Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Audio Software (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=84)
-   -   PT vs. Steinberg \samo konstruktivno/ (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=26663)

Moritz 12-04-2009 08:28 PM

Re: PT vs. Steinberg \samo konstruktivno/

Quote:

Originally Posted by Oggy (Post 242261)
Hahahahahahaahahahaha!!!! :rotfl:

Boles'.... :D
Ajde da ne trujemo ovde vise... Ko zna ko sve cita i sta ce ljudi misliti o nama... :)
Pozdrav :wink:

Hahahahh , boles' jashta :rotfl:

Izvin'te nas drugari na "malom" OT, necemo vise :)

sms_boy 17-04-2009 03:51 AM

Quote:

Originally Posted by Moritz (Post 238304)
Zaboravih , definitivno su ubacili Melodyne u C5, ono stvarno radi jako dobro.

Izmenjao sam celu pesmu ( u pitanju je bio vokal solo pevacice, dakle samo glas) do te mere da nije imala nikakve dodirne tacke s originalom a da je pri tome zvucala potpuno prirodno kao da je tako otpevano, impresivno.

Dali mo?e? postaviti negde ovo ?to si naveo da čujemo kako to radi ?

Jan 12-05-2009 02:54 AM

Evo sta meni smeta najvise, za sad,
Sto nemam shortcut za gain, sto nema silence dugme nego moram uvek da idem na gain i da pravim ono tisinu...
Sto nemam ocitavanja na mikseru u koliko db je najveci trenutni pik koji udara, sto u edit window-u na trakama nemam neku mrezu koja mi pokazuje decibele, tako da predstavu nemam dokle ide vrh nekog peak-a...
To je to za sada, sto mi se ne svidja.

Prednosti: McDSP plaginovi, bomba su, znaci uz njih sto se tice eq-a i kompresije i saturacije mi nista ne treba...Routing, definitivno sjajno uradjen u odnosu na Nuendo 3...Ostale prednosti za sada ne uocavam

Elf 18-05-2009 01:00 PM

Jel mozhe neko da mi da odgovor na pitanje: "Da li mi se isplati da uzmem neki interface iz Mbox serije i koristim ga sa LE-om, uz dopunjavanje sa Nuendom 3 i Fireface 400,a sve na istoj mashini,tj PC-u?
Naizmenichno-za editing i neke VST-ove Nuendo,a za mix LE? :confused:

Hvala svima unapred za odgovore.

Bockie 18-05-2009 01:53 PM

Mislim da se veoma isplati! Znam da ce me mozda ljudi napljuvati,ali, svestan rizika, tvrdim da LE ima brutalnu farbu i da je bolja od Nuenda 3 (barem one crack verzije) i to se znacajno oseti u mix-u!

Za VST ti kazem da jedino sonnox ima iole upotrebljive vst, i uz povremene izuzetke,sve ostalo je uglavnom smece! Cak mi EQ-7 onaj obican iz LE-a 5X bolje radi od svih wavesa i sl... Odlican kompresor u LE-u,D-verb tu i tamo,ali nista manje nego neki najhvaljeniji VST-ovi...
Sve u svemu,odlican izbor bi bio i neki od UAD-a jer ove karte zaista dobro rade a mogu se veoma povoljno nabaviti i to bi u kombinaciji sa LE-om radilo na veoma zavidnom nivou,ako se uzme u obzir FF400 koji je vec dokazano - odlican! U Sustini,realno ti je dovoljan M-box micro koji je izuzetno povoljan,a uz njega standardno ide originalna verzija LE-a i kazem,razmisli o UAD-u...

Postoji i nova verzija Cubase-a koja isto tako ima poboljsanu farbu,ali i neke druge opcije ,koliko cujem program je sjajan,ali i logicno vise kosta...

Pozdrav!

Arthur 18-05-2009 02:04 PM

au jebemti

vasko 18-05-2009 05:01 PM

da ne otvaram temu samo za ovo....da pitam:

kako u cubaseu sa tastature sortkat da pusta od pocetka,od nule,znaci space da pusti odakle se vec nalazi,a meni treba od nule

Bockie 18-05-2009 05:12 PM

Ima jedan divan novi sajt za te stvari,ne znam da li znas...?

www.google.com

pa tamo recimo ukucas "cubase shortcut keys" pa dobijes:

http://www.keyxl.com/aaa4eb2/398/Ste...-shortcuts.htm

Pozdraw!
:~)

Elf 18-05-2009 07:35 PM

Quote:

Originally Posted by Arthur (Post 246275)
au jebemti

Baci i ti neko mishljenje,znachi mi shto vishe utisaka... :wink:

Znam prednosti PT HD-a,ali o LE-u nishta ne znam,niti sam ga probao...

Npr. da li dobijam isto sabiranje kao u HD-u?

vasko 18-05-2009 07:42 PM

:)

u hvala,pa to je dosta poznat sajt

mada medju ovih 100 sortkata ne znam koji tacno je onaj sto meni treba,valjda alt + leva strelica?

:)

All times are GMT +1. The time now is 01:00 PM.