![]() |
mrzim yahoo :evil:
:oops: |
Ne, ne, nisam koristio ni Ozone ni exciter.
Gate jesam koristio, i mislim da je za onakvu pesmu neophodan (stvar ukusa je da li sam ga u pravoj meri dozirao). Ovakva muzika treba da dise. Ritam je tipicno iseckan, i upravo Gate istice tu ritmiku. Sto se tice kompresije.... Pa mislim da je ocigledno da je moj mix mnogo manje kompresovan nego tvoj, ali ajde, tu su i drugi da prosude. Sto se tice niskih frekvencija, ja sam pokusao da utoplim zvuk, pa je bas meksi nego kod tebe (kod tebe su i bas i noga dosta ostri), ali to je opet stvar ukusa. |
Ivane:
Evidentna je prekompresija usled cega dolazi do (blagog) gusenja... Treba to malo da se opusti (mozda veci attack ili manji ratio... u jednom od high-freq band-ova). Nadam se da nisi koristio single-band kompresor :wink: Avax: Quote:
Quote:
Ali ok,neka drugi procene :wink: |
Quote:
Ma jok .. korisceno Uadov limiter,fairchild,P.EQ,multiband limiter,Rcomp .. mozda nesto od toga nije ostavljeno zaboravih ali uglavnom ova kombinacija 8) |
POHVALA Gianfrancu NA AKCIJI KOJU JE POKRENUO !
Lepo je uspelo .... svi pricaju o muzici a vec je devet stranica u prici Super ....... saljite postprodukcije kakve god da su , pa poredite , cak predlazem da ako vam je losiji post ..... napravite novi pa ga opet posaljite ! Pozdrav |
Hvala Max! :beer:
|
Da, tema je simpaticna.
Bila bi jos bolja kada bi jos neko dao svoj komentar o prilozenim postprodukcijama. Za sada je samo Gianfranco taj koji drzi glavnu rec. A ne vidim ni jedan razlog zasto bi njegov sud bio relevantan ili vredniji od drugih. :? |
Ja cekam da se nakupi vise toga... pa skidam...
U ponedjeljak cu skinuti sve i dati svoj komentar. Ostali? :D |
evo ja sam isto napravio nesto ali uploadati cu sa posla u nedjelju.
nego, cudi me da sve vase snimke imaju jednu zajednicku stvar...pomalo neobicnu...ali ajde, necu nista govoriti....cekam da poslusate moj pokusaj pa da probate sami pogoditi :) inace...ni jedna snimka mi se nije nesto svidjela...vjerovatno zato sto sam sve poslusao nakon sto sam napravio svoju pa su usi bile naviknute :) poslusat cu jos jednom sutra pa javim cija mi je najbolja i objektivnije komentare :) |
Evo poslao sam novi master (GianfrancoMasterSoft.wav).
Bilo je kritika da sam prebudzio prvi i ja sam to ozbiljno shvatio... Zadnjih 90 minuta sam uradio 4-5 razlicitih master-a (neverovatno kako male promene u jacini bandova od po 0.5-1 dB zestoko uticu na finalni master) i ovo je zadnji koji sam uradio i zvuci mi najbolje. Hvala na svim pozitivnim i negativnim kritikama... i ocekujem komentare :lol: |
All times are GMT +1. The time now is 02:36 AM. |