Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Dizajn i konstrukcija studija (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=93)
-   -   Studio u kuci (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=25214)

korenjak 14-04-2009 09:45 PM

Re: Studio u kuci

da se nadamo tim slikama? :confused:

OFF 14-04-2009 10:23 PM

apsoutno:)

Problem je sto samo 2, 3 dana mesecno imam ADSL, ostalo vreme sam na dial-upu i to groznom:ups:

OFF 14-04-2009 10:45 PM

3 Attachment(s)
Evo nekoliko slika

Plafon - lamperija, ispod (tacnije iznad) je azmafon 2cm, a ponegde i 3cm:).

Pod - brodski pod, ceka da bude postavljen... ispod njega opet azmafon. U rezije na jednom delu gde je falio pod 2 cm stirodur+ 2cm azmafon.

U vocal boothu 4cm azmafona ispod

I jedan pogled iz vece u manju sobu za snimanje.

Pored svih mojih protivljenja nazivu 'gluva soba', ipak ce se tako zvati, jer je majstor koji je zidao cigle skoro potpuno gluv:(

korenjak 14-04-2009 10:57 PM

jesi grunuo pesak u zidove vokal kabine?

OFF 14-04-2009 11:05 PM

Jesam. Izmedju rezije i voc. bootha, skoro tona peska je stala. Vrata kojih nema na slici sam takodje ugradio (izmedju VB i sobice za odmor). Stavio sam superteska sigurnosna vrata, koja nisu najsrecnija akusticki, ali cu ih malo zakloniti necim (vrata su tamo gde su merdevine na slici)

korenjak 14-04-2009 11:22 PM

kad vec pomenusmo taj pesak kao medjusloj

dobro je kad se zida dupli zid u koji se sipa pesak da se na svakih 50 cm visine ostavi po koja cigla koja premoscuje od zida do zida, dakle okrene se ka suprotnom zidu da delom zadje i u jedan i u drugi

tako se obezbedjujes od bilo kakvog razdvajanja ili razmicanja zidovapod pritiskom tezine peska

ne zaboravite da je pesak jednako tezak kao kamen jer je u sastavu kamen

mada cenim da ce to ok da drzi....

ovo vise pisem ako neko ubuduce bude primenio isti tretman da se osigura

pozz

quake 14-04-2009 11:27 PM

Meni nije bas najjasnije cemu lamperije preko azmafona?Nameravas posle da radis unutrasnju akustiku ili...?

OFF 14-04-2009 11:31 PM

Ja sam to 'ankerisao', sa podebelom armaturom. Ne znam tacno kojim razmacima, ali znam da su zidovi vezani tako

OFF 14-04-2009 11:36 PM

Quote:

Originally Posted by quake (Post 242632)
Meni nije bas najjasnije cemu lamperije preko azmafona?Nameravas posle da radis unutrasnju akustiku ili...?

Lamperiju sam imao, nisam je kupovao naknadno. Imam dobra iskustva sa njom od ranije, a nisam hteo da ostavim samo vazduh izmedju lamperije i plafona, pa zato azmafon (zbog jos po neceg). Bilo je dosta polemike (pogledaj temu od pocetka) i ovo je neko resenje na kraju.

Ideje je sledeca - Prvo radim pod, plafon, zadnji zid i uglove. Onda merenja sa golim zidovima (bocni i prednji ce biti goli u toj fazi), pa onda proracun koliko treba apsorpsije.

Ako bude potrebe, na plafonu ce doci nesto na mestima prvih refleksija, ispod lamperije, naravno

quake 14-04-2009 11:47 PM

Ahaaa...trebace neki apsorber na plafon sigurno,barem zbog rt60,valjda nece biti mnogo nisko ali....ako apsorberima i difuzorima pokrijes lamperije,pitanje je cemu ono onda tu sluzi a oduzelo je barem 10cm dragocenog prostora...cek bas da procitam ceo thread pa cu skapirati,verujem da su ucestvovali NLP i Boggy....

All times are GMT +1. The time now is 06:35 AM.