![]() |
Re: PT vs. Steinberg \samo konstruktivno/
Quote:
Izvin'te nas drugari na "malom" OT, necemo vise :) |
Quote:
|
Evo sta meni smeta najvise, za sad,
Sto nemam shortcut za gain, sto nema silence dugme nego moram uvek da idem na gain i da pravim ono tisinu... Sto nemam ocitavanja na mikseru u koliko db je najveci trenutni pik koji udara, sto u edit window-u na trakama nemam neku mrezu koja mi pokazuje decibele, tako da predstavu nemam dokle ide vrh nekog peak-a... To je to za sada, sto mi se ne svidja. Prednosti: McDSP plaginovi, bomba su, znaci uz njih sto se tice eq-a i kompresije i saturacije mi nista ne treba...Routing, definitivno sjajno uradjen u odnosu na Nuendo 3...Ostale prednosti za sada ne uocavam |
Jel mozhe neko da mi da odgovor na pitanje: "Da li mi se isplati da uzmem neki interface iz Mbox serije i koristim ga sa LE-om, uz dopunjavanje sa Nuendom 3 i Fireface 400,a sve na istoj mashini,tj PC-u?
Naizmenichno-za editing i neke VST-ove Nuendo,a za mix LE? :confused: Hvala svima unapred za odgovore. |
Mislim da se veoma isplati! Znam da ce me mozda ljudi napljuvati,ali, svestan rizika, tvrdim da LE ima brutalnu farbu i da je bolja od Nuenda 3 (barem one crack verzije) i to se znacajno oseti u mix-u!
Za VST ti kazem da jedino sonnox ima iole upotrebljive vst, i uz povremene izuzetke,sve ostalo je uglavnom smece! Cak mi EQ-7 onaj obican iz LE-a 5X bolje radi od svih wavesa i sl... Odlican kompresor u LE-u,D-verb tu i tamo,ali nista manje nego neki najhvaljeniji VST-ovi... Sve u svemu,odlican izbor bi bio i neki od UAD-a jer ove karte zaista dobro rade a mogu se veoma povoljno nabaviti i to bi u kombinaciji sa LE-om radilo na veoma zavidnom nivou,ako se uzme u obzir FF400 koji je vec dokazano - odlican! U Sustini,realno ti je dovoljan M-box micro koji je izuzetno povoljan,a uz njega standardno ide originalna verzija LE-a i kazem,razmisli o UAD-u... Postoji i nova verzija Cubase-a koja isto tako ima poboljsanu farbu,ali i neke druge opcije ,koliko cujem program je sjajan,ali i logicno vise kosta... Pozdrav! |
au jebemti
|
da ne otvaram temu samo za ovo....da pitam:
kako u cubaseu sa tastature sortkat da pusta od pocetka,od nule,znaci space da pusti odakle se vec nalazi,a meni treba od nule |
Ima jedan divan novi sajt za te stvari,ne znam da li znas...?
www.google.com pa tamo recimo ukucas "cubase shortcut keys" pa dobijes: http://www.keyxl.com/aaa4eb2/398/Ste...-shortcuts.htm Pozdraw! :~) |
Quote:
Znam prednosti PT HD-a,ali o LE-u nishta ne znam,niti sam ga probao... Npr. da li dobijam isto sabiranje kao u HD-u? |
:)
u hvala,pa to je dosta poznat sajt mada medju ovih 100 sortkata ne znam koji tacno je onaj sto meni treba,valjda alt + leva strelica? :) |
All times are GMT +1. The time now is 01:00 PM. |