Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Computer Hardware (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=83)
-   -   OD PC-a DO MACA (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=19691)

slowstar 16-11-2008 10:35 PM

Re: OD PC-a DO MACA

Ima jedna stara narodna izreka:
"ne moz' i da stisnes i da pr...s"
Prevedeno, ne moz' sa malo love i da radi Sata, Pata, Ata, i ostale 'ta, a da prodjes jeftino. Opet ce me banuju...a svi bi preko 'leba fireWire, i jos da radi...
Verovatno to moze samo Diviner i ovi okolo nego

branoy 16-11-2008 11:48 PM

Sta brate slowstar za malo para ako je se odnosilo na mene? Pa uzeo sam sve zadnje delove kad sam ga uzimao
<TABLE class=servistext><TBODY><TR><TD>Procesor:</TD><TD>Intel Core 2 Quad 2.50 GHz Box 6MB 1333MHz LGA775 Q9300</TD></TR><TR><TD>Matična ploča:</TD><TD>Asus LGA P5Q (Intel P45, 4xDDRII, Bus 1066/1333/1600, RAID, GLAN, Firewire)</TD></TR><TR><TD>Memorija:</TD><TD>Kingston DDR2 1024MB PC800 (3GB)</TD></TR><TR><TD>Hard disk:</TD><TD>Seagate SATA II 500GB 7200rpm 32MB</TD></TR><TR><TD>Grafička karta:</TD><TD>Gigabyte Geforce 9600 GT NX96T512HP</TD></TR><TR><TD>CD/DVD:</TD><TD>DVD Writer Pioneer DVR-115 black</TD></TR><TR><TD>Floppy:</TD><TD>1 kom</TD></TR><TR><TD>Kući?te:</TD><TD>Chieftec Dragon small black DG01BDU (w/o PSU) (IC 444507)
</TD></TR><TR><TD>
Napajanje asus 500 wati

.... pa izasao me je 800 eura bez monitora

</TD></TR></TBODY></TABLE>
imam i firewire muzicku presonus firepod i sve sljaka extra na xp, i onda po tom tvom gde ce raditi ako nece na ovo sto sam uzeo? mislim mora da radi, samo ja verovatno idem pogresnim putem, nemam dvd sata i jos sa njega instaliram na obican ata disk taj osx86 a on mi je drugi tj. D disk, posto je C disk onaj gore naveden sata2 ali na njemu mi sistem za muziku i plugini i projekti pa ga ne smem brisati nego moram uzeti jos jedan i hd sata2 a naravno i dvd sata i onda iskljuciti sve ide kablove... jer instalirao sam jedno 20 puta ovog osx razlicite kombinacije ,2 dana sam potrosio i nece, sve se instalira super ali kad restartujem jabuka stoji, znaci moram ovo uraditi sto mi je rekao kejkz i eternal prize i ostali... naravno na maticnoj p5q mi je bios fabricki 0506 mislim, a video sam da bi trebalo izvrsiti update biosa.... Imal jos sta na sta bih trebao da obratim paznju? poz

milos 17-11-2008 07:29 AM

Primetio sam da su najbolje ploce(tj. koje prave najmanje problema) za Hackintoshe Gigabyteove...
Ja imam P31-DS3L i nisam imao nikakvih problema osim restarta ako izaberem vanilla kernel dok sve ostalo radi ko svajcarski sat:)
Jel vredi ovo kuciste sta?
Lepo bi se uklopilo...:D:rotfl:
http://www.virtual-hideout.net/revie...que631/013.jpg

kravadinka 17-11-2008 11:55 AM

Bronko, bas si tvrdoglav...:banghead:

Pa ti nemas nekoliko stvari koje su neophodne, plus ne pratis uputstva, zaboravi da ces ista uraditi tako i na taj nacin...

MORAS imati SATA hard i SATA DVD, pa bilo da su oni stvarno SATA, ili ces otici i kupiti za 3 uera konvertore PATA2SATA, slusas li ti uopste...
Pa tek onda se cimaj oko ploce, a pre toga mozes samo da sedis pored kucista i places...

branoy 17-11-2008 03:23 PM

Kravadinka ma shvatio sam :) , vec sam gore i spomenuo da je to sto trebam uraditi sto si naveo jer sam sve pogresno radio! Thnx na savetu! *ne bih ja kupovao te konvertere pata sata ,samo da skupim koju kintu pa cu otici kupiti 2 hd sata2 po 250gb i taj dvd sata ,jer ce mi trebati... poz

Dexxy 23-06-2009 10:31 AM

Sta se desava na ovom polju ima li kakvih zanimljivih novosti.

Pozz

Dexxy 24-06-2009 12:50 AM

Instalirao sam iATKOS v7...Ne mogu nikako da nadjem kext za ATi Radeon X700pro....Ovo ostalo radi sza sada sve kako treba.

Pozdrav

LACKY 24-06-2009 03:43 AM

Ima, moja PC-jevaca(bez obzira sto je ASUS, a hard nije uljucen u SATA 0) pod OSX-om i dalje jede Slowstarovu G5-icu za dorucak!

branoy 24-06-2009 04:43 AM

evo i ja sam napravio, instalacija od druge hehe, u prvoj zaboravio ukljuciti drivere za mis i tastaturu..
znaci instalirao sam iPC_OSx86_10_5_6_Universal_PPF5_Final na p5q,q9300,gt9600,1,3TB diskova, 3gb rama.. muzicka firewire presonus firepod 10
naravno pre toga sam updejtovao bios 1611 Juzzi ...
i kad sam ga instalirao sam je prepoznao muzicku kartu nista nisam trebao instalirati vise osim podesiti graficku .. instal 8800gt i rename u 9600gt i to je to sve radi., logic8.. ilife 09 evo vec sam to za sad ubacio.. OSX mi se mnogo svidja i sve u njemu skroz!! eto poz za sve i fala na nekim informacijama pre.. !

quake 24-06-2009 02:00 PM

Quote:

Originally Posted by LACKY (Post 249112)
Ima, moja PC-jevaca(bez obzira sto je ASUS, a hard nije uljucen u SATA 0) pod OSX-om i dalje jede Slowstarovu G5-icu za dorucak!

EEE...pa nemoj tako Lacky.....donesi ti to da uporedimo sa kako treba nasteljenom G5-icom......po gajbu piva i jagnjetinu:)

All times are GMT +1. The time now is 02:56 PM.