![]() |
Re: Adam a7x port noise (zapravo cijela AX serija)
Hm... meni sad nije jasno, na gearslutz-u je lik iz Adama rekao da ta korekcija neće uticati na freq response.. iako su neki učesnici foruma već pričali o tome kao logičnoj posledici.... Ne bih sad da ulazim u raspravu o obaveštenosti Artista ali je čudno da sa svojih 7-8 prodavnica širom bivše SFRJ nemaju imformaciju o retrofitiranju a mi koji imamo te nove AX Adame pratimo šta se s tim dešava još od oktobra i čekamo potez Adama. Janovi zvučnici će biti preuzeti. Što se tiče ostalih, ukoliko se reše na taj potez, da li će se slati grupno, čekati da se javi više ljudi ili kako? ...i nisam skapirao onaj deo sa tim da će privremeno isporučiti neke korigovane zvučnike... Ako sam ja dobro razumeo, Adam će poslati jedan par unapred da Jan ne bi ostao bez monitora za to vreme... i šta onda, dobija svoje zvučnike a ovi se vraćaju... Artistu, ili kako?
|
Quote:
sori ali glup ti je komentar |
Quote:
|
Quote:
i sam imam a7x i produciram elektronsku muziku i nisam imao taj port noise iako koristim i 808 i 909 kick drum. nakon sto sam probao taj cuveni "test" sa sinus tonom, port noise se pojavio. zapusio sam bass reflex portove na par sekundi dok je svirala muzika i nakon toga je nestao, i ne pada mi vise na pamet da eksperimentisem. svaki zvucnik ce imati port noise ako mu pustis sinus na odredjenoj frekvenciji i glasnoci, jer svaka kutija ima svoju rezonancu. zvucnici su pravljeni za slusanje muzike, a ne za eksperimente. adam, kao i svaki drugi proizvodjac, je proveo dosta vremena razvijajuci nove zvucnike, koji u ovom slucaju daju mnogo vise za ulozeni novac. da se ne lazemo, ovo je jos uvek niza klasa i normalno da ce kao i svaki drugi slican zvucnik imati svojih kompromisa. a ti ako zelis, izvoli lepo, izvadi ozbiljne pare, kupi woofere ili neke skuplje main field monitore pa sto se mene tice izazivaj zemljotrese. licno sumnjam da ce adam menjati dizajn ovih zvucnika, jer je sigurno ulozeno previse novca i vremena u njihov razvoj, sa sve kompromisima koje ova klasa donosi. |
pa meni se cinio glup komentar zato jer sinewave nije nikakav suludi laboratorijski eksperiment nego najnormalnija repeticija zvucnog vala, u ovom slucaju na niskoj frekvenciji...i ljudi ne rade "cuvene testove" s sinewaveovima, 909 i 808 neg ih prakticno koriste i tu su i zamijetili probleme i "iza?li" na forume....smijesno mi je bilo da kazes da su monitori za slusanje muzike, dok je za mene i sinewave ton na 60 herca muzika i muzički element...vjerojatno imamo drugacije poimanje obima pojma muzika...
i ne znam zasto opet vodimo ovu diskusiju nakon cijelog ovog threada, da je sve u redu vjeruj mi da se adam ne bi cimao i kupio zvucnike iz hrvatske i srbije, slao za njemacku, retrofito i slao nazad O SVOM TROSKU. i bez brige ti budi, ja sam uzeo adame svjesno i znajuci za i slusajuci port noise na njima prije kupovine, i to kao sjajan kompromis izmedju ulozenog i dobivenog. ne znam sad sta si me napo odma da sta "experimentiram" samo sam napisao da i moji imaju isti port noise problem u sto sam se htio uvjerit. kako da inace znam dal da ih dam retro fitat il ne? :rotfl: ako je tebi normalno da na 15% volumena monitora jedan raspon freqvencija u njegovom reproduktivnom spektru proizvodi nepriorodnu distorziju, onda oke. meni fakat nije. |
Samo da napomenem, meni je na levom zvucniku port noise intezivniji. Znaci kako pojacavam prvo se javi na levom onda pojacavam jos, e tek onda i na desnom. cisto for the record
|
heh...bas na jutjubu gledo review nekog novog vst-a i lik pocne baseve previewat a meni prdi prdi prdiiiiii.... pa nek mi neko kaze da je to normalno i da je monitor za "slusat i radit muziku" :rotfl: ...ovo uzasno smeta i pri slusanju i pravljenju glazbe....
mislio sam cekat da se nekome vratie monitori s 'fitinga pa da ih rivjua, ali sto ih vise prakticno koristim za svrhu koju sam ih i kupio (pravljenje glazbe, e sad...jel smijem to radit na adamima ili su i oni samo za slusanje glazbe??? :rotfl: ) vidim da je ovo totalno neprihvatljivo... od ponedjeljka krece operacija retrofitting |
Ja suvi?e čuvam svoje u?i a i čuvam se kom?iluka:) pa slu?am relativno tiho ali imam i ja te simptome ..aj el mo?e neko da mi objasni za?to je gospodin iz Adama na gearslutzu rekao da se tom operacijom ne menja freq response? Da li neko ima konkretnije informacije ?to se tiče retrofitinga, u smislu, ako ga već menja, kakavi je onda bass response ? neke brojke?
|
mislim da to jos nitko pouzdano ne zna...kad stignu prvi primjerci nazad cemo saznat
|
Internet moze biti i jedna odvratna stvar koja nam oduzima vreme koje zapravo nemamo...
|
All times are GMT +1. The time now is 11:54 AM. |