Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Dizajn i konstrukcija studija (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=93)
-   -   Slike vaših studio-setup-ova (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=12770)

HeatMan 24-03-2008 04:10 PM

Re: Slike va?ih studio-setup-ova

opa.. proshlo je manje od nedelju dana.. :) svaka chas' master.. samo napred!

Tribal_kg 24-03-2008 07:21 PM

Naaaaajs... Sto bi rek'o Borat.. :D

clusterchord 24-03-2008 09:00 PM

zadnji update mog kutka: novi lcd, orville, cr8000, dm300 analog delay.. i palma :D

http://www.babic.com/TEMP/STUDIO-MAR2008-600.jpg

(klik za verziju od 1920x652)

alavuk 24-03-2008 09:06 PM

kakva ti je ono kutija za sterilizaciju iznad propeta pored cr8000 ja mislim ...

master29 24-03-2008 11:27 PM

Quote:

Originally Posted by perun (Post 196723)
Gde si uzeo ovaj visoki rack sa leve strane? Jel fabricki, iz komada (i kosi i ravan deo)!?

UZeo sam ga od Ise Basiste on radi sa komplet studijskom opremom,ima dosta dobrih stvari od njega da se pazari.Svaki dil mu odgovara.Rack je iz jednog dela.

master29 24-03-2008 11:29 PM

Quote:

Originally Posted by HeatMan (Post 196729)
opa.. proshlo je manje od nedelju dana.. :) svaka chas' master.. samo napred!

Hvala druze i tebi zelim dosta dobrih sprava

perun 25-03-2008 12:42 AM

Quote:

Originally Posted by master29 (Post 196785)
UZeo sam ga od Ise Basiste on radi sa komplet studijskom opremom,ima dosta dobrih stvari od njega da se pazari.Svaki dil mu odgovara.Rack je iz jednog dela.

Koja je cifra za rack!? Koliko ima U (HE) ukupno!?

master29 25-03-2008 01:07 AM

Quote:

Originally Posted by perun (Post 196793)
Koja je cifra za rack!? Koliko ima U (HE) ukupno!?

ja sam ga pre godinu dana platio 100e, ima 20 U(HE),bar tako mislim posto od kuce pisem,ne znam napamet.

VojkanKG 25-03-2008 02:11 AM

Originally Posted by master29 http://www.rumski.com/forum/images/r...s/viewpost.gif
Malo sam se ponovio:grin:

Ovaj mixer ima i Boba u "orange" studiju iz Kragujevca.

master29 25-03-2008 02:22 AM

Quote:

Originally Posted by VojkanKG (Post 196803)
Originally Posted by master29 http://www.rumski.com/forum/images/r...s/viewpost.gif

Nema vise veruj mi:D

RNT 25-03-2008 09:22 AM

Quote:

Originally Posted by master29 (Post 196718)

Ajde uzmi si malo truda i sredi tu sumu od kablova.:wink:

Limeni - Longplay studio 25-03-2008 10:11 AM

3 Attachment(s)
počelo uređenje relax room-a. za sad izgleda ovako, čekam ?ank, drugi stol i ormarić za TV.... A evo i slike prvog projekta....

Tribal_kg 25-03-2008 12:11 PM

Quote:

Originally Posted by VojkanKG (Post 196803)

Mali offtopic: Jel znas sta je sa njim, tj. jel jos radi taj studio? Ja sam tamo snimao pre 4-5 godina pa me cisto zanima dal' jos radi...

Poz

master29 25-03-2008 12:20 PM

Quote:

Originally Posted by Tribal_kg (Post 196832)
Mali offtopic: Jel znas sta je sa njim, tj. jel jos radi taj studio? Ja sam tamo snimao pre 4-5 godina pa me cisto zanima dal' jos radi...

Poz

Mislim da Boba prelazi na post produkciju,koliko sam ga razumeo,mikser sam od njega uzeo ima jos dosta stvari na prodaju pa ako nekoga interesuje zovite Bobu.Na Rumskom je Brrr

master29 25-03-2008 12:21 PM

Quote:

Originally Posted by RNT (Post 196818)
Ajde uzmi si malo truda i sredi tu sumu od kablova.:wink:

Mrrrrrrrrrrrrzim kablove,ma nevidi se to bas tako puno:D

Brrrr 25-03-2008 05:06 PM

samo vas posmatram... :)
pozdrav svima

clusterchord 26-03-2008 01:01 AM

Quote:

Originally Posted by alavuk (Post 196770)
kakva ti je ono kutija za sterilizaciju iznad propeta pored cr8000 ja mislim ...

iznad propheta su CR8000 beatbox (sad sam ga vec prodao solarisu btw :rolleyes: ), mutronics mutator i iznad njega gotovo prazni Blacet modular rack, samo sa time machine bbd delayom.

@limeni: fino ti izgleda taj relax room. ..

Limeni - Longplay studio 26-03-2008 06:25 AM

Quote:

Originally Posted by clusterchord (Post 196925)
iznad propheta su CR8000 beatbox (sad sam ga vec prodao solarisu btw :rolleyes: ), mutronics mutator i iznad njega gotovo prazni Blacet modular rack, samo sa time machine bbd delayom.

@limeni: fino ti izgleda taj relax room. ..

Hvala !!!!

Bitch 26-03-2008 05:37 PM

Re: Slike vaših studio-setup-ova

Quote:

Originally Posted by Max (Post 171627)
Prvi je bio sa tim ljubicastim kapicama , posle su napravili Vt sp na kome su dodali malo gaina ( a mozda nesto i ocistili , nisam siguran ) i stavili srebrne kapice ....

Pozdrav

hehe pa sad mi je jasno :D

avalon
VT - Vacuum Tube
SP - Silver Pot

:D :D

clusterchord 26-03-2008 08:05 PM

nene ovo SP sa lijepim silver poticima je verzija Samo za Ped*re. :D

a VT je Veoma Taslači.

:rotfl:

Bitch 26-03-2008 10:38 PM

Re: Slike vaših studio-setup-ova

Quote:

Originally Posted by clusterchord (Post 197012)
nene ovo SP sa lijepim silver poticima je verzija Samo za Ped*re. :D

a VT je Veoma Taslači.

:rotfl:

:D :D :D

alavuk 27-03-2008 09:44 AM

lol !

InsaneEyes 31-03-2008 07:35 PM

there is no hope in chaos :da:

http://i230.photobucket.com/albums/e...3-08_1950R.jpg

@Limeni - jel' onaj plafon u chillout room-u siporex ili sta?? selim se u novi prostor i hocu da uradim tako plafon za rasvetu i dzidza bidze

uki15 01-04-2008 09:15 PM

2 Attachment(s)
prva slika je moja malenkost u studiju gdje radim a druga je moj mali kucni studio.

perun 02-04-2008 01:55 AM

Quote:

Originally Posted by uki15 (Post 197920)
prva slika je moja malenkost u studiju gdje radim a druga je moj mali kucni studio.

Koji je to mikser na gornjoj slici?

uki15 02-04-2008 10:18 AM

Quote:

Originally Posted by perun (Post 197953)
Koji je to mikser na gornjoj slici?

neve serija 53,3415 moduli bez eq sekcije.

perun 02-04-2008 12:03 PM

Quote:

Originally Posted by uki15 (Post 197979)
neve serija 53,3415 moduli bez eq sekcije.

Steta sto nema EQ, jel' ih neko povadio ili je fabricki konfigurisan tako!?

Pretpostavio sam da je Neve, prvenstveno zbog sirokih fadera.

Super. Samo napred!

uki15 02-04-2008 01:16 PM

Quote:

Originally Posted by perun (Post 198000)
Steta sto nema EQ, jel' ih neko povadio ili je fabricki konfigurisan tako!?

Pretpostavio sam da je Neve, prvenstveno zbog sirokih fadera.

Super. Samo napred!

prijasnji vlasnik da ga lakse proda je povadio eq te prodavao komad po komad.imamo dosta outboard eq-a pa tako kombiniramo po potrebi.

roginator 02-04-2008 09:25 PM

Quote:

Originally Posted by uki15 (Post 197920)

zar nije taj studio u Rijeci u Garazi...mislim da sam bio tamo....

koja li je dubina sobe ako se sjecam oko 2,5m ..zar veliki monitoring nije TOOOOOO big za tu sobu :shock: :shock: :shock: :shock:

ili sam u krivu

ako sam u pravu ...KAKO VAS SLUZI NUVERB?? cuo sam da je odlican i nije vise jako skup!

filip 02-04-2008 11:19 PM

Quote:

Originally Posted by roginator (Post 198067)
..zar veliki monitoring nije TOOOOOO big za tu sobu :shock: :shock: :shock: :shock:

cekaj da vidis fotke studija gde ja radim! :grin:

uki15 03-04-2008 12:03 AM

Quote:

zar nije taj studio u Rijeci u Garazi...mislim da sam bio tamo....

da,je.
Quote:

koja li je dubina sobe ako se sjecam oko 2,5m ..zar veliki monitoring nije TOOOOOO big za tu sobu :shock: :shock: :shock: :shock:

ili sam u krivu

uff,ne pitaj.monitori su quested q210b i sa pojacalima vrijede cirka 20 000 eura,skoro kao pola vrijednosti prostora i nema dana da se ne pitamo kako bi zazvucali u dobrom akusticki sredenom prostoru ali usprkos manama prostora,covjek se navikne sa vremenom,bolji monitoring sistem nisam cuo,nevjerovatan je uzitak raditi na njima a nemilosrdni su do bola.mozda jednoga dana se preselimo u veci prostor pa pokazu svoj puni potencijal ali i sada kada se sve zbroji i oduzme mislim da smo u velikom plusu sta se upotrebljivosti i kvalitete monitoringa tice. .

Quote:

ako sam u pravu ...KAKO VAS SLUZI NUVERB?? cuo sam da je odlican i nije vise jako skup!

da,moze ga se sa macom naci za oko 600 eura,ma cak i manje a kazu da su algoritmi isti kao na lexiconu 300 kojeg se ispod 2000 eura tesko nade ali da 300 ima vise opcija.koristimo pretezno jedan preset,rich plate kao duzi reverb vecinom za vokale,ima gusti tail,onako dosta je transparentan,odlicno se uklapa u miks i opcenito smo vrlo zadovoljni sa njim, jedino je problem taj prastari mac i stalni strah da ne crkne jer nije bas da se lako kod nas dode do rezervnih dijelova pogotovo za comp koji je u rangu 486.

alavuk 03-04-2008 06:08 AM

Quote:

Originally Posted by uki15 (Post 198082)
jedino je problem taj prastari mac i stalni strah da ne crkne jer nije bas da se lako kod nas dode do rezervnih dijelova pogotovo za comp koji je u rangu 486.

hahahahaha e da te slowstar cuje tj procita ... :rotfl::rotfl::rotfl:

dobio bi cuske samo tako ... inace cika slowstar je cenjeni borac protiv pc-a i parola je in mac we trust ali dobro , sad ga i ja malo pretera , izvinite cika slobo ali bilo je jace od mene iako cenim i postujem jabuku .

Limeni - Longplay studio 03-04-2008 06:51 AM

Quote:

Originally Posted by InsaneEyes (Post 197754)
there is no hope in chaos :da:

http://i230.photobucket.com/albums/e...3-08_1950R.jpg

@Limeni - jel' onaj plafon u chillout room-u siporex ili sta?? selim se u novi prostor i hocu da uradim tako plafon za rasvetu i dzidza bidze

Pozdrav! Oprostite ?to ste čekali odgovor. Nije mi ne?to sa login-om bilo u redu pa se nisam mogao logirat na rumski. Ono je sve knauf.

uki15 03-04-2008 08:55 AM

Quote:

Originally Posted by alavuk (Post 198102)
hahahahaha e da te slowstar cuje tj procita ... :rotfl::rotfl::rotfl:

dobio bi cuske samo tako ... inace cika slowstar je cenjeni borac protiv pc-a i parola je in mac we trust ali dobro , sad ga i ja malo pretera , izvinite cika slobo ali bilo je jace od mene iako cenim i postujem jabuku .

ma znam ja sta je mac i sve ja to postujem ali ovo je vintage mac :rotfl:i imali smo jednom problema sa njim i jedva nasli tipa koji nam ga je uzeo na popravak i to ne u rijeci vec u zagrebu i platili popravak oko 200 eura i bili sretni sta smo i toliko dali jer nije bilo druge solucije a za te pare smo mogli uzet 20 486-ica,kuzis u cemu je fora?

FrankoPanko 03-04-2008 09:14 AM

@ Uki15
Pozdrav susjed!
Jesu li ti main monitori kupljeni od Trpkova? Ako jesu, slusao sam ih kod njega, opako rade samo ih je on sa skretnicom i pojacalima prodavao za 5000 eura. :confused:

uki15 03-04-2008 12:21 PM

Quote:

Originally Posted by FrankoPanko (Post 198116)
@ Uki15
Pozdrav susjed!
Jesu li ti main monitori kupljeni od Trpkova? Ako jesu, slusao sam ih kod njega, opako rade samo ih je on sa skretnicom i pojacalima prodavao za 5000 eura. :confused:

mislis na moj kucni studio ili u kojem radim ?doma imam male yamahe hs 50m,atc a7(njih sam uzeo od trpkova) a veliki su revox br 530 koje sam uzeo od srice.ako mislis na questede q210b,znam samo sta mi je mario(vlasnik,pretpostavljam da ga znas) rekao koliko ih je platio a i gledao sam po netu i 5000 eura mi se cini mega jeftino za taj monitoring sistem

FrankoPanko 03-04-2008 01:25 PM

Mislio sam za Quested monitore. Ako ih je uzeo od njega onda znam za koliko ih je prodavao. Inace, Marija ne poznajem mada bi volio navratit do vaseg studia. Pricala mi je Martina M. (studijski back vokal i moja bivsa pjevacica) da je nesto snimala kod vas i tada sam prvi put cuo za taj studio u garazi blizu Towera.

uki15 03-04-2008 08:50 PM

Quote:

Originally Posted by FrankoPanko (Post 198148)
Mislio sam za Quested monitore. Ako ih je uzeo od njega onda znam za koliko ih je prodavao. Inace, Marija ne poznajem mada bi volio navratit do vaseg studia. Pricala mi je Martina M. (studijski back vokal i moja bivsa pjevacica) da je nesto snimala kod vas i tada sam prvi put cuo za taj studio u garazi blizu Towera.

uf morat cu ga malo pitati za tu cijenu,mozda smo se ja i on krivo sporazumjeli ,ne kuzim ,to je predobra cijena jer dosta sam kopao po netu i trazio sve moguce nacine da dodem do tih monitora i uzmem ih za sebe ali ispala je nemoguca misija tj. cijena cijelog sistema je oko 24 000 dolara plus prijevoz,carina i o tome mogu samo sanjati premda q210 b se vise ne proizvodi vec govorim o q210 c.ako te zanima mogu ti poslati linkove sta sam iskopao po netu gdje ih se moze kupiti i sl. mozemo se dogovoriti pa da doletis kada budemo imali malo slobodnog vremena,nema nikakvog problema,dapace,mogli bi ujedno i malo isprobati diy sprave ako se slazes?

FrankoPanko 04-04-2008 06:04 AM

Nema problema, samo javi kad budete slobodni! :)

InsaneEyes 04-04-2008 11:19 AM

Quote:

Originally Posted by Limeni - Longplay studio (Post 198104)
Ono je sve knauf.

Thanks! :)

All times are GMT +1. The time now is 04:48 AM.