![]() |
Re: Samogradnja studijske ezoterije
hvala na čestitkama analog
fotografija če biti, samo da re?im kozmetiku ;-) vrlo rado ću ,svima koji su zainteresovani, da pomognem ličnim iskustvima kako bi se usudili da krenu u ovako ne?to ili kako bi re?ili probleme sa kojima su se sreli smatram da je najte?i korak upravo početak ja sam, iako mi je elektronika samo hobi (zavr?io sam muzičku pa mo?ete svi da zamislite koliko mi je sve ovo poznato) hrabro i bez previ?e razmi?ljanja u?ao u ovu izgradnju čak su i pločice ručne izrade a sav alat koji sam koristio je prilično primitivan jedino ?to ne odobravam a redovna je pojava u ovoj temi (ali ne osuđujem) je ?to se ljudi odlučuju da prave ove stvarčice (konkretno mislim na Gyraf ?eme) za novac. Ako bilo ko shvata ?ta znači pomoći nekom shvatiće da je to klasična zloupotreba nečije dobrote. Čovek koji ne?to prodaje za vi?e od 1000 eura ostavi ?emu na netu. Mene je sramota da mu pljunem u lice! Uz sve to na svako pitanje odgovara maximum posle 12 sati. SVI pogledajte sajt www.gyraf.dk i stavku DIY SREĆNO!!! |
Quote:
BTW, negacije se pi?u razdvojeno |
Quote:
Btw izvini za pravopis, kucam sa telefona pa je malo zeznuto, nadam se da nije niko uvredjen mojim lapsusom. Pozdrav. |
@ Decibel
Ne znam sto si mislio pod time da neki kloniraju pa prodaju sprave i da li ja spadam medju njih. Ako da, onda kao prvo, pokrenuo sam ovaj thread prije tri i pol godine sa ciljem da se sto lakse dodje do informacija o samogradnji sa puno linkova, da se potakne elektronicare na samogradnju, dao sam dosta slusnih usporednih testova da se stekne uvid koliko te diy sprave dobro rade. Izmedju ostalog dao sam linkove za Gyraf kojeg sam davno spomenuo kao vodilju, pa Prodigy forum itd iako sam samo 1176, GSSL i pultec eq u potpunosti klonirao, ove druge sprave su moji dizajni tiskanih plocica! A sto se tice pomoci...imam pregrst postova na PM na koje sam odgovorio clanovima (i potencijalnim samograditeljima) ovog foruma i uvijek bio susretljiv. Ne vidim opet nista lose ako netko zeli kupiti klon po 3-4 puta nizoj cijeni od originala. Pa kad pogledas malo po netu vidjet ces da Purple audio klonira 1176-ice, Vintech i JLM kloniraju Neve-a, Manley Pulteca i sigurno im zbog toga ovi ne naplacuju penale... Pa tko je onda tu lud?! A ovo uvezi prodaje doslo je spontano na nagovor kolega sa foruma koji su trazili da im napravim neke klonove iako u pocetku nisam imao razvijenu nikakvu strategiju, sto se vidi i u dizajnu sprava od pocetka ovog threada pa do danas. Na netu sve sto postoji je javno i nesuvislo je govoriti da neko nekog krade i na tome zaradjuje. To bi bilo isto kao da se zabrani prodaja i izrada ukrasnih betonskih stupica za ogradu jer je neki jadnicak davno izmislio kalup za njih i stavio na net. Mislim... :rolleyes: Pozdrav. |
FrankoPanko upravo sam na to mislio. Neznam sta je lose u tome sto sam pitao da li bi neko prodao ili napravio po porudzbini neku od tih sprava.
Pozdrav. |
Quote:
Nesumnjivo si među začetnicima na ovim prostorima i to je super, divim ti se na znanju, urađenim projektima a i svesrdnoj pomoći ljudima na forumu, ali ja i dalje nemam OBRAZA da napravim nekom G9 za novac. Samo je to u pitanju a ne neke gluposti u vidu plaćanja penala ili slično. Nije sve na netu javno i besplatno i ti to dobro zna?. Ako malo dublje sagleda? situaciju ignorisanje i neplaćanje intelektualne svojine o kojoj pričamo najvi?e pogađa nas muzičare. Ja bih radije da mi plaćaju tantijeme a ja da kupujem sprave u pradavnici. Dok se to ne bude regulisalo bićemo kraj sveta. Da sam lud, mo?da. Te?ka reč! Pozdrav!!! |
Svaka cast, imat ces pune ruke posla!
|
Quote:
|
Dobro, sad konkretno pitanje ..... a koliko kosta g9 da se napravi (samo materijal, bez ruku)?
Verujem da bih ja imao racun nekome da platim da to sklopi, jer cu dok on bude sklapao, ja cu zaradjivati novac u studiju..... Kao sto sam platio majstora da mi ozida zid od cigle..... |
Off, imas materijal (nista specijalno, jeftini kineski elektroliti, selektori koji znaju zatajit, kineske lampe...) za 300 eura (par) i odlican za cca 600 eura, sa 4 Lundhal ili Jensen trafoa, odlicnim lampama, Ohmite potovima, Grayhill selektorima... Nakupi se... Pa onda kutija, sitotisak frontpanela... I da sve to fino radi :)
|
All times are GMT +1. The time now is 02:12 PM. |