![]() |
Re: Adam a7x port noise (zapravo cijela AX serija)
vrijeme je iluzija stvorena da nas drzi u osjecaju nepredvidljivosti :-o :D
a brat bratu...kolko i uzme tolko i u?para |
... nemojte se slijepiti da postoji neki opasan R&D tim i slične marketinške izjave oko svakojakvih proizvođača zvučnika (i dakako druge pro audio opreme)... dobro su prošli da samo prde, mogli bi da i lajaju:D
Tko još ima vremena i novca... da zabušava kod akustičkog dizajniranja portova te i kritičnijih elemenata... (malo je još ozbiljnih i odgovornih firmi... ostali su samo "opasni" trade markovi...) |
Samo da kazem da jos uvek nema novosti o mom paru zvucnika, valjda ce biti uskoro...
Inace se ne bih setio da nisam imao neki 808 materijal :S Bukvalno se osecam ko gluv kad radim sa 808 heavy kick-ovima. |
Po?to nisam bio par mjeseci ovdje nisam vidio sta se sve pise za AX ser. monitora. Ja već godinu dana imam A8X monitore moram reć da nista ne prdi u 80 Hz osim ako to namjerno ne napravis ali mozes to u bilo kojoj frekvi.
imao sam A7 slusao A7X i uzeo A8X zbog snage i opet imam kvalitetu koju sam htio.:D Sve u svemu sam prezadovoljan ili gluh....:rolleyes: |
Hvala zwerdeign. Ja sam upravo danas krenuo u pohode da sakupim informacije o tom cudnovatom problemu. I upravo razmatram A8X medjutim skroz sam se usro citajuci ovdje i na gearslutzu problem.
Kupit cu nove A8x od relativno poznatog dealera i nadam se da necu dobiti neku "zaostalu" seriju sa port problemom. |
Jednostavno zatrazi da ih probas pri kupovini i pusti neki duzi zvuk od 50tak hz.. Kod vecih dealera vjerovatno postoji ta mogucnost.:)
Poz |
Quote:
Ako se bavis elektronskom muzikom i ako koristis 808, sigurno ces osetiti taj port noise, 99% sam siguran, ja sam cuo 3 para Adam Ax serije, svi su imali taj problem. Ako se pak bavis akusticnom muzikom neces imati nikakav problem |
Bavim se elektronskom glazbom i 808 i 909 mi je izuzetno vazan. Izgleda da zwerdesign ima "ispravan" par. Ja ne kuzim...toliko ljudi je prijavilo problem. Upravo preslusavam one audio clipove sa gearslutz sto su ljudi snimili. Pa to je uzas. Ne kuzim kako nesto tako promakne kod izrade i kontrole kvalitete??
Sve si mislim da ili da si uzmem Mackie HR824MKII ili Jednostavno da stedim pare (novac mi je problem) i uzmem si Dynaudio BM6A ili jos bolje BM15A. Zbilja je bijedno ono objasnjenje od Adam-a da taj zvuk mora biti tamo jer svi zvucnici bilo Adam ili ne - to rade i onda se pojavi lik sa u pola jeftinijim krkom gdje isti taj zvuk koji prdi na Adamu A7 i 8x ne proizvodi prdez na krku. Ja sam ostao doslovno zapanjen kako vjerno i dobro 909 i 808 zvuce na BM15a koji dakako ne prdi. Neznam meni sve to izgleda nastrano sto se tice Adama. Sad jedino mogu ici na soluciju (nazalost ne mogu uzivo isprobati par A8X koje bih kupio) da narucim A8x i molim se bogu da mi ne dodje prdez serija. A onda bih radije Mackie uzeo i zaboravio da postoji prdez.. Zbilja su ga ukakili ovaj puta.. |
Ja sam prije par dana kupio malence A3X znajuci za problem. Na paru koji sam ja uzeo postoji port noise na kriticnim frekvencijama (ispod 90 Hz) kada se volume podigne preko 50 % sto je poprilicno glasno sa kucno slusanje. Mene elektronika ne zanima tako da u 99% slučajeva nemam nikakav problem.
Volio bih da cujem utiske poslije retrofitiranja, da li se promijenila zvucna slika jer realno i da nista ne diram meni je ovako kako radi super. @Jan, kako si ti uspio organizovati slanje svojih monitora? Da li si kontaktirao Adam direktno ili si isao preko Artista? Meni su u BL rekli da je to vrlo tesko organizovati odavde. |
Quote:
Ja cekam nekog iz distribucije da se seti da me kontaktira, jer ja stvarno ne znam koga da kontaktiram za to. |
All times are GMT +1. The time now is 04:49 AM. |