Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Dragan Ivanović (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=113)
-   -   "moderna muzika" i muzika za pare (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=15709)

balthazaar 23-11-2006 12:24 AM

Re: "moderna muzika" i muzika za pare

Quote:

Originally Posted by cucko
Pametnom coveku je i zujanje komarca muzika
a budali nije dovoljan ni ceo orkestar...

ma nemoj nam kaz'ti?...i ti si kao sad dosao ovdje i nama objasnio sve!?

uf...sto sam posto težak...;)

Dushan_S 23-11-2006 01:48 PM

Quote:

Originally Posted by bassystem
ma čovječe, ne zanima me knjiga...zanima me da li ti u to vjeruje???? I ako vjeruje?, objasni, da li misli? da nam vlade serviraju ?to da slu?amo??...recimo, zami?ljam velju ilića kako zove marka nastića, i kao, za ovu godinu molim te minimal....a dogodine ćemo malo opet hard, i tako....ili se na masonskoj lo?i dogovaraju za cijeli svijet...zato je meni čudno, svaka dva-tri dana ona baka ispod mene mi po?alje neku plej listu:confused:

:rotfl::rotfl::rotfl::rotfl::rotfl::rotfl::rotfl:: rotfl::rotfl::rotfl::rotfl:

Quote:

Stvaranje medijskih zvezdi koje masa obo?ava je jo? jedan vid masovnog programiranja pokrenut krajem pedesetih godina pro?log veka. Grupa Bitlsi su bili centralni eksperiment tog programa, oni su to i sami znali, zato su se razi?li jer su shvatili da ih nitko vi?e ne slu?a na koncertima, već ih samo kao hipnotisani gledaju i urlaju. To je značilo da je eksperiment uspio i dobili su naređenje da se raziđu. Pol Makartni je dobio titulu viteza kao nagradu za dobro obavljen posao. D?on Lenon je bio buntovnik i nije nameravao da ćuti; nisu mogli da ga kontroli?u i zato su ga ubili...
:rotfl::rotfl:
Ovo je mrak, čuo sam razne sumanute teorije zavere, i ovo je jedna od najsumanutijih... Pretpostavljam da činjenica da su napisali onolike fenomenalne pesme nema nikakve veze sa svom tom histerijom, i time da su među najprodavanijim izdanjima i dan danas? :)
Jbt, ako bi i?li do koske, pre bih poverovao u to da sve te knjige o teorijama zavere finansira CIA i Masonska lo?a da bi se napravila magla i diskreditovalo sve u vezi sa time, te se cela stvar pretvorila u beletristiku za budaletine. Tako da one prave mahinacije ostanu neprimećene! Eto imam i ja talenta, znači, knjige o teorijama zavere su same po sebi zavera da bi se diskreditovale retke teorije zavere koje su mo?da i tačne! :D:D:D

Dushan_S 23-11-2006 01:50 PM

Quote:

Originally Posted by balthazaar
ma nemoj nam kaz'ti?...i ti si kao sad dosao ovdje i nama objasnio sve!?

uf...sto sam posto te?ak...;)

Nisi, kad postane? stvarno te?ak onda će? leti ići gde ima ?bunja ili neko jezerce sa vodom i tako to pa slu?a? ceo orkestar krvopija a ni kartu ne mora? da plati?!!! :D :rotfl: (jes malo svrbi posle, ali ?rtvuje se za muziku! ;) :p

bassystem 23-11-2006 02:53 PM

ajde da se vratimo na temu...

šta je danas moderno? što danas DJ-evi najviše puštaju? Ako je to minimal-elektro (ili već) tipa tejada, trentemoller, natan fake, j holden onda mi se sviđa, mogao bih to da slušam

ps: hm, samo da napomenem da sam za pitanja koja se ne tiču ove teme otvorio novu u pričaonici...fala Bogu, biće i psiho 3

lesha 23-11-2006 03:49 PM

Quote:

Originally Posted by bassystem
šta je danas moderno? što danas DJ-evi najviše puštaju? Ako je to minimal-elektro (ili već) tipa tejada, trentemoller, natan fake, j holden onda mi se sviđa, mogao bih to da slušam

hmm, i ja slusam gore pomenute izvodjace ali ne zato sto je to sada moderno.

techno, kao i drugi pravci elektronske muzike neprestano evoluira.
danasnji electro-minimal (barem njegovi kvalitetniji izvodjaci pored vec pomenutih - alex smoke, alex under, villalobos, matthew dear, booka shade, vonstroke, eulberg, ananda, ozgur can, hemmann & kaden, mathew jonson itd..) je po meni klasicna muzika danasnjice.
dosta takve muzike je vise home-listening varijanta, pre nego sto je dancefloor orijentisana.

ne znam sta si mislio pod pojmom "moderna muzika" i zasto si je stavio pod navodnike, a u isto vreme je uporedio sa muzikom za pare.

ako si mislio na motiv pri pravljenju muzike, verujem da je vecina uspesnih ljudi u tom poslu prvenstveno tu zbog ljubavi prema muzici, sto se moze osetiti iz njihovih dela, kao sto se moze odmah osetiti ko je tu samo zbog novca.

poslusajte bilo sta od mathew jonsona, lucien n luciano, stephan bodzin - cucuma itd..

po meni je to glavna podela danasnje muzike, muzika za pare i muzika za dusu, pa bio to i hard techno koji se pravi iz ljubavi prema njemu.

bassystem 23-11-2006 05:03 PM

pa poku?ao sam u par navrata da objasnim na ?ta sam mislio...

pod pojmom "moderna muzika" (zato je pod navodnicima) je ona koja se trenutno slu?a da bi se bilo "in" ako me shvata? (ljudi koji u prvom redu to slu?aju da bi se poistovjetili sa nekom grupom, ideologijom ili da bi izrazili svoj stav) a lično nemaju neki stav o toj muzici...nekad je to bio rock, nekad punk, nekad goa, nekad drum and bass.....i naravno, ne mora da znači da je moderno i lo?e...samo sam htio da se zapitate da li ste ikad kroz to pro?li, odnosno, da li vam se deslio da ne?to slu?ate samo zato jer vam slu?aju drugovi, ili zato jer ste "kul", ili "urbani" ili "se to sad slu?a"...previ?e sam o ovome napisao, pa da se ne ponavljam, vrati se par stranica unazad

a pod pojmom "muzika za pare" mislio sam recimo na one autore koji prave muziku isključivo zbog materijalne dobiti (da li ih prepoznajete) kao i one autore koji su recimo napravili neku dobru muziku, ali onda nastavili da prave isto po inerciji samo da bi nastavili karijeru i zaradili jo? koji dinar (euro, dolar)...da li to primjećujete?? Ja sam sarađivao i sa takvima pa mi je takva pojava ba? jasna i tu?na...zbog toga mi je recimo Sting fenomenalan koji i poslije toliko godina plodnog rada nastavlja da pravi dobre kompozicije, koncerte, knjige...a sa druge strane Rolling Stonesi 40 god vrte isti film (po mom mi?ljenju)...da li vi mislite drugačije i za?to? Da li mislite da Rolling Stonesi u stvari prave dobre kompozicije (naveo sam ih kao primjer) i da ne treba da se mijenjaju? Ima nekoliko stvari od njih koje ba? volim i mislim da su odlične, ali isto tako mislim da nisu napravili dobru stvar odavno...Isto tako o GOA muzici sam poku?avao da govorim sa muzičkog aspekta, ali ste vi koji je volite to nekako lično do?ivjeli...ne znam za?to, stvarno...Kao da meni neko ka?e "ja ne volim Art of Noise" a ja počnem da ga napadam kako je nezreo, neobavije?ten, neprosvijetljen....

i ta dva pojma su dvije različite teme, nikad ih nisam dovodio u isti kontekst niti upoređivao...

sla?em se sa tobom da ovaj dana?nji el-minimal mo?e u velikoj mjeri da bude home-listening varijanta i drago mi je da el muzika ide u tom smjeru jer ima dosta autora koji prave ba? dobru muziku (po mom mi?ljenju, ako uzmemo u obzir već toliko puta pominjane aspekte gruva, produkcije, harmonije, bla, bla, bla.....)

nESbo 23-11-2006 09:20 PM

Quote:

pod pojmom "moderna muzika" (zato je pod navodnicima) je ona koja se trenutno sluša da bi se bilo "in" ako me shvataš (ljudi koji u prvom redu to slušaju da bi se poistovjetili sa nekom grupom, ideologijom ili da bi izrazili svoj stav) a lično nemaju neki stav o toj muzici...nekad je to bio rock, nekad punk, nekad goa, nekad drum and bass.....i naravno, ne mora da znači da je moderno i loše...samo sam htio da se zapitate da li ste ikad kroz to prošli, odnosno, da li vam se deslio da nešto slušate samo zato jer vam slušaju drugovi, ili zato jer ste "kul", ili "urbani" ili "se to sad sluša"...previše sam o ovome napisao, pa da se ne ponavljam, vrati se par stranica unazad
I ja sam ovo trebao da ukapiram iz naslova? :P Izvinte, znate, ja sam malo glup... : )))

yoloko 23-11-2006 09:32 PM

Quote:

Originally Posted by lesha
dosta takve muzike je vise home-listening varijanta, pre nego sto je dancefloor orijentisana.

bogami sve vise je dance-floor, gotovo da nem zurke u Bgdu da se ne ispustaju bar pola navedenih

alavuk 23-11-2006 10:17 PM

jel gdi je onaj artefakt ? :]

Arthur 23-11-2006 11:14 PM

auu shiva, sad sam već u velikom problemu.. ?ta se na kraju desilo sa ivanom antićem? Postao sve?tenik, izvr?io samoubistvo, ili je osvojio milion dolara?

All times are GMT +1. The time now is 04:27 PM.