![]() |
Re: sam svoj majstor
Quote:
Quote:
pozdrav bogi |
Kolika je (generalno), prosecna predvidjena zarada od studia mesecno?
|
Quote:
|
Pa (jebem mu mater) onda od tih 50 000 evra mesecno, vredi dati soma za parket! Ako treba i svaki mesec. A stari ostaviti za potpalu!
|
Quote:
|
Quote:
Pa jel malo, na ovu skupocu ??! |
Quote:
pozz! |
A di ti je konfjuhtor
nema ga na slici ? |
Prica se nastavlja, a kraj je jos daleko,eto sto se tice laminata izbacio sam ga iz rezije i SAM sam poravnao beton nekom smesom i izlepio parket,ishoblovao, jos je ostalo da ga izlakiram.Pre lakiranja postavljam prozor izmedju rezije i gluve sobe.Trebao bih da uradim neki tretman akusticki u samoj reziji i sobe za snimanje vokala,tu se jos dvoumim troumim izmedju nekih resenja,da li da ugradjujem monitore u zid ili ne,ali osnova bi bila rostilj,kamena vuna,azma,osb.Postavicu fotke kako radovi budu odmicali,mozda nekom i pomognu. Ako negde zapnem vicem upomoc!
poz! |
Ne ugrađuj zvučnike bez stručnog čovjeka koji bi ti i kretnice poštimao kako treba zbog promjene radijacije/djelovanja zvučnika!!!
Osim toga ako nije ta j prostor zaista dobro akustički odrađen, nečeš moči prilagođavati pozicije zvučnika... i još ima toga... Soffit/flush: Phillip Newell's Recording Studio Design: It's one of those things where there are several ways to do it right...more ways to do it wrong. ... za foru na brzinu: izvor: http://www.gearslutz.com/board/studi...n-reading.html : Basic points are: - the monitor wall must be of great mass and not resonate freely at any one specific frequency (I will use combinations of drywall, cement board and limp mass barrier...depending). - You can then build "doghouse" box of high mass to fit onto monitor wall...then speaker loads into...OR you can do a shelf that is decoupled from monitor wall and set speaker onto shelf. Either way there are pesky details that are crucial to performance. - The speaker itself should be decoupled from structure. Approach depends on weight of speaker. Design depending, the monitor wall can be hard surface, soft surface or diffusive. |
All times are GMT +1. The time now is 03:04 AM. |