Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Promocija radova (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=94)
-   -   Trigger (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=18986)

Dushan_S 18-10-2013 08:59 PM

Re: Trigger

?to da ne mo?e bata Arture, svaka konstruktivna kritika je u redu. Hvala tebi ?to si se dao u pisanje tako dugog post-a i na lepim rečima. Nemam ja ?ta zameriti, pobogu.

E sad, ti izvini ?to ja zapravo ne znam tačno ?ta bih ti odgovorio. Ti si itekako naslu?an muzike, sve si bolji u svom poslu i samim tim pretpostavljam da zna? da je praktično sve ?to si ti nabrojao nameran, promi?ljen artistički izbor sa moje strane. A pri tome ne bih i?ao tako daleko da tvrdim da ta re?enja nije niko pre nas primenio. Tako da, biće da je ipak razlika u ukusima. Da se razumemo, ne tvrdim da je delo savr?eno, ima par stvari kojima nisam apsolutno zadovoljan, ali nisu te koje si nabrojao :wink: :beer:

Baj d vej ili ti P. S. mislim da pogre?no koristi? izraz "?mirati".

silicon science 19-10-2013 07:10 AM

PreBrutalno :):) Svaka chast, majstore.. :wink:

Znak 19-10-2013 08:03 AM

Quote:

Originally Posted by Dushan_S (Post 351508)

To je ono kad glumac lo?e glumi da dobro glumi.

Arthur 19-10-2013 12:20 PM

Quote:

Originally Posted by Dushan_S (Post 351508)
?to da ne mo?e bata Arture, svaka konstruktivna kritika je u redu. Hvala tebi ?to si se dao u pisanje tako dugog post-a i na lepim rečima. Nemam ja ?ta zameriti, pobogu.

E sad, ti izvini ?to ja zapravo ne znam tačno ?ta bih ti odgovorio. Ti si itekako naslu?an muzike, sve si bolji u svom poslu i samim tim pretpostavljam da zna? da je praktično sve ?to si ti nabrojao nameran, promi?ljen artistički izbor sa moje strane. A pri tome ne bih i?ao tako daleko da tvrdim da ta re?enja nije niko pre nas primenio. Tako da, biće da je ipak razlika u ukusima. Da se razumemo, ne tvrdim da je delo savr?eno, ima par stvari kojima nisam apsolutno zadovoljan, ali nisu te koje si nabrojao :wink: :beer:

I to ?to ka?e?, definitivno nisi ni ti od juče pa da to budu "propusti" u punom smislu reči. Biće da je to opet i su?tina lepote ovog posla, ?to bi svaku pesmu dva različita producenta, vrlo lako odradila na dva potpuno različita načina.

?to se ?miranja tiče, sasvim moguće, meni je to obja?njavao u obostrano pijanom stanju jedan re?iser s'kojim sam ne?to radio, pa ko će znati ?ta je zapravo to. Ja sam ga tad skontao kao vrstu "over-actinga", prenagla?ene glume, zbog koje za dlaku gubi? ubedljivost i realnost reakcije. Mada mi je objasnio da su se mnogi glumci proslavili na "?miranju", jer super le?i u komedijama, tipa Čkalja/Jerry Lewis i sl ;)

No majku mu staru, kad smo već na temi, reci ?ta koj moj (osim bizarno čvrste i precizne desne ruke) radi? tim gitarama? Koji je ?tim? Koji setup (git-magnet-amp-?ta dalje? Stvarno impozantno zvuči

Dushan_S 19-10-2013 12:51 PM

Quote:

Originally Posted by Znak (Post 351514)
To je ono kad glumac loše glumi da dobro glumi.

Znam ja to, ali stekao sam (možda pogrešan) utisak iz Arturovog komentara da on time nekako želi reći nešto drugo :)

Quote:

No majku mu staru, kad smo već na temi, reci šta koj moj (osim bizarno čvrste i precizne desne ruke) radiš tim gitarama? Koji je štim? Koji setup (git-magnet-amp-šta dalje? Stvarno impozantno zvuči
Vidiš, nije nešto mnogo pametno, u principu, sve ono što i ti pročitaš po forumima i verovatno sam primenjuješ. Ovde su u pitanju 4 tejka, 2 LePou, 2 POD. EQ, multiband preko. Mislim da je u mom slučaju, pola posla oko gitara zapravo pravljenje farbe na samoj simulaciji, a druga polovina bas gitara i kako ona radi sa gitarama. Da ih čuješ solo, van miksa, po meni nisu gitare nešto spektakularne ali su dobre za miks. Takođe, fora od Mutt Lange-a, bas mora da na bitnim udarcima bude smrtonosno zalepljen za nogu. To nije pitanje ispravljanja netačnosti u sviranju već toga da ima tačno zakašnjenje u milisekundama da klik noge može izaći napred, da bi bas bio u stvari sustain noge. Basista može svirati tačno a biti malo napred ili nazad tako da kad slušaš ovako imaš utisak da je sve ok ali neće se dobiti osećaj monolitnosti tog udarca. Gitare su levo i desno i one treba da budu malo tamo ovamo da bi se dobila širina i osećaj širine ali sredina mora da bude zakucana. Tako osećaj "tačnosti" gitara zapravo dolazi od noge i bas gitare, ne od samih gitara. Nekada, i ovde recimo, dodam još i neki lead synth, analogiju kroz dist i EQ-om ga namestim da puni neke frekvencije koje nisu uvek toliko lepe na gitarama, na primer srednje između 300 i 600 Hz. Tako kad krene rif, praktično ceo spektar od 50Hz (noga) do 5-6 kila (gitara) istovremeno udari na najvažnijim tonovima i stvori se taj utisak masivnog zvuka. E onda automatizacija da se ostavi rupa za vokal dok peva itd.

Inače snimljeno je DI u karticu, Jackson sa EMG85 u bridge-u (koji je po meni bolji nego 81 u bridge-u) je farban sa LePou-om jedan tejk levo drugi desno, a onda onaj sedmožični Gary Kramer kroz Line6 plugin tejk levo tejk desno. Moj neki utisak je da kombinacija aktivne gitare, koja je farbana zgusnuto u srednje i gitare sa pasivnim magnetom koja je farbana malo transparentnije, otvorenije, daje dobar rezultat kod više layer-a. Postoji više kanala bas gitare, u principu da se dobije osnova i onda kopija kanala na kojoj je dist, hipass lowpass. Štim je drop A, kad ti je đitra u B spuštenom štimu, standardnom i onda samo najdeblju žicu dodatno spustiš u A.

Arthur 20-10-2013 12:06 PM

au lebtijebem, a ja mislio da znam nešto o pravljenju high-gain farbi :banghead: svaka čast i na postupku i na rezultatu i na odgovoru. Ovo bi lepio u sticky u git.produkcija sekciji.

Dushan_S 20-10-2013 12:46 PM

Pa hvala Arture, ali uglavnom su to stvari koje sam se grebao na Andy Sneap forumu samo primenjene na guitar sim-ove. Koga interesuje, tamo ima dosta toga interesantnog, ba? vezano za tvrdu produkciju.

Dushan_S 28-12-2013 01:10 PM

Ne?to za veselu prazničnu atmosferu od nas! :D

http://youtu.be/czHMXtCz6og

<iframe src="//www.youtube.com/embed/czHMXtCz6og" allowfullscreen="" width="560" frameborder="0" height="315"></iframe>

Everbeatz 28-12-2013 03:29 PM

[quote=Dushan_S;354669]Ne?to za veselu prazničnu atmosferu od nas! :D
[quote]

Prijatelju sta reci nego svaka cast!!! :)

Dushan_S 28-12-2013 04:13 PM

Fala čovek! Drago mi je ako ti se sviđa, jako brzo sam snimao i miksao, pesmu sam napravio pre nekih 20-ak dana pa je trebalo to brzo poterati, za malo da zakasnim i proma?im novu godinu :P

All times are GMT +1. The time now is 06:27 AM.