Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Pricaonica (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=87)
-   -   INTERNET BRZINA SBB vs ADSL TELEKOM (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=24296)

Eeva_r&b 06-12-2008 03:29 PM

Re: INTERNET BRZINA SBB vs ADSL TELEKOM

Ako su to sve primedbe koje imas na adsl,onda je to i vise nego kul...
Ja sam dve i po godine kod sbba i mogu da ispisem roman o nedostacima i podvalama...

dexyco na prethodnoj strani rece da je sad cak za iste pare (tj 50 din vise) troduplo veca brzina neta kod Telekoma. :S tako da ne znam sta je ti je tu toliko povoljnije kod sbba :S..

u sv slucaju,ja bjezim...

pozz

Quote:

Originally Posted by boggy (Post 228288)
1. SBB je prilicno povoljniji po pitanju onoga sto nudi za novac koji se placa. (godinu i nesto dana iskustva imam)
2. ADSL je realno nesto "tromiji" od kablovskog interneta zbog specificnog nacina rada, pricam o surfanju... kad ima puno sitnih fajlova. Za prevlacenje vecih fajlova nema neke preterane razlike (za isti iznajmljeni protok)

boggy 06-12-2008 03:33 PM

Quote:

Originally Posted by Eeva_r&b (Post 228294)
....... tako da ne znam sta je ti je tu toliko povoljnije kod sbba :S..
.....

upload :)

pozdrav

bogi

"7" 06-12-2008 04:26 PM

Rekao je i Boggy ali da dodam... ja sam trenutno na adsl-u a imam sbb kablovsku, i odatle mi tu i tamo losa iskustva sa sbb-om ali isto tako znam i kako je sa adsl-om... kao sto rece Boggy adsl je svuda isti tako da je nebitno kod koga si... ja placam 1450din (5%popust ako placas na vreme) za 786/64, a sbb flat je 1350din za 1024/128... odakle Dexicu ona informacija ne znam... mozda je prvih 15 dana za nove korisnike... ko ce ga znati... uglavnom, ja cekam neku rekonstrukciju mreze i prelazim munjevito na sbb internet... naravno, odmah ugovor na 12 meseci i miran sam sto se pomenutih problema tice...
... inace ni adsl ne prolazi bas bez problema... ja sam imao svakakve situacije... jednom nije prosla uplata pa sam morao da im nosim moj primerak uplatnice, pre oko 3 meseca se desavalo citavih 20 dana da cesto veza pukne tj protoka nema a konektovan sam... pre oko godinu ipo dana su me iskljucili greskom pa nisam imao net 5 dana... i tako...
S druge strane imam kablovsku (sbb) i vec 5 godina (bogami i vise) cekam na je*enu rekonstrukciju mreze... do sada su dolazili bar 50 puta i nesto mumlali, zapisali i nestali... i tako redom... ali opet, sto se tice prekida, mislim da na prste jedne ruke mogu da nabrojim koliko puta je za sve ove godine nestao signal...
... i eto... i za i protiv... ali za internet ipak mislim da je ugovor na 12 meseci za neki flat paket jos uvek kod nas najbolja solucija...

Pozz

lesha 06-12-2008 05:08 PM

za sbb ti ne treba ugovor na odredjeni period. nisi obavezan ni da uplacujes svaki mesec.

"7" 07-12-2008 01:16 AM

Quote:

Originally Posted by lesha (Post 228323)
za sbb ti ne treba ugovor na odredjeni period. nisi obavezan ni da uplacujes svaki mesec.

Ma da, nego smo pricali o tome da je problem ako ne uplatis par dana ranije da ti secnu net pa moze da se desi da ga nemas kad ti je bitno... a ovako sa ugovorom si miran... + imas digitalnu kablovsku za dz (inace je 1000din start i 200din mesecno)...

Pozz

dexyco 07-12-2008 02:02 PM

Mene nervira to sto te Lelekom obavezuje na godinu dana. Sto se drugih stvari tice, imao sam problema sa pojedinim radnicima Telekom Centra u Smederevu, pre svega zbog njihove neupucenosti, ali su ovi u Nisu i vise nego ljubazni. Ali, kao sto neko rece, sve to zavisi od plate koju primaju. :D Info o privremenom povecanju sam dobio mejlom, to je ona njihova usluga speed-up, koju naplacuju inace, ali naredna tri meseca je besplatno koriscenje. Stabilnost im je na nivou, samo neki kratak period sam imao problema sa povremenim iskljucivanjem sa mreze zbog prebukiranosti. Opet, SBB je dobar jer ima duplo veci protok u svom hub-u...

STUDIOTON 16-01-2009 01:35 PM

posle vise od godinu dana koriscenja presao sam opet na SBB net .. paket 4096/384 .. i uopste nisam zadovoljan .. upload mi je gotovo uvek dobar .. isti .. ali downstream je tako sarolik da je to uzas .. nekada upola .. a najcesce ispod pola .. dok nekad ..a to je retko dostize maximum od 3900 otprilike ..

sve u svemu ADSL je daleko bolji .. toliko dugo sam koristio i nikada mi nije opala brzina toliko .. uvek bila .. razumna u odnosu na paket i nikad nisam mislio ..

Ipak .. Adsl je Adsl ..

http://www.speedtest.net/result/391493646.png

SumAnuT 16-01-2009 01:45 PM

Cudno, bas bi trebalo da je kab, kad je kvalitet u pitanju, bolji.

STUDIOTON 16-01-2009 01:50 PM

Quote:

Originally Posted by SumAnuT (Post 231455)
Cudno, bas bi trebalo da je kab, kad je kvalitet u pitanju, bolji.

pa evo vidis .. kada je stabilnost u pitanju adsl je bar kod mene godinu dana radio vrhunski .. a ovo nikad ne znas kada ce da ti prepolovi brzinu . nestabilno i to poprilicno .. kazem za down .. a up je ok

STUDIOTON 19-01-2009 11:56 PM

Pogledajte brzinu downstream .. zadnjih par sati ..na SBBu .. a placam paket 4096

http://www.speedtest.net/result/393721288.png

Znaci munjevito se vracam na adsl ..

All times are GMT +1. The time now is 10:53 AM.