Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Dizajn i konstrukcija studija (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=93)
-   -   sam svoj majstor (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=25320)

boggy 15-08-2009 08:20 PM

Re: sam svoj majstor

Quote:

Originally Posted by quake (Post 253040)
Pa sto na kraju stavi sundjere CRNI Grado:)

Srecom nije ih lepio, nego samo zaheftao ponegde.
Quote:

Originally Posted by quake (Post 253040)
i laminat?

Ovo je vec stvar finansija... kad se zaradi bice za parket :)

pozdrav

bogi

LACKY 16-08-2009 04:07 AM

Kolika je (generalno), prosecna predvidjena zarada od studia mesecno?

Miha Blaze 16-08-2009 04:20 AM

Quote:

Originally Posted by LACKY (Post 253122)
Kolika je (generalno), prosecna predvidjena zarada od studia mesecno?

5k eura u dinarskoj protivvrednosti... neto para ;)

LACKY 16-08-2009 04:24 AM

Pa (jebem mu mater) onda od tih 50 000 evra mesecno, vredi dati soma za parket! Ako treba i svaki mesec. A stari ostaviti za potpalu!

Miha Blaze 17-08-2009 03:37 PM

Quote:

Originally Posted by LACKY (Post 253126)
Pa (jebem mu mater) onda od tih 50 000 evra mesecno, vredi dati soma za parket! Ako treba i svaki mesec. A stari ostaviti za potpalu!

5 iljada ne 50... :P

DaBear 17-08-2009 05:10 PM

Quote:

Originally Posted by Miha Blaze (Post 253220)
5 iljada ne 50... :P

Pa jel malo, na ovu skupocu ??!

grada27 20-08-2009 10:06 PM

Quote:

Originally Posted by LACKY (Post 253126)

Hvala ti za savet,ja htedoh malo da usdedim,ali ipak cu te poslusati,ne treba sad gledati svaku paru.Mozda imas jos neku takvu ideju,posto eto ima nas i takvih koji ne znamo sta sa parama.:wink: :grin:

pozz!

korenjak 21-08-2009 07:17 PM

A di ti je konfjuhtor

nema ga na slici ?

grada27 03-12-2010 08:38 PM

Prica se nastavlja, a kraj je jos daleko,eto sto se tice laminata izbacio sam ga iz rezije i SAM sam poravnao beton nekom smesom i izlepio parket,ishoblovao, jos je ostalo da ga izlakiram.Pre lakiranja postavljam prozor izmedju rezije i gluve sobe.Trebao bih da uradim neki tretman akusticki u samoj reziji i sobe za snimanje vokala,tu se jos dvoumim troumim izmedju nekih resenja,da li da ugradjujem monitore u zid ili ne,ali osnova bi bila rostilj,kamena vuna,azma,osb.Postavicu fotke kako radovi budu odmicali,mozda nekom i pomognu. Ako negde zapnem vicem upomoc!

poz!

NLP 03-12-2010 11:23 PM

Ne ugrađuj zvučnike bez stručnog čovjeka koji bi ti i kretnice poštimao kako treba zbog promjene radijacije/djelovanja zvučnika!!!

Osim toga ako nije ta j prostor zaista dobro akustički odrađen, nečeš moči prilagođavati pozicije zvučnika... i još ima toga...

Soffit/flush:

Phillip Newell's Recording Studio Design:

It's one of those things where there are several ways to do it right...more ways to do it wrong.

... za foru na brzinu:
izvor: http://www.gearslutz.com/board/studi...n-reading.html :
Basic points are:
- the monitor wall must be of great mass and not resonate freely at any one specific frequency (I will use combinations of drywall, cement board and limp mass barrier...depending).
- You can then build "doghouse" box of high mass to fit onto monitor wall...then speaker loads into...OR you can do a shelf that is decoupled from monitor wall and set speaker onto shelf. Either way there are pesky details that are crucial to performance.
- The speaker itself should be decoupled from structure. Approach depends on weight of speaker.

Design depending, the monitor wall can be hard surface, soft surface or diffusive.

All times are GMT +1. The time now is 03:04 AM.