Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Kutak za glazbenike. kompozitore, tekstopisce, aran?ere... (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=117)
-   -   DJ Umjetnost?? (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=40788)

spdif 17-01-2014 05:38 PM

Re: DJ Umjetnost??

Quote:

Originally Posted by Filip_ (Post 355582)
Ok, to je stvar ukusa, ali definitivno mu je mikser spojen sa kablovima i defintivno je trebalo napisati aranzman i partiture za ovu pesmu sto, daleko da moze svaki "telac" da odradi. :)

Ne? ti aranzmana:grin:
na 04:25min videa se vidi aranzman....

Filip_ 17-01-2014 05:47 PM

Quote:

Originally Posted by spdif (Post 355583)
Neš ti aranzmana:grin:
na 04:25min videa se vidi aranzman....

Heh...predpostavljam da je tu u pitanju neki udaracki instrument...cujes sta sviraju, valjda primecujes da nije sve jedan ton :).

Pazi, licno sam upoznao neke Dj-eve koji ne znaju neke (po meni) osnovne stvari iz muzicke teorije, audio softvera, osobina/karakteristika audio signala...da ne kazem da im je i pristup radu smesan...ali glupo bi bilo generalizovati stvari...(sreo sam i sjajne ljude iz te branse)

U svakom slucaju polako odustajem od daljeg postovanja, posto vidim da ne vodi nikuda :wink:.

spdif 17-01-2014 05:54 PM

Quote:

Originally Posted by filip_ (Post 355585)
heh...predpostavljam da je tu u pitanju neki udaracki instrument...cujes sta sviraju, valjda primecujes da nije sve jedan ton :).

Pazi, licno sam upoznao neke dj-eve koji ne znaju neke (po meni) osnovne stvari iz muzicke teorije, audio softvera, osobina/karakteristika audio signala...da ne kazem da im je i pristup radu smesan...ali glupo bi bilo generalizovati stvari...(sreo sam i sjajne ljude iz te branse)

u svakom slucaju polako odustajem od daljeg postovanja, posto vidim da ne vodi nikuda :wink:.

naravno da ima sjajnih ljudi svugdje...ali
ja dosad nisam upoznao nijednog dj-a koji zna sto je balansirani kabel...

darkstar 17-01-2014 07:17 PM

A zasto bi morao da zna po tvom misljenju? Ako ti je blize - zasto bi gitarista morao da zna ista vezano za tehnicki deo price? Cak mislim da je komad talenata za pravljenje PESAMA propao zbog tripovanja oko zvuka ...

spdif 17-01-2014 07:23 PM

Quote:

Originally Posted by darkstar (Post 355592)
A zasto bi morao da zna po tvom misljenju? Ako ti je blize - zasto bi gitarista morao da zna ista vezano za tehnicki deo price? Cak mislim da je komad talenata za pravljenje PESAMA propao zbog tripovanja oko zvuka ...

pa gitaristi su isto vecinom telci....:wink:
kod nas u selu ima jedna "pusti ga,čoek je gitarista"

cuo sam da je ovaj postao jako dobar dj http://www.youtube.com/watch?v=EIeNM5t8_jI

bubu 17-01-2014 07:38 PM

meni se čini da si ti najveći telac u ovoj priči, jer ne znam kak mo?e? uopće tak podcjenjivati određenu skupini ljudi (a očito nije samo jedna skupina)

spdif 17-01-2014 07:58 PM

Quote:

Originally Posted by bubu (Post 355594)
meni se čini da si ti najveći telac u ovoj priči, jer ne znam kak možeš uopće tak podcjenjivati određenu skupini ljudi (a očito nije samo jedna skupina)

podcjenjujem tri skupine (dj-eve,gitariste i bubu membere)
ja nisam nikoga OSOBNO na forumu uvrijedio, a ti meni govoris da sam telac.
MRŠ

NIelectroy 18-01-2014 04:26 AM

Ima Dj-eva (naravno u svetu) koji poznaju svoju profesiju i svtarno to sto rade ne moze svako, dok recimo kod nas takvi ljudi ne postoje ili ako postoje vec im je oteo posao neki balvan sa lap-topom i winampom koji ima neku malu mixetu i vrti ta dva dugmeta celo vece ko da su rod rodjeni (sto ja nikad nisam mogao da shvatim), pa onda ima i onih sto pustaju vec gotove setove. Ali za sve to publika ne mari, otud njiima hrabrost da tako rade. Isto je iza midi muzicare, nikad nisam znao odakle im hrabrosti da pustaju midi a dosli su na zivu svirku. Kazem vam ljudi kada bi se publika okrenula protiv te gamadi da u sred svirke ili nastupa im pocupa kablove pa da ih otera kuci par puta da shvate da ne moze vise da varaju narod sve bi bilo drugacije.

Aleksandar Filipovic 18-01-2014 09:04 AM

Quote:

Originally Posted by Filip_ (Post 355582)
Ok, to je stvar ukusa, ali definitivno mu je mikser spojen sa kablovima i defintivno je trebalo napisati aranzman i partiture za ovu pesmu sto, daleko da moze svaki "telac" da odradi. :)

Da, da... uz jednu "malu" ispravku da se doticni DJ ipak nije bavio pisanjem bilo kakvog aranzmana, pogotovo ne partitura.:rolleyes: To je ipak radio neko drugi za kog sam 100% siguran da nije takozvani telac.:da:
Ali zato je mister DJ sjajno spojio mikser kablovima,a i vrti potenciometre i dize i spusta reglere stvarno fantasticno.8-)
<script charset="UTF-8" src="chrome://hdv/content/hdv.js" type="application/javascript"></script><script charset="UTF-8" src="chrome://hdv/content/hdv.js" type="application/javascript"></script>

spartakus 18-01-2014 09:29 AM

Hajde i ja da se oglasim,ja sam se cimao oko dj inga pre par godina.znao sam ceo materijal da proceshljam kroz sound forge(napravim pitch down na pojedinim pesmama,dodash josh par stvari)..znam samo jedno dj kontrolishe masu(normalno ako zna,u proteklih 4 godine srecem samo neke dumstere..bolje da nepricham)

All times are GMT +1. The time now is 10:10 PM.