![]() |
Re: Mobilne solucije?
5 Attachment(s)
Za vikend sam nasao vremena da sredim superchunkse i josh ponesto pa evo da podijelim s vama.
Kako sam popunio uglove zvuk se naravno opet promijenio (na bolje) utegao je low end, te sad kapiram da se treba odraditi jos malo apsorbcije plafona u zadnjem dijelu sobe (ispravite me ako grijesim). :) Tu se posle postavke doticnih elemenata pojavio vrlo kratki flutter echo kog mislim nije bilo i struji po plafonu (gotovo da ga mogu nazvati 'ring').. Cujem ga jedino kad jako pljesnem iz zadnjeg dijela sobe gdje je plafon manje pokriven apsorberima (ili bolje reci nije pokriven na tom mjestu bukvalno).. Ali na mjestu slusanja se ne cuje, takodje se ne cuje ni u tom zadnjem dijelu sobe kad drugo lice pljesne sa pozicije zvucnika. Imate neke predloge mozda? Sad cu malo da razmisljam o dizajnu stola koji cu da pravim.. I stalcima za zvucnike takodje.. Pozdrav! |
Quote:
pozdrav bogi |
Uradicu to. Hvala!
|
2 Attachment(s)
I jos jedno pitanje..
Da bih lakse objasnio evo fotke opet. Slika 1: Lijevi zid Slika 2: Desni zid Ima li smisla da nastavim na lijevom zidu ovakav apsorber pod uglom od 45 stepeni po duzini citavog zida? Pitam to iz razloga jer tako narusavam simetriju... Na slici 2 se vidi da to isto ne mogu da uradim od klime i mobilnih panela za prozore. A jos koji cloud cu svakako da stavim po tvojoj preporuci. |
Quote:
pozdrav boig |
Ok. Tako sam i predpostavio. :)
Hvala jos jednom. |
Ne izgleda ti loše soba:wink:
... još malo pa češ morati da vratiš difuziranu živost/ refleksije prostoru. |
Quote:
Hvala, hvala :) I stvarno se osjecam ugodno i kreativno tamo, to me iskreno raduje.. Ok, sad kad uhvatim vremena cu da odradim jos par cloudova da 'utrnemo' ovaj flutter koji se 'pojavio' josh malo, i otvoren sam za sugestije oko zivosti i refleksija naravno :) |
1 Attachment(s)
Evo i ja da se javim nakon dosta vremena sa prostorijom ponovo.. Ona jos uvjek izgleda isto kao i na zadnjim fotkama sto se tice apsorbera/trapova/difuzora itd...
Medjutim, stigao mi dbx RTA-M mjerni mic te shodno tome moje intreresovanje za 'ozivljavanje' threada se obnovilo :) To je taj mic... http://www.thomann.de/gb/dbx_driverack_rtam.htm Posle par sati 'prepirke' sa RoomEQ softverom, tj iscitavanjem njegovog pdf-a i kalibracijom mog rme-a (ne i MIC-a) i namjestanjima levela input i output settingsa. (mislim i nadam se da sam na kraju sve ok napravio) Evo i mog prvog mjernog rezultata.. Uradjen je sa 1/3 smoothing-om (jer sam se sjetio boggy-jeve price od ranije da po nekim 'standardima' bi soba trebala da se utjera u +-5db ili nesto blizu sa smoothingom na 1/3) i sniman je samo lijevi mackie zvucnik.. Ukoliko sam pogrijesio i smoothing treba da se makne, vi vikajte ja micem:D Jos 1 napomena!! Nazalost za svo ovo vrijeme i dalje nemam stalke.:ups: Nit imam aparaturu za varenje, niti sam je ikad koristio.. Dok sam radio zimus oko akustike nasao sam varioca koji je htio da me odere za pare (trazio mi je oko 150e za par, a trebaju mi 2) i to tako ostade do sad... Ako stvarno toliko kosta da se stalci naprave, mozda mi bolje ispane da uzmem ove i napunim ih fino sitnim pijeskom sa ade bojane? :) (siljci mogu da se skinu i stavi guma takodje) Sta mislite o tome? http://www.thomann.de/gb/ultimate_ms36p2.htm Dakle eto da znate.. Mjerenje je da ponovim sa 1/3 smoothingom i radnim stolom u nedostatku stalaka.. Za sad sam samo izmjerio poziciju slusanja koja je onako gotovo 'ofrlje' postavljena i tako koriscena par mjeseci unazad.. Zvucnici su nekih 70tak cm daleko od prednjeg zida a pozicija slusanja je naravno na centralnoj osi sobe i odprilike na akademskih 38% njene duzine... Naravno poigracu se i sa pozicioniranjem sad kad imam mjerni mic, nego eto.. Mislim da je bolje da prvo utvrdimo jel sve ok sa nacinom mjerenja (da li jos sto radim pogresno osim sto je pogresno jer nemam stalke?) Pozdrav! |
Za pocetak, pokusaj da u REW povecas fontove, da bi se videle brojke na osama (ima negde u settings/properties)
|
All times are GMT +1. The time now is 11:50 AM. |