![]() |
Re: Revolver Studio, iz temelja
Lepo napreduje!
Samo da te upozorim oko studijskih ?ajba (ako če biti ozbiljna dakako!), pazi koje materijale bira? i kako če? to odraditi, jer malena gre?ka ili da ne pazi? bit če da je prozor bezveze. Slično vrata, bolje 2 "srednje dobra", nego jedno "čudesno", provjereno, čudesnog nema odnosno onda su to vrata od 300kg itd. ako mo?e soundlock/međuprostor nekoliko olak?ava situaciju (e zato i 2 bolja vrata). Ajde usput, za?to Revolver a ne Kala?njikov ili krače Kala?:) |
Quote:
Quote:
Quote:
|
Svaka cast !
|
Quote:
Iako su čak to vrata, toliko gore, stvari če se zakomplicirari. Soundlock je prečac jeste da ali treba da je urađen kako treba. Troslojna stakla... pogooglaj.. treba onda imati dobro pogodno re?enje za triple leaf konstrukciju "?ajbe"/ stakla inače če ti harmonici praviti mnogo!!! vi?e ?tete nego kod duple ?ajbe!!! |
Hvala Nenade na pomoci,samo te i dalje ne razumem sta je "sajba".Jel mozes da upotrebis neku drugu rec ili nekako da mi objasnis na cega tacno mislis?
|
aha nisam vec prvi put dobro procitao, pardon, studijski prozor, sajba znaci i pojedino staklo.
|
Posto sam nocas bio na tezgi,istovario sam deo razglasa u buducu reziju i pustio danas test signal 20hz-20khz,inace bi me mrzelo da to vukljam:).Signal je bio poprilicno glasan i zvucnik usmeren tacno u vrata,prvo prema drum room-u a onda prema vocal both-u.Nikakve rezonancije,nuz zvukove i sl. nisam mogao da zapazim.Sigurno je da postoji tacna frekvencija na kojoj bi staklo vrata trebalo da rezonira,ali je ne mogu pronaci.Ili su rezonancije totalno slabe i necujne,ili su ispod 30hz.Verujem da tu guma koja je s mukom nabijena pored sirokog troslojnog stakla ili hermeticki airgap izmedju vrata rade svoje.Uglavnom,sve ok za sada.
|
Eto fino!
I ako su manje povr?ine onda ti harmonici nisu tako nagla?eni... ima vi?e parametara... Va?no da radi. Probaj za foru, da izmeri? sa recimo sweep test tonom u kontrolnoj i onda ostavi sve na jednakoj jačini, izađi van sa mjernom opremom i izmeri, te usporedi. Trebat če ti dve zvučne i dva računala, jedan koji predvaja signal preko zvučnika i jedan koji je dio mernog sustava, inače ne mo?e? zatvoriti do kraja vrata a to je onda zna? sam... Tako če? da vidi? razliku u dB odnosno da vidi? koliko si dostigao soundproofinga. |
Hocu,ali pre toga moram jos ojacati plafon koji je za sada samo 5cm drveta tj dve daske od po 2,5cm.Cim to odradim,za koji dan,idem ponovo sa testovima.
|
To bi bilo super.
|
All times are GMT +1. The time now is 02:47 AM. |