![]() |
Re: Mrzim narodnjake
ja mislim da je tema divna, i apsolutno je demokratsko pravo svakog clana foruma da otvori svoju temu gde ce izneti svoje misljenje o nekom opstom pitanju, a ne o tome dal je lepi Idekius ruzan, il ja previse mrsav za svoju visinu! ;) Kome se ne svidja, nek je zaobilazi. Ko ovakve price dozivljava licno, nek' se tera u vraziju mater, jer je skroz masio poentu. Jel ovde mozda obitava Otac TurboFolka licno, pa da njega branimo il napadamo? Svi mi radimo neki posao koji manje ili vise cenimo ili mrzimo, i drzimo se zdravog balansa.
Lesho, moje iskreno divljenje za temeljitost i otvorenost. I ja mislim da je TF rak rana ovog drustva, ovekovecen u liku i delu "ime-da-joj-se-ne-spominje", na srecu, vec polako izopstenu iz glavnog medijskog pink toka. Nepodnosljive su mi emocije izazvane stanjima u kojim se slusa TF, niti poruke koje ona, dozvoljajavajuci taj nivo nakaznosti tekstova i kulturoloskog modela, salje. Gacice, brushalteri,gromovi i slicni pompezni pojmovi, su uvreda za svaciji inteleket. Madonini, 50centovi i Maroon 5 textovi ipak nisu, iako nisu jednako uzviseni kao Bob Dylan ili sta ti ja znam ko (moji favoriti su Yorke,Corgan,Bowie). ODgovornost lezi na vlasti koja svojim sredstvima ima moc da utice na kulturolosko stanje svesti nacije kojom vlada, ali joj to, ocigledno ne ide na ruku. Jer lakse je vladati torom nego fakultetom. Zabraniti, sanckionisati, i extra se potruditi da medijski prostor bude popunjen kvalitetnijim i izazovnijim sadrzajima. |
e da, i slazem sa da su za propast domace rokenrol scene najvise krivi sami bendovi, i poneki izdavac i muzicki urednik/vlasnik lokalne televizije
|
Quote:
odgovornost u ovoj priči? po meni mo?da i najveću |
ja znam gomilu ljudi koji su skoro pa besplatno radili pola svog radnog veka a sve verujuci u uspeh bas tog benda i bas tog albuma, al tu su posle zasrali neki drugi. Opet znam gomilu trecih, koji i dalje tako rade, ali ne mogu oni da nauce momke sta znaci imati bend, probe, pisati pesme posveceno, vezbati, za pocetak, stimovati gitare i namestati farbe na pojacalima. Nema uzora, ranije su se sekle vene na ovog ili onog, na njegove frazirunge, riffove, ili refrene. Sad su svi gistro jednaki i znaju oni to i bolje, i koj mu je kurac da ovako peva i slicne. A ti kad im posle deset godina postojanja benda kazes da im pevac konstantno falsira, oni kazu da je svo vreme ritam gitarista bio veci problem.. i tako dalje..
|
zna se kako se pravi hit - dobra pesma, zarazan refren, nesto catchy, ali obavezno dnevne top liste ,rotacija na sat vremena na radiju, spotovi na svim stanicama, redovno i posveceno emitovanje. Tako narodnjaci rade i dan danas, ima hiljadu radio stanica, i svi ih vrte ,po trafikama, prevozu, kolima i kaficima. A ostali imaju (bolje i da nemaju) 202ku i pola sata nedeljno maximum na b92.
Ma ja sam odustao od ubedjivanja, radicu samo sa ljudima koje volim i cenim, iz potpunog licnog zadovoljstva, bez obzira na druge faktore. I to za dzabe. |
Rokeri su krivi jer se raspadnu od svacega pre nego sto ishta urade...
A narodnjaci? Pa cini mi se kad bi ukinuli narodnjake da bi se pola naroda poklalo medjusobno, jer im to dodje ventil od drugih sranja......politike pre svega... Mehanizam je slozen, ili i ne tako slozen, ali svakako smisljen i radi dobro.... sve propade, a niko ne primeti... Sto bi reko mog druga deda: "Izgibosmo borbu ne vidosmo'' Lesho ne brini se Ja cu se izboriti za dark wave scenu:rolleyes: |
nastojeci odbacujem ,nema alternative
|
nesto sam razmisljao ,inace nisam bio u fazonu mrznje jer me nije ni interesovalo ,sad hocu da me nerviraju neke stvari ,hocu da malo vishe nerviram i samog sebe .A ako je kesh toliko bitan i ako ste mladi i zgodni ebanjem baba bi uzeli mnogo vishe nego radeci TF koji ce da pustaju komsije i familija na slavi (vidi moj mali ima hit) ,ko zna mozda i stan itd,a mozda se smuva i Kaja ili Slavica Chukteras .Ranije sam bio u fazonu kao bilo bi kstra da nam je sva zika kvalitetna ,i taj Tfolk(da promeni oblik) i josh gomila stvari koje ne volim..jok vishe ..cak sta vishe pomisljam da samoj muzici nema nishta gore od 'tezgarenja' i poslica koji ti se ne svidjaju ,a ima kesha(ne samo u muzici).Uopste koji je to kesh ,da li je vredan ..
|
Quote:
|
Meni se mnnooogo svidja ona meleskinja iz Pussycat Dolls
|
All times are GMT +1. The time now is 03:42 PM. |