![]() |
Re: Studentova soba za vezbanje violine
Mislim da sam shvatio.
Da li je problem ako obsijem sobu letvama u visini od 45 cm? Da li zvucnici moraju biti na sredini sobe ili mogu biti malo povuceni u stranu... Recimo moj sto je sirine 165 i imam aktivne monitore wharfedale 8.1 i mislio sam da sto stavim sa one strane zida preko puta vrata. Pitanje je da li sto da podesim na sredini sobe( a sirina tog zida je 280) ili mogu sto da stavim skroz na kraju zida? |
... a posto cu slusati zvucnike, da li treba i na cludu da napravim tu simetriju kao ogledalo?
|
Quote:
Quote:
|
Quote:
Ne kontam. Mo?da sam ?to propustio, pogre?no shvatio... mo?e skica. |
1 Attachment(s)
Napravio sam skicu sobe. E sada me zanima koji zid da tretiram kao ogledalo?
I sta mislite jel bolje da mi sto bide na ovom mestu ili da bude na onom zidu od 225, pa da mi monitori gledaju u prozor ? |
Quote:
|
Ako ga stavim po sredini, onda ne moram da izracunam sredinu pa da letve stavljam kao u "ogledalu" jer mi monitori gledaju na prozor.
Znaci krenem redjanje od bilo kog polozaja i nastavljam da redjam po onoj semi? Hvala! |
Quote:
Simetrija nije zbog polozaja zvucnika nego zbog toga sto imas dva (simetricna) uveta, te ako zelis da slusas sa oba na isti nacin, moras im obezbediti punu simetriju za slusanje (stereo) zvucnika. Ako hoces zvucnike slusati u toj prostoriji onda mora simetrija. Ako ces samo vezbati violinu onda ne mora simetrija. |
Da li na svakom zidu treba simetrija ili samo na jednom u slucaju da slusam zvucnike?
|
Quote:
|
All times are GMT +1. The time now is 02:35 AM. |