Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   DSP forum (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=103)
-   -   uad2 KONACNO (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=23872)

liman021 30-09-2008 07:21 PM

Re: uad2 KONACNO

predpostavljam da misle na samu izradu uad2 kartica.isti pluginsi sa novom karticom bi trebali da daju bolji zvuk zbog boljeg(jaceg) dsp-a(preciznije racunanje,kvalitetniji delovi same kartice...).ja licno ne verujem u tu uad pricu al ko zna....

DeMa 30-09-2008 07:32 PM

Kada neko prvu kartu mogne usporediti neka molim te stavi na Thread.
JA samo znam da si pisane nove algoritme za uad2.
Poznavajuc malo materiju programiranja znam da nemora da znavi da sve isto zbvuci.
Bas bi me zanimalo dali se cije razlika.

Pozz
Denis

RetroMan 01-10-2008 12:30 AM

Quote:

Originally Posted by liman021 (Post 218708)
isti pluginsi sa novom karticom bi trebali da daju bolji zvuk zbog boljeg(jaceg) dsp-a(preciznije racunanje,kvalitetniji delovi same kartice...).

Znaci pre je racunao 2 + 2 = 5, a sad je preciznije pa je 2 + 2 = 4,5 sto naravno bolje zvuci. :wink:

Quote:

Originally Posted by dema0206 (Post 218715)
Bas bi me zanimalo dali se cije razlika.

Pa moguce, zavisi na cemu si bio kad si slusao. :da:

RM

RokStudio 07-10-2008 01:23 PM

Imam pitanjce... kad sad uzmem jedan QUAD i prebacim plugove, to znaci da ne moze da se koriste na starima vise ako se prebace u drugu masinu sa starim autorizacijama, ili da mogu a ja ne bih trebao da ih koristim? Ili mogu? Kako to funkcionise, zar ne smem da prvo prebacim sve na novu masinu pa onda promenim autorizaciju, a stari bi radili i dalje na staroj? Ako to moze, kako UAudio gleda na to?

kVu 11-10-2008 03:32 AM

nego da vas ja pitam.. jel to radi sa pro tools i koliko je blizu zvuka pravih sprava? konkretno mislim recimo za neve eq i tako te zaj'bancije :)

milanCHE 11-10-2008 04:45 AM

Quote:

Originally Posted by kVu (Post 220072)
nego da vas ja pitam.. jel to radi sa pro tools i koliko je blizu zvuka pravih sprava? konkretno mislim recimo za neve eq i tako te zaj'bancije :)

this is from their site ....

(UAD-2) LiveTrack processing is not enabled properly in Nuendo/Cubase v2 and v3. After enabling and disabling LiveTrack for a UAD-2 plug-in, you must toggle the Nuendo/Cubase plug-in disable ("Power") button for processing to work again. This is not an issue in Nuendo/Cubase v4.

(UAD-2 RTAS) Pro Tools LE and HD are not officially supported with the UAD-2 in v5.0.0 due to crash and/or performance issues. If you elect to use the UAD-2 under Pro Tools, select a Hardware Buffer Size setting of no less than 1024 and use as few RTAS Processors as possible (set in Playback Engine settings in Pro Tools).

(UAD-2) UAD DelayComp and UAD TrackAdv plug-ins are not yet available for the UAD-2. These will be included in a future release.

a za ovo drugo pitanje konsultuj sretne vlasnike!
poz

Dexxy 11-10-2008 09:39 AM

I posle ne valja Nuendo/Sx...?

liman021 17-10-2008 06:18 PM

ako sam dobro razumeo na uad sajtu postoji informacija o besplatnom prebacivanju svih postojecih pluginsa sa stare uad karte na novu ali samo do kraja godine.nadam se da sam pogresno skontao ovaj njihov kara-te zahvat:mad:.

STUDIOTON 17-10-2008 06:30 PM

Quote:

Originally Posted by liman021 (Post 221205)
ako sam dobro razumeo na uad sajtu postoji informacija o besplatnom prebacivanju svih postojecih pluginsa sa stare uad karte na novu ali samo do kraja godine.nadam se da sam pogresno skontao ovaj njihov kara-te zahvat:mad:.

dobro si razumeo .. ako to ne uradis ti i ostali vlasnici uad1 do kraja godine .. posle toga placate 25 usd po pluginu do 10 plugina ili fixno 250 usd za sve pluginove bez obzira na broj

Dexxy 17-10-2008 07:42 PM

Jel ostaju pluginovi na staroj kartici (legalno)? Za dalji update, kad kupim novi plug da bude autorizovan za obe karte?

All times are GMT +1. The time now is 06:37 AM.