Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=109)
-   -   Korg M3 (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=22091)

krle666 12-03-2010 03:00 AM

Re: Korg M3

Znaci toliko o ishvaljenom spideru ! E hvala vam puno jer sam ja danas planirao da ga pazarim ali vidim da je moj proel majka !- Jednom sam se cak (u zanosu:) ) popeo na klavijature koljenima na 'Child in time' i on je to izdrzao bez problema a na njemu su bili triton i yamaha p80 Hvala na odgovorima kolege !

tuomas 13-03-2010 11:22 AM

http://www.keyboardmag.com/article/m...ber-2009/99883
Sve najbolje,na jednoj bini.....

krle666 14-03-2010 05:59 AM

Tuomas : Tnx ! Super link :) Ali sve ove sprave na bini bih dao za pravi hammond :) http://www.youtube.com/watch?v=9YJIg...eature=related

clusterchord 14-03-2010 05:31 PM

Korg M3 - MIDI out iz arpeggia ?

momci, od vas koji imate M3, M50 i sl. iz te generacije.. zanima me dali arpeggiator/karma i sve to, kad se na part u combiju stavi EXT, puca van te midi note ?

naime na Tritonima koje sam imao to je tako radilo.. bila su dva polifona arpegiatora.. i kad bih namjestio na part koji koristi arpeggio, da svira eksterni zvuk, daklem preko midi-ja, a ne interni... midi note i kontroleri od arpeggia bi "?i?ale" van..

prednost toga je da se svi zgodni patterni koji nastanu kad covjek svira korg pod arpeggiom mogu usnimiti kao midi u DAW (s tim da korg dobiva ext midi clock), poslije lijepo editirati/modificirati, potjerat s time mozda neki drugi sint, hardverski, ili vsti.. itd..

to mi je nekad znalo ustedit vremena kod nekih reklama, kad mi je njihov preset beat npr. bio 80% dobar, ali soundovi krivi , ovako bih imao i ovce i novce.. i to brzo.. pa razmisljam o nekoj novijoj spravi u tom smjeru..

jeli M50 ima te ?tosove slicno kao M3 ?

napominjem da mi je koliicina ROM/RAMa za soundove na masini manje bitna, jer cu ionako s time tjerat nesto drugo, u vecini slucajeva.

tuomas 14-03-2010 05:45 PM

Ja ne znam nista o tome...:cry::ups:

Bitch 14-03-2010 06:00 PM

@clustershord

moze :) nisam to nesto ganjao, ali moze. Davno sam kod Joksimovica drzao Oasys workshop pa smo se zezali sa tim (KARMA modul arpeggios je slao MIDI u NativeInstruments B4) i zvucalo je vrh.
....s obzirom da je Karma identicna u Oasys-u i M3, to je to :)

pozZ

clusterchord 14-03-2010 11:05 PM

Quote:

Originally Posted by Bitch (Post 274041)
@clustershord

moze :) nisam to nesto ganjao, ali moze. Davno sam kod Joksimovica drzao Oasys workshop pa smo se zezali sa tim (KARMA modul arpeggios je slao MIDI u NativeInstruments B4) i zvucalo je vrh.
....s obzirom da je Karma identicna u Oasys-u i M3, to je to :)

pozZ

*ebeno 8-):D

?to bi se meni tu najvi?e isplatilo.. ?

e sad podpitanje (znam da si se igrao s virusom :wink:):

jel znas mozda koja je situacija kod Virusa TI/TI2 kod toga, midi out od apreggia?

i jeli virusov arp polifon kao recimo Korg-ovi (ili A6), ili je samo mono kao ono.. simple klasika ?

probao sam ga, al *ebe me senilnost.. zaboravih to da pitam..

Synclavier 16-03-2010 03:21 AM

Re: Korg M3 - MIDI out iz arpeggia ?

Quote:

Originally Posted by clusterchord (Post 274036)
momci, od vas koji imate M3, M50 i sl. iz te generacije.. zanima me dali arpeggiator/karma i sve to, kad se na part u combiju stavi EXT, puca van te midi note ?

naime na Tritonima koje sam imao to je tako radilo.. bila su dva polifona arpegiatora.. i kad bih namjestio na part koji koristi arpeggio, da svira eksterni zvuk, daklem preko midi-ja, a ne interni... midi note i kontroleri od arpeggia bi "?i?ale" van..

prednost toga je da se svi zgodni patterni koji nastanu kad covjek svira korg pod arpeggiom mogu usnimiti kao midi u DAW (s tim da korg dobiva ext midi clock), poslije lijepo editirati/modificirati, potjerat s time mozda neki drugi sint, hardverski, ili vsti.. itd..

to mi je nekad znalo ustedit vremena kod nekih reklama, kad mi je njihov preset beat npr. bio 80% dobar, ali soundovi krivi , ovako bih imao i ovce i novce.. i to brzo.. pa razmisljam o nekoj novijoj spravi u tom smjeru..

jeli M50 ima te ?tosove slicno kao M3 ?

napominjem da mi je koliicina ROM/RAMa za soundove na masini manje bitna, jer cu ionako s time tjerat nesto drugo, u vecini slucajeva.

Hmmm, i ja sam to probao sa Tritonom i sve "shljaka", ali par "bagova" nisam uspeo da se resim, a to je da mi ARP LATCH nikad nije funkcionisao preko MIDIja na eksternom zvuku, i obrnuto, u varijanti kada bih spolja pokusao da kontrolisem (bilo u program, bilo u combi modu) zvuk sa Tritona koji ima ukljucen ARP, na remote klavijaturi mi ne bi radila SUSTAIN kontrola (kao 'zamena" za LATCH). Naravno, sve dobro podeseno (MIDI filteri i kontroleri, clock, sync,...) i pokusane sve varijante. Doduse, bilo je davno, mozda probam ponovo ovih dana...., a mozda neko i zna resenje "problema", pa nek' javi...

tuomas 17-03-2010 02:53 PM

Quote:

Originally Posted by nikolicdn (Post 271871)
recimo da je na JV baziranim klavijaturama i modulima, a i bas na XP-u svirana recimo Chaka Khan, George Benson - Absolutely Live, Marcus Miller par koncerata, Stevie Wonder BBC i jos puno koncerata koje sam gledao, od toga ima dosta koncerata izmedju 2005 i 2010! ne bih se slozio da postoji klavijatura (synth), koji bi mogao da okarakterisem kao tezgaroski! recimo Korg PA80 i Roland G-800 mogu biti, jer su namenjene bas za tako nesto!

I dalje su neuporedivo bolji klaviri, brass-ovi itd. sa JV sinteze, nego sa bilo kog Korg-a Triton serije ukljucujuci i M3!

Druga stavka koja me je uvek nervirala kod tih Korg-ova je jeftinoca izrade, losi konverteri koji rezultuju da me jednostavno nema u matrici iako sam se borio praveci performance, patch ili pattern da to sve prozvuchi! Ali sva sreca ispod nekog Korg-a uvek sam imao Roland XP serije na kome za sekund napravim isto to sto prozvuci istog trenutka i imam me taman toliko i u monitorigu i etru pa se izvuchem!

Sva sreca otarasio sam se i poslednjeg Korg-a i nabacio Yamahu, opet ozbiljniji synth!

Rekao bih da svaki synth nadje svoje mesto u raznim varijantama, ali isto tako mislim da XP-80 sa 4 prosirenja je vrlo pouzdana, kvalitetno odradjena, klavijatura sirokog spektra patch-eva koja moze posluziti za razne svrhe!

P.S. Extreme je vrlo dobro napravljen alat za jednog muzicara i ne moze biti prostije rukovati njime, vrlo korisna sprava, ali opet kazem, njegova izrada i dosta jeftin zvuk u nekim slucajevima (patch-evima) su ono sto sto ga cine jednostavno Korg-om!

Nadam se da niko ovo ne shvata licno, jer pricam o spravama i mojim licnim iskustvima!

Vidim menjas motif es6 za extreme-a :rotfl:.....
slusaj bre mene i sta ti ja kazem,neces se pokajati :wink:

nikolicdn 17-03-2010 03:10 PM

Quote:

Originally Posted by tuomas (Post 274342)
Vidim menjas motif es6 za extreme-a :rotfl:.....
slusaj bre mene i sta ti ja kazem,neces se pokajati :wink:

Rekao sam i :

"P.S. Extreme je vrlo dobro napravljen alat za jednog muzicara i ne moze biti prostije rukovati njime, vrlo korisna sprava, ali opet kazem, njegova izrada i dosta jeftin zvuk u nekim slucajevima (patch-evima) su ono sto sto ga cine jednostavno Korg-om!"

Dakle, sada sam i ponosni vlasnik trece Yamahe (S90), pa stoga mislim ako naidjem na neku strava ocuvanu alatku (Extreme-a) ne bi bilo lose da posedujem (vec sam je posedovao) i jednog Korg-a (koristio bih ga 90% kao sampler) naravno uz adekvatnu doplatu! Doduse, malo i ispitujem, nisam jos siguran da ga zelim...

A stojim iza ovoga sto napisak u onom postu i dalje!:wink:

All times are GMT +1. The time now is 06:16 PM.