Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Dizajn i konstrukcija studija (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=93)
-   -   DIY Vocal booth & Control room?! (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=28239)

Eomsy 25-05-2010 09:10 PM

Re: DIY Vocal booth & Control room?!

Quote:

Originally Posted by boggy (Post 277965)
Dimmeri se izbegavaju u studijima zbog (elektromagnetnih) smetnji koje mogu da izazovu....:)

Da sam bar malo to bolje prije proučio ... Prislonio sam uho na njeg kada smanjim svijetlo u prostoriji i on SE STVARNO ČUJE!!! Sada mene zanima da li će on emitirati smetnje i kada nije regulirana svijetlost na njemu, odnosno da pu?ta cijelu jačinu van (tada ga uhom ne čujem da radi)? Boggy, Nlp, DeMa?:confused:

boggy 25-05-2010 09:56 PM

Quote:

Originally Posted by Eomsy (Post 280262)
Da sam bar malo to bolje prije proučio ... Prislonio sam uho na njeg kada smanjim svijetlo u prostoriji i on SE STVARNO ČUJE!!! Sada mene zanima da li će on emitirati smetnje i kada nije regulirana svijetlost na njemu, odnosno da pušta cijelu jačinu van (tada ga uhom ne čujem da radi)? Boggy, Nlp, DeMa?:confused:

Nije problem sto se on cuje u sobi... barem nije toliki problem...

Problem je sto emituje elektromagnetne smetnje koje "pokupe" ostale osetljive audio sprave u sobi.... pa ti to "ode" u snimak.. na CD... ili vec gde.... trajno narezano... sacuvano od zaborava... zauvek!

pozdrav

bogi

NLP 25-05-2010 10:41 PM

da:)
kad odradi? sve, probaj da ne?to snimi? i videt če? kako stoje stvari.
To problemi oko dimmera je klasika.
Pogledaj one linkove.

Eomsy 26-05-2010 12:26 PM

Quote:

Originally Posted by boggy (Post 280270)
Nije problem sto se on cuje u sobi... barem nije toliki problem...

Problem je sto emituje elektromagnetne smetnje koje "pokupe" ostale osetljive audio sprave u sobi.... pa ti to "ode" u snimak.. na CD...

Da li emitira te elektromagnetske smetnje i kada je svijetlo uga?eno, preko kojeg ide dimmer?

boggy 26-05-2010 12:27 PM

Quote:

Originally Posted by Eomsy (Post 280320)
Da li emitira te elektromagnetske smetnje i kada je svijetlo uga?eno, preko kojeg ide dimmer?

Ne bi trebalo.

pozdrav

bogi

Eomsy 26-05-2010 08:07 PM

Quote:

Originally Posted by boggy (Post 280321)
Ne bi trebalo.

Pa u tom slučaju neću paliti to svjetlo kada ću snimati, a ipak ga ostaviti kad dođe dru?tvance da napravim ugođaj :wink::D. Hvala!

boggy 26-05-2010 09:06 PM

Quote:

Originally Posted by Eomsy (Post 280337)
Pa u tom slučaju neću paliti to svjetlo kada ću snimati, a ipak ga ostaviti kad dođe dru?tvance da napravim ugođaj :wink::D. Hvala!

Dobra ideja!

pozdrav

bogi

TheBraco 26-05-2010 10:23 PM

Pozdrav Eomsy, ovo izgleda super.
Mo?e? mi molim te malo pribli?iti ove materijale ( koja je to kamena vuna za absorbere i kakav je ovo materijal kojima si ih obukao( izgleda dosta tanko i mora li biti takav ))
Tnx

Eomsy 27-05-2010 08:55 PM

Quote:

Originally Posted by TheBraco (Post 280343)
Pozdrav Eomsy, ovo izgleda super.
Mo?e? mi molim te malo pribli?iti ove materijale ( koja je to kamena vuna za absorbere i kakav je ovo materijal kojima si ih obukao( izgleda dosta tanko i mora li biti takav ))
Tnx

Hvala! Kamena vuna je od "Knauf insulation" i mislim da je tip TP, al' nisam previ?e siguran u to :confused:, po?to na samom paketu ne pi?e ni?ta, a paket sam dobio na poklon. Uglavnom gusta je (neka srednja vrijednost ... brijem oko 90 ili ne?to vi?e kg/m3). A kaj se tiče tkanine, upotrijebio običan flanel (nepitaj me ?to je to, jer sam se sa tim pojmom tek nedavno susreo) i nije ba? toliko tanka, koliko je rijeđe tkana, ?to je u svakom slučaju bolje za absorber, jer će tako nesmetano zvuk moć da ulazi u njeg, te da on potpuno vr?i svoju funkciju. Al' opet mora? paziti da nije prerijetko tkanje (jer bi u tom slučaju i mre?ica za ?bukanje bila dovoljna), da ti vuna ne lepr?a uokolo ... i da je kolika-tolika estetika. Nadam se da sam ti uspio objasniti upitano!

TheBraco 27-05-2010 09:11 PM

Hvala ti, sve si mi odgovorio.

All times are GMT +1. The time now is 10:59 AM.