Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Dizajn i konstrukcija studija (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=93)
-   -   Dizajn studija i pregradni zid (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=45697)

bubu 13-08-2014 10:01 PM

Re: Dizajn studija i pregradni zid

skini si EASE (tesko ga je nać na pijaci, al bez muke nema nauke) pa izmodeliraj prostoriju kad već ne mo?e? mjeriti. Pogleda? si vrijeme odjeka, modove itd. Ima? idealno lo?u prostoriju, pa se igraj prije nego počne? napamet raditi.

mr_eko 18-08-2014 02:13 PM

Planiro sam da prvo uradim plafon sa DIY akusticnim plocama od kamene vune kao sto su mnogi radili. Na?ao sam presovanu kamenu vunu DP3 KNAUF, sa kojom mikrotkaninom trebam oblozit panele, jel moze sa ?tofom ?

Eomsy 18-08-2014 05:20 PM

Quote:

Originally Posted by mr_eko (Post 361116)
Planiro sam da prvo uradim plafon sa DIY akusticnim plocama od kamene vune kao sto su mnogi radili. Na?ao sam presovanu kamenu vunu DP3 KNAUF, sa kojom mikrotkaninom trebam oblozit panele, jel moze sa ?tofom ?

DP3 je preslaba vuna 30 kg/m3, treba ti barem DP5 ili 7 za panele ...

A ovo drugo, brate mije?a? kru?ke i jabuke :( .... Mikrofibra ili mikrotkanina je samo jedna vrsta, a ?tof je ?tof .... Ispitivanje tkanine jel valja, tj. da ne propu?ta vunu ti je opisano tu u ovoj podsekciji foruma ....

mr_eko 19-08-2014 08:08 AM

Quote:

Originally Posted by Eomsy (Post 361118)
DP3 je preslaba vuna 30 kg/m3, treba ti barem DP5 ili 7 za panele ...

A ovo drugo, brate mije?a? kru?ke i jabuke :( .... Mikrofibra ili mikrotkanina je samo jedna vrsta, a ?tof je ?tof .... Ispitivanje tkanine jel valja, tj. da ne propu?ta vunu ti je opisano tu u ovoj podsekciji foruma ....

Kolega Eomsy, već pola godine trazim ovde kod nasa nema vune presovane, jedva ovu na?ao DP3. stvarno ne mogu nać nigdje bolju :( ovi jedni bi narucili ali mala je kolicina pa im se ne isplati .

Eomsy 19-08-2014 08:37 AM

Quote:

Originally Posted by mr_eko (Post 361122)
Kolega Eomsy, već pola godine trazim ovde kod nasa nema vune presovane, jedva ovu na?ao DP3. stvarno ne mogu nać nigdje bolju :( ovi jedni bi narucili ali mala je kolicina pa im se ne isplati .

Onda će i ta morat poslu?iti ;)

Sent from Predator's phone

mr_eko 19-08-2014 11:59 AM

Quote:

Originally Posted by Eomsy (Post 361123)
Onda će i ta morat poslu?iti ;)

Sent from Predator's phone

Prijatelju Eomsy, po?to sam prepusten sam sebi mora? mi pomoć :) Vidio si kako mi je nezgodan prostor, ima puno odjeka i tunelskog efekta, prvo sam mislio uradit plafon sa DIY pločama, pa onda lagano ostalo. Da vidim kakvo će stanje biti poslije DIY ploča na plafonu.

awacs 19-08-2014 02:04 PM

Quote:

Originally Posted by mr_eko (Post 361125)
ima puno odjeka i tunelskog efekta, prvo sam mislio uradit plafon sa DIY pločama, pa onda lagano ostalo. Da vidim kakvo će stanje biti poslije DIY ploča na plafonu.

Pre svih DIY panela probaj da popuni? uglove i zidove nekim ready made objektima (policama za CD, sofama) nekakvim ?glupostima?, pa vidi ?ta će se desiti. Jedan deo tog tunelskog efekta mo?e? da elimini?e? i na taj način. Iskreno govoreći, prostor kojim raspola?e? je u?asan, a jo? i nije tvoj. Misli o tome.

Pozdrav,

Vasa

mr_eko 19-08-2014 02:48 PM

Quote:

Originally Posted by awacs (Post 361128)
Pre svih DIY panela probaj da popuni? uglove i zidove nekim ready made objektima (policama za CD, sofama) nekakvim ?glupostima?, pa vidi ?ta će se desiti. Jedan deo tog tunelskog efekta mo?e? da elimini?e? i na taj način. Iskreno govoreći, prostor kojim raspola?e? je u?asan, a jo? i nije tvoj. Misli o tome.

Pozdrav,

Vasa

Kolega awacs , prostor je u vlasnistvu udruzenja u kojem sam ja predsjednik, tako da mi se isplati ulozit malo, u ostalom ako bude neato ima poskidat sve to :) sta mi preporucujes da stavim u uglove da pravim bass trapove ili nesto drugo?

awacs 19-08-2014 05:13 PM

Quote:

Originally Posted by mr_eko (Post 361129)
tako da mi se isplati ulozit malo

Hteo sam da ka?em da se u taj prostor ne isplati ulagati ni?ta, pa ni ?malo?. Kakvi difuzori, kakvi bakrači u prostoru ?irine 2m? Unesi bilo kakav name?taj u taj prostor i rasporedi ga tako da ne ometa kretanje, čisto da malo umiri? refleksije od tih golih zidova. Nauči da radi? na slu?alicama, a zvučnici neka ti slu?e za odmaranje u?iju. OK, ako ba? hoće? stavi nekakvu kamenu vunu na tavanicu, ali ne bacaj ni pare ni ?ivce u prostor koji je u startu besmislen.

Pozdrav,

Vasa

mr_eko 19-08-2014 05:32 PM

Quote:

Originally Posted by awacs (Post 361130)
Hteo sam da ka?em da se u taj prostor ne isplati ulagati ni?ta, pa ni ?malo?. Kakvi difuzori, kakvi bakrači u prostoru ?irine 2m? Unesi bilo kakav name?taj u taj prostor i rasporedi ga tako da ne ometa kretanje, čisto da malo umiri? refleksije od tih golih zidova. Nauči da radi? na slu?alicama, a zvučnici neka ti slu?e za odmaranje u?iju. OK, ako ba? hoće? stavi nekakvu kamenu vunu na tavanicu, ali ne bacaj ni pare ni ?ivce u prostor koji je u startu besmislen.

Pozdrav,

Vasa

KING-si :banghead:

All times are GMT +1. The time now is 02:51 PM.