Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Razno (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=86)
-   -   RTS hoce pretplatu i za automobile (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=37614)

awacs 13-09-2012 07:00 PM

Re: RTS hoce pretplatu i za automobile

Quote:

Originally Posted by boggy (Post 333756)
Pre bih rekao da su problematicni (ako vec ne psihopate) oni koji su ga pustili na televiziju... svakavih je oduvek bilo i bice, drugi je problem kada odlucuju ljudi kojima mesto nije tu gde trenutno jesu, ali realno jesu to sto jesu, nema sale, formalno ne lazu, primaju i platu pride za svoje "usluge"... ali su totalni dunsteri... pa se ja pitam ko onda vise laze? I da li je doticni strucnjak, uzrok ili posledica neistina.

... a opet, kao ?to je Vrač napomenuo, mo?da je najveći problem u ljudima koji previ?e veruju medijima.

Lično sam gomilu puta bio namagarčen, ?to od strane medija, ?to u realnom ?ivotu (a to mi se i dan-danas de?ava). Prvih par puta sam mislio da me je neko zajebao, onda sam shvatio da niko ne mo?e da te zajebe ako mu to sam ne dozvoli?. I odavno se, osim nakratko, ne ljutim na one koji me izvaćare. Uglavnom se ljutim na svoju mentalnu lenjost koju neki nazivaju naivno?ću, a neki joj tepaju nazivajući je "poverenjem u ljude".

Summa summarum, ovaj tip nije ni manje ni vi?e kriv nego onaj ko mu je dozvolio da kenja preko javnih frekvencija, ili pak oni koji su verovali da te frekvencije kontroli?u nekakvi "ljudi od poverenja" (neva?no je da li se ti "ljudi od poverenja" zovu Veran Matić ili Aleksandar Tijanić).

Pozdrav,

Vasa

boggy 13-09-2012 07:19 PM

Quote:

Originally Posted by awacs (Post 333759)
... a opet, kao što je Vrač napomenuo, možda je najveći problem u ljudima koji previše veruju medijima.
.......

Mislim da je jasan razlog zasto su mediji takvi kakvi jesu. Pa pravljeni su da budu takvi, pobogu!
Nekakve vodece evropske partije se vec (danas) javno zalazu za metod "uticanja na svest ljudi" (redefinisanja nacionalnih interesa) zarad postizanja (sopstvenih!) politicko ekonomskih ciljeva (u prevodu: pljacka enormnih razmera, nekada se to zvalo "osvajanje", danas se sisaju ovce). Sasvim je za ocekivati da to sto danas preterano javno pricaju, rade vec dvadeset godina unazad (pragmaticno i temeljito)... nekada su to radili preko radijskih srednjih talasa, ili cak bacanjem letaka iz aviona... danas ne moraju, prosto kupe medije, ili nekoga u medijima.... mozda je i jeftinije... a ovce su da se sisaju, to znamo odavno.

Njima ne trebaju mediji koji imaju nekakav, j*b*mliga, autoritet... odnosno, oni koji ne "lazu"... njima treba nesto za peglanje mozga ljudi, sa zaposlenima dovoljno hendikepiranim da mogu biti ucenjeni za svaku sitnicu. Osetio sam to davno, pre skoro dvadeset godina, i prestao da gledam TV, prakticno sam retki korisnik SBB kablovske televizije (jer mi ne daju internet bez toga)... koji uopste nema televizor...

Tako da svako ocekivanje ozbiljnosti je unapred osudjeno na propast, jer se propagira neistina vec dugi niz godina... a onda jedna neistina vuce drugu za sobom... do toga da za posledicu danas imamo ovakve "strucnjake", za koje je nekoga bas mnogo zabolelo da li je on ili nije ...

Da bi uspeo da generises nestine JAVNO, moras praviti negativnu selekciju zaposlenih u javnom mediju, jer oni sto iole vrede (kao ljudi), ne bi da prljaju ruke, ako postuju, pre svega, sami sebe... ne ulazeci uopste u ispravnost ove ili one politike... tako da su ovakve pojave sasvim ocekivane, isto kao i polupismeni tekstovi vesti (ne vidim poentu NOVINARA, kome treba lektor da ispravi tekst... aman, pobogu! To je gore od ovog samozvanog "eksperta", u pogledu stete koja se izaziva.)

Ponasaju se slicno dzeparosima... ali dobro... to je nivo spremnosti subjekata da se udube u problematiku...

awacs 13-09-2012 07:44 PM

Quote:

Originally Posted by boggy (Post 333761)
tako da su ovakve pojave sasvim ocekivane, isto kao i polupismeni tekstovi vesti (ne vidim poentu NOVINARA, kome treba lektor da ispravi tekst... aman, pobogu!)

Ne vidim ni ja poentu mixing engineera kome treba mastering engineer da bi bas bio ti?i, a dobo? jači. Zeitgeist, jebiga.

Pozdrav,

Vasa

boggy 13-09-2012 07:52 PM

Quote:

Originally Posted by awacs (Post 333762)
Ne vidim ni ja poentu mixing engineera kome treba mastering engineer da bi bas bio tiši, a doboš jači. Zeitgeist, jebiga.

Pozdrav,

Vasa

Htedoh da kazem da od neistinite pesme/produkcije jos niko nije poginuo, a od neistinite vesti jeste (mnogo).... ali se setih da smo na Rumskom... pa je bolje da ne komentarisem komparaciju... :D

PS: koliko se ja razumem u taj "voodoo" (muz. produkcija u sirem smislu), ako producentu mastering treba da utisa bass, a pojaca dobos, uopste ne znaci da je taj producent "neistinit", ako mu je proizvod popularan... ako gledamo "mainstream" kriterijume koji vladaju na ovom forumu. Neciji profesionalni kvalitet uopste ne znaci da ce to biti cenjeno kod klijenata (slusaoca i slusa...lica :D). U novinarstvu je ipak nesto veca odgovornost... barem mi se cini... da bi trebalo da bude

Bockie 13-09-2012 07:58 PM

Quote:

Originally Posted by boggy (Post 333761)
prakticno sam retki korisnik SBB kablovske televizije (jer mi ne daju internet bez toga)... koji uopste nema televizor...

vidiš, ja sam uspeo (doduše za firmu) da se oslobodim dela za tv...
Dakle, plaćao samo net...

Možda da budeš uporan i da insistiraš da ti ne mogu naplatiti nešto što ne želiš!
Čak te i Zakon o zaštiti proizvođača štiti, član 16, tačka 2...!

Quote:

Član 16.
Zabranjeno je:

2) uslovljavanje prodaje proizvoda ili pružanja usluge prodajom
drugog proizvoda ili pružanjem druge usluge;
Samo primećujem...

poz'

diviner 14-09-2012 03:11 PM

http://www.njuz.net/tradicionalni-pr...-700-lokacija/

Bockie 18-09-2012 03:32 PM

Evo šta bude ako ne(ćeš) platiš kartu (od pola evra) u BG autobusu... Ovo su "komunalci" koji nemaju pravo ni da te pogledaju popreko...! Nemogu realno ništa, osim da pozovu "pravu" policiju...

<iframe width="420" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/ABx5ebGoPNY" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

awacs 18-09-2012 03:59 PM

Quote:

Originally Posted by Big Bockie (Post 334019)
Evo ?ta bude ako ne(će?) plati? kartu (od pola evra) u BG autobusu... Ovo su "komunalci" koji nemaju pravo ni da te pogledaju popreko...! Nemogu realno ni?ta, osim da pozovu "pravu" policiju...

Očigledno je da realno mogu sva?ta... dok ih jednog dana nekoliko realno nasekiranih putnika ne iznese iz autobusa i ve?e za najbli?e drvo ili stub.

Pozdrav,

Vasa

vasko 18-09-2012 08:07 PM

od sutra ce da biju i snimatelje sa telefonima

awacs 18-09-2012 08:43 PM

Quote:

Originally Posted by vasko (Post 334050)
od sutra ce da biju i snimatelje sa telefonima

Iskreno računam na to da snimatelja sa telefonima ima vi?e nego ovih siled?ija u paravojnim uniformama. Ustvari, iskreno se nadam.

Pozdrav,

Vasa

All times are GMT +1. The time now is 05:05 AM.