moze ovo da zvuci mnogo bolje, pa je svako prebacivanje krivice na svirace, pevace i snimatelja neosnovano, prva matrica je produkt oko dva sata, a druga nesto oko sat vremena rada... |
Quote:
po meni - najbolji miks do sad za Manijaka. Par stvari koje mi smetaju: - Delay efekat na pocetku, uopste nije u fazonu sa pesmom.. - open hi hat mnogo iskace kad ga otvori...smeta Sve ostalo je super - prostor na vokalu je odlican i bas lezi na pesmi i celoj "live" varijanti (zato mi malo i smeta taj delay na pocetku...nisi bas potrefio vibe iz tog perioda...) Sinti se dobro cuje, jak je , ima dobar prostor i mesto u miksu.. Bubanj, bas, gitare sve lepo radi.... sve je lepo "zalepljeno" zajedno, dok je u prethodnim miksevima sve nekako bilo razdvojeno.. odlicno! PS ovo je jedini miks koji sam preslusao do kraja...!! "Doors" - izpreskako (nervira me kako je odpevano!!) Svirka zvuci super!! Bubanj, rhodes, sve..odlicno...i onda dodje vokal..toliko mi se nesvidja kako je odpevao da to nije normalno...Manijac je mega odpevan..ovo nije!! (preslusavao na Mac laptopu !) |
All times are GMT +1. The time now is 10:28 PM. |