Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Audio Software (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=84)
-   -   Besplatni protools 10 hd za sve (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=42344)

awacs 11-10-2012 01:13 PM

Re: Besplatni protools 10 hd za sve

Quote:

Originally Posted by Arthur (Post 335253)
Da, ko što su drugi već nagovestili, Elastic audio, i to isključivo on, je jedini razlog zašto dosta koristim PT. Nemam šanse da mixam u njemu, previše me stvari nervira, ali što se editinga i trackinga tiče, te stretch kvantizacije istovremeno, dramatično mi menja rezultate, sa većinom klijenata koji nisu preterano vični preciznom sviranju, a još manje spremni da ih neko satima driluje, i to dok plaćaju na sate.

Pretpostavljam da si ukapirao da je moje pitanje bilo retoričko pošto sam, znajući šta radiš, naslućivao šta je tvoj razlog za korišćenje PT-a. Nego pitah čisto onako, da i drugi saznaju :wink: Zato je dobro da ste i ti i Jan napisali čemu vam služi taj program.

Nešto me vuče da odem u off-topic i kažem kako sve to što si pomenuo (i ne na naročito komplikovan način) može i jedan mnogo jeftiniji softver koji Kravadinka često pominje, ali neću :wink:

Quote:

Originally Posted by Arthur (Post 335253)
Pazi. elastic audio je VELIKI mač sa dve oštrice, svašta se nešto gubi, al svašta nešto i dobija koristeći ga.

Znam. Been there, done that. Ali to je duga i druga priča, i nema direktne veze sa Pro Tools, nego sa time stretch-om kao takvim.

@Igor: Pa vidi, za razliku od Kravadinke ja ne pričam o karmi (mada ni ta priča nije bez veze) nego o jednoj prozaičnoj stvari: stabilnosti. Za razliku od Steinberga i ostalih popularnih DAW programa, narodne verzije Pro Toolsa se nisu baš proslavile stabilnošću. Doduše, iz ličnog iskustva imam pravo da pominjem samo PT9, gde je svaka nova generacija cr*cka donosila druge probleme (bar na mašini na kojoj sam ga koristio).

E sad, ako je nekome zaista nužan PT za posao, bolje je da ga plati nego da se zalama sa restartovanjem i ko majmun radi Save As... posle svake treće komande. Kome pak stabilnost nije toliko važna, znači da mu ni taj posao baš i nije toliko važan. Moja dva dinara.

Igor 11-10-2012 01:52 PM

Quote:

Originally Posted by awacs (Post 335261)
ako je nekome zaista nu?an PT za posao, bolje je da ga plati nego da se zalama sa restartovanjem i ko majmun radi Save As... posle svake treće komande.

Upravo sam zbog tih anomalija ovaj, ovde gorući narodni PT 10 samo tri
dana nakon instaliranja odstranio iz kompa.

I vratio se na (vi?e nego stabilan) "pilićarski" CuBase 5! :D

MUzzY 11-10-2012 02:26 PM

Quote:

Originally Posted by awacs (Post 335261)
Ne?to me vuče da odem u off-topic i ka?em kako sve to ?to si pomenuo (i ne na naročito komplikovan način) mo?e i jedan mnogo jeftiniji softver koji Kravadinka često pominje, ali neću :wink:

Ali ja hocu :D
Bas sam hteo da napisem da Logic-ov Flex Time ne zaostaje ni malo za PT-ovim AS-om. Probao bukvalno u istom projektu, cimao kolegu (Artur ga zna pa moze da ga pita) da mi on odradi edit u PT-u i dobili smo identicne rezultate (sa svim istim greskama).
Ako ne mozes da priustis PT, Logic i hackintosh je next good thing.

quake2 11-10-2012 03:00 PM

Ja editujem bubanj u Logicu vec godinama.....editovao i u PT-u, i ne vidim nikakvu razliku....ni u kvalitetu ni u brzini.

psionic 13-10-2012 02:54 PM

Molim vas da se suzdrzite od besciljnih rasprava koji se nimalo ne ticu teme. Topic otkljucan za one koji zele da napisu nesto u vezi teme. Sve ostalo se brise, kao i linkovi prema spoljnim warez sajtovima.
Offtopic prebacen u Pricaonicu i zakljucan, jer nema svrhe dalje se prepucavati...

Ad Fines 07-11-2012 03:29 PM

U stanu na kompu koji služi za sve i svašta, stari dual core, 3 gb rama grafička jedva gura win7.... Protools hd za sve, radi bez greške. Donio projekat iz studija i vrtim ga već satima sa motu 828mk3. U studiju isti taj motu 828mk3, a komp tristo puta noviji, bolji, brži, optimiziran daw sve sređeno kako treba..... izbacuje onal šugavi MF..........
Ima li tko kakvu ideju????? Već sam looood !!!!

dadson 07-11-2012 04:32 PM

Quote:

Originally Posted by Ad Fines (Post 337010)
Ima li tko kakvu ideju????? Već sam looood !!!!

Prenesi kućni PC u studio :D

?alu na stranu, da li si modifikovao dll? Naime na određenim forumima se kunu u modifikovani dll, tipa sve radi bez problema. Ima i uputstvo za mijenjanje tog famoznog jednog bita u dll-u a mo?e da se nađe i patch ako nisi vičan hexeditu.

branoy 07-11-2012 09:12 PM

i u mene jos sve radi s onim prvim patch, vidim izasao novi al nisam ga instal jel stari radi ok, onaj bio 13 mb ovaj sad 124 mb , beta 9 Pro Tools 10.3.2 Patch (beta 9) Mukundas ..probajte pa javte, jel vam progledo PT. pzz

alen 08-11-2012 08:08 AM

Probao sam sinoc sa tom naknadnom modifikacijom dll-a na kompu kuci i asio4all drajverom,tacnije patchovao taj dll i evo celu noc nisam imao problema.Nisam testirao sve redom nego redovno radio u jednom projektu(stari mcdsp plugovi ferceraju) i nisam imao zapucavanja.Za ovaj patch kazu da radi stabilno samo sa 10.3.0,dva naknadna update-a brljave.Ovo je onaj drugi patch,samo modifikacija dll-a ima i taj veliki od sto i nesto MB ali valjda taj ne radi kako treba,nisam probao.

alen 08-11-2012 12:11 PM

edit

All times are GMT +1. The time now is 09:24 PM.